Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kaodajevazno

Marketing

Zvijezde extra

Gledala sam jedan dan onu emisiju na RTL-u Zvjezde ekstra.Koja je to glupost!

Baš su pokazivali dvadeset ili dvadesetpet najboljih,najpoželjnijih...tako nešto.
I za svakoga,ali baš svakoga je komentar bio isti(bili su i muški i ženske): tamnoput/a,grudi,stražnjica,mišiči.pločice,odjeća.... I onda opet sve u krug!Uopće nisu spominjali intelekt(možda svega dva puta),talent i sl.

Zamislite jednog malog dječaka od nekih sedam godina kako gleda tu emisiju zajedno sa sestrom koja je stara približno kao i on.Sve šta mogu čuti tamo i jedina poruka koju mogu primiti je ta da je tijelo jako važno.Da je važno kakvo će tijelo netko imati za uspjeh.
Mali će shvatiti da mora imati savršene pločice i biti tamnoput da bi bio kako treba,a mala će shvatiti da mora imati savršene obline,figuru,mora biti vitka i također bi bilo zgodno da je tamnoputa,možda da se malo baci na kvarcanje i sl.A da ne zaboravimo ono neizostavno!Odjeća mora također biti savršena!

Naravno da se neće niti brat niti sestra odmah baciti u teretanu i na kvarcanje,ali zar im neće tako neka predodžba ostati u malim glavicama?
Ne samo njima,neka gledaju i stariji,zašto ne?Mogu samo zaključiti da su ništa spram onih sa crvenog tepiha jer koliko ih mediji uzdižu,a pa mora da su oni savršeni.
Problem je u tome što iako to svjesno odbijamo,to ulazi u podsvjest.
Zato i ima toliko anoreksičnih cura danas.

Zašto bi dečko sa savršenim tijelom bio tako poželjan.Meni je puno simpatičnije vidjeti nekoga sa pivskim stomačićem!Isto mi je ljepše vidjeti ženu koja je ženstvena,punija,da ima malo veću stražnjicu i sl.Kad gledam one mršave ribe,sve kosti strše...uh,nije mi lijepo za vidjeti!Ok slažem se da debelo(ali onda stvarno debelo),točnije pretilo nije lijepo,ali punašno...zašto ne?Ako netko ima prirodno vitko tijelo i dobru figuru to je nešto savim ok,ali forsirati nešto radi trenda,to nikako!

A evo baš sam jučer čula jednu malu curicu,možda ima svega osam godina,kako govori da mora smršavjeti,da je na dijeti.Ma čekaj malo!Kakva dijeta?
Zar ćemo i djeci oduzeti djetinjstvo?Zar će umjesto igre u pješčaniku razmišljati o tome kako da smršave?To nije pravi put...


Post je objavljen 29.05.2006. u 15:31 sati.