Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dagoberhr

Marketing

Erra

Mogu zamisliti tada potpredsjednika Nixon-a, u naponu političke snage, kako ulazi u Aizenhauer-ovu ovalnu sobu. Godina je 1960, dan nakon izbora u utorak, Kennedy očekuje momenat da se proglasi pobjednikom... Nixon je svjestan da je stari mafijaš Joe Kennedy manipulirao sa glasačkim listićima u Chicagu, a budući potpredsjednik L.B. Johnson u Teksasu. Ike savjetuje Nixon-a da odustane od tužbe jer bi ona izbacila na površinu prljavi veš obje stranke. Nixon nevoljko pristaje, Kennedy postaje predsjednikom. Nakon tri godine, JFK se izvlači ispod skuta korporacijsko-vojnog kompleksa, najavljuje otvaranje dosjea o tajnim kontaktima sa vanzemaljcima... I tu je njegov kraj. Johnson je dio organizirane mreže koja je smaknula Kennedy-ja.

U međuvremenu, Nixon biva do nogu potučen za kandidaturu za guvernera Kalifornije, odaje se piću. Johnson se odlučuje da se 1968 ne kandidira za novi mandat (zbog dijagnoze raka). Bobby Kennedy isplivava u prvi plan kao kandidat Demokrata, Nixon-a izvlače iz naftalina. Bobby-jeva popularnost je daleko ispred Nixon-ove. I to je razlog što se i na njega vrši atentat. U ovoj zemlji se ne može desiti ništa neočekivano. U fotelju Ovalnog ureda dolaze samo provjereni. Koji će služiti interesima onih koji ih plaćaju. Nixon je naplatio svoje dugove, dvije stranke su izravnale račune. Do slijedeće prilike.

One sa Ford-om i Carter-om...

A sada, nakon izbora u studenom 2000 godine, došli su Gore i mlađi Bush. Ova će prilika potvrditi da narod ne izabire pobjednika. Već politika. I politička elita. Sve je stvar dogovora. Doduše, ovaj put nema kiksa. Oba kandidata jesu provjerena.

Dva i pol miliona glasova, među kojima i moj, otišli su kandidatu "zelenih", Ralph Nader-u. Mala državica onih kojima je dosta zagađenog zraka i manipulacije od strane okoštalog sistema.

(Mark i Mike mi kažu da sam "protraćio" svoj glas. Glupost. Oni ne shvačaju da polovina odraslih stanovnika traći svoje glasove. Zbog svoje neinformiranosti i ignorancije.)


Godine 1984, Billy je putovao sa Quetzal-om, vođom Zemaljske baze Plejadanaca, na Erru. Tamo je proveo tri dana učeći o ovoj naprednoj kulturi. Quetzal mu je objašnjavao kako se njihovo društvo razvilo u jedinstveno i harmonično. Nakon tisuća godina borbi i ratova.

Moguć putokaz za nas, Zemljane.



ZVJEZDANI SISTEM PLEJADE

Plejade su "mali" zvjezdani oblak koji se na sjevernom nebu vidi tokom zimskih mjeseci. Sedam zvijezda (šest ih je vidljivo golim okom) formiraju tavu sa ručkom: Atlas, Alcoyne, Merope, Electra, Maia i Taygeta. Našem Sunčevom sistemu treba 25.827,5 godina da jednom rotira oko Plejada.

(Velika Keopsova piramida u Gizi: dijagonale na bazi piramide iznose 12.913,75 piramidalnih inči. Pomnožimo li ih sa dva, dobije se točno 25.827,5!)

Zvjezdani sistem Plejada ima preko 2.300 individualnih zvijezda. Domovina Plejadanaca je oko sistema Taygeta, udaljenog 500 svjetlosnih godina od Zemlje.


PLANETA ERRA

Erra je oko 10% manja od Zemlje. Sa još osam planeta rotira oko matičnog sunca. Blizu 400 miliona stanovnika živi na Planeti. Zaključili su da je ovo idealan broj s obzirom na prirodni sklad i resurse. U njhovom shvaćanju Svemira, postoji respekt za planete koje također evoluiraju. Slično kao i životinje, biljke i ostala bića u svemiru.

Preveliki broj stanovnika bi isuviše koristio energiju planete. Uključivo spiritualnu energiju.

(Očito, ovo nam je prva lekcija. Umjesto bezobzirnog korištenja energetskih resursa do krajnjih granica i spiritualne prirodne energije, treba ustanoviti nivo populacije koji odgovara veličini planete.)

Erra uveliko podsjeća na Zemlju. Većinom vodena površina, ali uz prisustvo planina i zelenila šuma.

Nema velikih gradova sa neboderima; umjesto toga manje zajednice raspoređene po površini Planete. Proizvodnja se odvija na okolnim planetama tako da se Erra ne zagađuje. Zbilja, nigdje na Erri nema dima ili zagađenja bilo koje vrste. Atmsfera je savršeno čista i zdrava. Ovo znatno pomaže dužini životnog vijeka koja u prosjeku iznosi preko 700 godina. Sadržaj kisika je 32,4%, sa tragovima argona 0,3% i nitrida 67,3%. Gravitacija je nešto veća nego Zemljina (1,00003), kao i gustoća (5.521). Promjer planete je 12.749 km. Erra putuje kroz svemir brzinom od 11,19 km/s. Rotacija iznosi 365 1/3 dana što se lako usporedi sa naših 365 dana. Dan na Erri traje 23 sata i 59,4 sekundi. Imaju 13 mjeseci i vrijeme kompenziraju svake 23 godine.


JEZIK

Zvukovi i fraze se ne razlikuju mnogo od onih u našim jezicima. Na primjer, sat (hour) je kod njih "odur". Dan je "musal", kalendarski "mjesec" je "asar". Preci Plejadanaca koji su posjećivali Zemlju prije 9000 godina ostavili su jezičnog traga. U hebrejskom jeziku "Shalom" je pozdrav ("mir"). Na Erri se staovnici pozdravljaju izrazom "Saalome" što znači "mir u mudrosti".


BRAK

Quetzal je pokazivao Billy-ju svoj dom (kuća u obliku kupole, bijele boje) i objašnjavao tehnologiju koju koriste: komunikacije, snabdjevanje hranom, praćenje kvalitete zraka, spavanje... organska inteligencija je i ovdje bila prisutna, kao i u svemirskim brodovima. I pomagala da se održi visok standard življenja. Nekoliko stotina metara od glavne kuće bila je slična, druga Quetzal-ova kuća. A u njoj je stanovala njegova druga obitelj. Naime, na Erri je čest slučaj da ako zavoliš više od jedne osobe, možes imati i više od jednog braka.

Društvo koje je eliminiralo sve osim jednog problema: emocionalnog.
Ljubomora je prisutna. Quetzal-ovi brakovi su prilično uspješni.

Razvod nije dozvoljen, jer se smatra uvredom protiv Zakona Kreacije. Ako se zakon prekrši, partneri su protjeruju sa Planete. Ovo se vrlo rijetko dešava.

U pojedinim slučajevima, Plejadanci se odlučuju na ženidbu sa drugim rasama. Pošto je riječ o razlici u duhovnom razvoju, partner prolazi kroz transplantaciju moždanih kiselina. To dovodi do ubrzanog razvoja individue.


MOĆ MISLI

Plejadanci su davno shvatili moć individualnih misli i spiritualnu vezu koja spaja sva živa bića. Stoga su posebno osjetljivi na misaone procese bića koja žive na Planeti. Tokom nekoliko tisuća godina razvoja, njihovi procesi razmišljanja se sreću na vrlo visokom nivou na kome dijele svoje pozitivne misli. Ukoliko neki od posjetioca Erre dođe sa negativnim mislima, on (ona) biva zamoljen da napusti Planetu. I tako ne naruši energetski misaoni balans koji svi dijele i stvaraju.

Telepatija je uobičajeni metod komunikacije. Misli se projiciraju s jednog na drugi kraj Planete. Sprave kao telefoni ne postoje, niti su potrebne.

Individualne misaone energije stvaraju zajedničku, koja se, opet, pojavljuje kao zaštitni energetski omotač oko Erre. Na taj način se štiti balans Planete, zdravlje, ostala živa bića. Nema pohlepe, mržnje, ljutnje, negativnog razmišljanja.

Istinsko razumijevanje i ljubav između svih.


PRIJEVOZ

Mada je komunikacija uglavnom mentalna, još uvijek postoji transport na površini. Može se otputovati bilo gdje za vrlo kratko vrijeme. Slično našoj brzoj željeznici na jednom kolosjeku. Doduše mnogo bržoj u kojoj ne postoji osjećaj kretanja. Dok se vozi, može se razgovarati sa "vozilom" (organska inteligencija) o destinaciji, topografiji Planete i sl.


PARALELNI SVIJET

Lyrani, drevni preci Plejadanaca, su svojevremeno putovali kroz svemir, tražeći novi dom. Napravili su grešku u navigacionim instrumentima i pomaknuli vrijeme za dio sekunde izvan normalnog vremena. Sletili su na Plejadu, civilizacija se formirala. Sa malom razlikom u vremenu od našeg. Ali dovoljnom da žive u paralelnom svijetu.

Ako bi sada neko krenuo put Erre, ne bi uspio ništa naći osim nenaseljene Planete sa mladim, plavim suncem. Plejadanci žive dio sekunde izvan našeg vremenskog okvira. Kada idu prema Zemlji, moraju prilagoditi svoje instrumente da kompenziraju vremensku razliku. Inače se njihovi svemirski brodovi ne bi vidjeli.


TIJELO

Plejadanci su humanoidi, kao i mi, uz nekoliko fizičkih razlika. Koža im je svijetlija nego naša kao rezultat više evolucije. Prirodna je funkcija evolucije da tijelo vremenom gubi na gustoći i pigmentaciji.

Spiritualno, oni su nekoliko miliona godina ispred nas po broju materijalnih života. Zato i žive znatno duhovnije, za razliku od nas koji smo skroz u materijalnim čulima.

Kada su se nastanili na Erri bili su visoki 7-9 metara. Visina im se brzo snizila zbog uslova na Planeti i sad su približno naše visine. Dugi životni vijek zahvaljuju spiritualnoj energiji koju su stekli kroz veliki broj materijalnih inkarnacija.

Nemaju medicinskih problema. Misle da je većina naših bolesti nastala zbog nelogičnog i neprirodnog razmišljanja. Kako kreiramo misli, tako se formiraju blokovi negativne energije u našem tijelu koji djeluju na ćelije. Više negativnih misli nosi negativni polaritet koji depolarizira ćelije. Na taj način se utiče na ulogu i (ne)činjenje svake individualne ćelije. I to dovodi do bolesti u organizmu.

(U Zapadnoj civilizaciji mi ne činimo ništa da kontroliramo naše misli; bolest nastaje i onda posljedice tretiramo lijekovima i drogama.)



ROĐENJE

Trudnoća i rađanje djece se ne razlikuje od onih kod nas. Ali, glavna razlika je u razumijevanju razloga rođenja. S obzirom na njihov razvijeniji duhovni razvoj, proces reinkarnacije je postao znanošću na Erri. Oni točno razumiju zašto se "neko" rađa i koja je svrha njegovog nadolazećeg
materijalnog života.

Roditelji ostvaruju spiritualnu vezu sa svojom biološkom djecom za vrijeme trudnoće. "Čitaju" iskustva iz djetetovih prošlih života. Od bebe saznaju kakvo ime žele za sebe. Ime, naravno, nije samo običan izraz, već oznaka za njihov spiritualni razvoj i što očekuju da nauče od budućeg života.

Uvijek postoji specifičan razlog za novi materijalni život, za novu inkarnaciju.

Nakon toliko mnogo života, misliti za nekog drugog da je neiskusniji, ili pametniji, bolji, mlađi, stariji... je jednostavno pogrešno.

Po začeću, duša ima tri tjedna da odluči da li će uči u novo tijelo ili ne. Abortus je dozvoljen u ovom periodu. Otac i majka doprinose novom tijelu sa dijelom svojih gena. Kasnije, kako se mozak formira, nova duša šalje impulse da označi koliko moždanih konektora da se formira. ‘Mudrost" iz prošlih života biva pohranjena u moždanoj kiselini novog bića.


RAZVOJ

Plejadanci ne tretiraju djecu kao "vlasništvo". Radije, riječ je o partnerstvu sa drugom dušom, odnosno duhovnom formom. Razvoj djece je briga čitave zajednice, ne samo individualne porodice.

Po rođenju, dijetetu se pomaže emocionalno i mentalno da razumije njegove prošle živote i lekcije koje ga čekaju u ovom životu.

Prvih deset godina se provodi u obrazovanju: tko su, zašto žive, smisao novog puta. Pozitivna iskustva okružuju djecu tako da stiću samopouzdanje i balans.

(Naša djeca su jednostavno bačena u nerijetko surovi život: škola, ulica, TV, nesretni brakovi... Životi su teški i komplicirani, jer živimo u civilizaciji u kojoj elita kontrolira moć i manipulira većinom. Ljubav i mudrost ne dominiraju.)

Slijedećih sedamdeset godina se školuju raznim zanimanjima. Njih dvadesetak.

Nakon školovanja slijedi rad četiri sata dnevno i četiri sata posvećena kreativnom balansu i spiritualnom razvoju. Plejadanci znaju da materijalna čula služe za prikupljanje informacija kojima se onda hrani duh; iz ovih iskustava se stiće mudrost i duša se kreće prema slijedećem evolutivnom nivou.

Vlastiti problemi se ne riješavaju negdje vani: svako preuzima odgovornost za svoj duhovni razvoj. Ne Bog, mit, idol.


VLADA

Plejadanci su proveli tisuća godina u ratovima. Nakon susreta sa visokorazvijenom civilizacijom sa Andromede došlo je do promjena. Donesena je odluka da se slijedi njihov savjet i otada je zavladao mir i mudrost.

Visoki Savjet sačinjavaju spiritualno napredniji. Oni interpretiraju mudrost bića sa Andromede i šire informacije na sve četiri planete.

Odluke se donose nakon konzultiranja svih stanovnika. Ponekad se svi moraju složiti prije nego se ustanovi novo pravilo ponašanja.

Plejadanci su članovi zajednice civilizacija iz dvije galaksije: Andromede i Mliječnog Puta. Ukupna populacija je 127 milijardi bića. Njoj ne pripadaju sve civilizacije iz ovih galaksija; ali one koje su u Zajednici, moraju poštovati određena pravila.

(Plejadanci tvrde da oko 3.000 svemirskih brodova ulazi godišnje u Zemljinu atmosferu. Mali broj je zainteresiran da ostvari kontakt, a i kada do njega dođe uglavnom je telepatski. Sedam drugih rasa, osim njih, imalo je stalne baze ovdje na Zemlji.)



PARTNERSTVO SA ZEMLJOM

Plejadanci moraju poštivati pravila koja im ne dozvoljavaju da utiču na političke strukture na Zemlji. Sve dok ne budemo u tehnološkoj mogućnosti da napuštamo Sunčevi sistem. Tada će mo moći dolaziti u kontakt sa drugim civilizacijama, uključujući Plejadance. S obzirom da će neke od njih biti neprijateljske, Plejadanci će nas pravodobno upozoriti na to.

I predložiti partnerstvo.

Zasada, ocjenjuju da će proći još 300 godina do tog momenta.

Naše shvaćanje svijeta morat će se promjeniti. Kada ta paradigma padne i novi koncepti zavladaju Zemljom, biti će mo spremni da se priključimo naprednijim svemirskim civilizacijama.


U našem Univerzumu. Samo jednom od bezbrojnih.

Post je objavljen 02.06.2006. u 00:11 sati.