Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/punk4eversbbs

Marketing

CARPE DIEM

DOJAM: CARPE DIEM MUSIC FESTIVAL 26.05.2006 Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Nakon gotovo 3 mjeseca neafirmirana glazba došla je na svoje. Na jednom mjestu mladi i oni koji se tako osjećaju pokazali su svoje ideje, snove, i doživljaj ovoga svijeta pretočeno u glazbu.
Koncert je otvorila brodska hip hop grupa SB REPREZENTA koja je nedavno dobila nagradu za najbolji kratki digitalni film NA KOME BROD OSTAJE na festivalu BSHORTS .
Potom je uslijedila također brodska hip hop grupa bivših gimnazijalaca TRILL- po mom mišljenju jako dobra prva pjesma koja je posvećena njihovom bivšem vokalu, ali nakon tako zanimljivog nastupa nije im trebao niz zaredanih psovki koje je izrekao njihov gost iz Zagreba (ipak smo bili u KKD)
3 po redu na gitari, usnoj harmonici i svojim glasom nastupio je IVAN VRAGOLOVICH po mom mišljenju najbolji vokal na čitavom festivalu.
Istim instrumentima i glasom ZORAN TOMAC pokušao je većinskom mladom slušateljstvu pokazati svoje stvaranje, no po mom mišljenju mladi mu to nisu dopustili i 50% dvorane se našlo u predvorju. S jedne strane razočarana sam uzvanicima ali i organizatorima jer smatram da je ZORAN TOMAC u svakom slučaju poznat široj Brodskoj javnosti.
Grupa IN THE FALL ponovno je vratila publiku u veliku dvoranu te je dobila veliki po mom mišljenju zasluženi pljesak. Jako dobar vokal i savršeno trzanje žica na gitari.
Malo drukčiji raspored nego što je navedeno na programu ostavio je i nas u dvorani, ali i samog voditelja zatečenim.
Na pozornicu se izašle 2 djevojke i jedan mladić ili lakše rečeno požeška grupa THE ROCK FLOCK. Bilo su zanimljivi, ali već viđeni na motorijadi koja je nedavno održana u SB. No svakako vokal koji ne oponaša nikoga nego pokazuje što može i zna sama sa svojim glasom.
DARIA također brodska grupa sa ženskim vokalom izvela je samo jednu pjesmu no jako dobru posebno mi se svidio tekst pjesme.
Na festivalu što rade pokazali su i članovi grupe BIJELA KAVA te najmlađi vokal MARINA ZORIĆ.Gledajući i grupu ali i malu Marinu učinilo mi se kao da su prvi put u životu uzeli mikrofon u ruke, i upravo tada zakazala je tehnika. Vjerujem da su se dečki malo zagrijali glasnice da bi sve kako izgledalo tako i zvučalo bolje, isto vrijedi i za malu MARINU no svaka čast treba se usuditi sa 10/11 god izaći na pozornicu.
Iz Vinkovaca na brodski festival došla je grupa SUPERSTAR koja je bila jako kratka ali sa iznimno dobrim vokalom.
I onda dvije nama brođanima jako poznate gripe EL DORADO i STAGE 3. Dečki iz EL DORADA pokušali su osvojiti mlade smišljenom koreografijom, a one starije boogie glazbom smatram da im je samo ovo drugo pošlo za rukom.
Vjerujem da je svima koji odlaze na koncerte neafirmiranih glazbenika poznata grupa STAGE 3 koja na svakom festivalu, koncertu… izvodi jedno te iste pjesme, po mome mišljenju nisu toliko loši koliko su dosadni i jednolični.
Za vrijeme nastupa gostujuće grupe ZEMLJA ponovno je tehnika zakazala.
Po mom mišljenju ne suviše dobar vokal, ali jako dobra glazba.
Pretposljednja bila je pop grupa B-MACHINE, ne slušam pop pa ne bi ocjenjivalo no izgledalo je jako uvježbano i pripremljeno.
I na kraju grupa oko koje su se najviše svi sporili OVERLORD lijepo izvedeno samo jako jako žestoko što je neke navelo na kritiku,a one druge na oduševljenje.
Sve u svemu gledajući cjelokupni festival CARPE DIEM najviše su mi se svidjela SB REPREZENTA a najmanje tehnika za koju se nadam da će sljedeće godine biti barem malo bolja. Iako sam neke kritizirala neke pohvalila svi oni zaslužuju jedan veliki pljesak zbog osebujnosti i želje da ove našu divne građane ´“preobrate“, jer sve je bolje od narodnjaka.

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 29.05.2006. u 20:22 sati.