Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dicasso

Marketing

Bok, ljudi...

Baš sam danas raspoložena da nekaj malo više napišem. Ne kažem da svi morate čitati, ali onome kome se da, neka izvoli. Vjerujem da će tema biti i više nego zanimljiva.
Nisam dugo pisala, pa sam imala vremena za druge stvari kao npr. za čitanje. Jako volim čitati jer me to veoma opušta i uostalom naučim nešto novo. Vjerojatno ste svi već do sada čuli za knjigu "Da Vincijev kod" Dana Browna. Knjiga je fenomenalna. Sad, svi oni koji vjeruju, tj. koji su veliki vjernici ne bi trebali čitati ovo što ću napisati jer postoji mogućnost da se uvrijede. Oni koji su pročitali znaju da je tema knjige zapravo ta da je Isus bio oženjen Marijom Magdalenom (to ste mogli saznati iz skoro svih medija). Ali mnogi neznaju to da je Marija Magdalena vjerojatno bila kraljevske krvi kao i sam Isus, i da je Isus trebao prepustiti širenje vjere njoj, samo što crkva kao crkva to nije mogla dopustiti jer ne bi mogla pljačkati ljude. Nemojte mi slučajno srati o tome da crkva i danas ne pljačka čak i one najsiromašnije. Čula sam za svećenike koji ne žele pričestiti dijete ako mu ne platite. Onda zar je u redu da se sevećenici daju nagovoriti na primanje mita? Ja iskreno nisam baš neki vjernik. Vjerujem u Boga i mislim da je Bog zapravo sve ono što nas okružuje i ne moraš biti u crkvi da bi se pomolio. Uostalom, kršćanstvo kao vjera je obična izmišljotina. Zašto? Znate li da je kršćanstvo zapravo mješavina ranijeg kršćanstva i poganske vjere? I skoro svi običaji i blagdani su poganski. Primjer toga vam je nedeljni odlazak u crkvu. Tada su pogani slavili dan Sunca. Dan Kristova rođenja je zapravo sve samo ne to. Ludo, zar ne? A kao šećer na kraju, vjerojatno je cijela kjiga na dobrom putu ka istini. Stavila sam vam sliku i možete se sami uvjeriti kako izgleda osoba sa lijeve Isusove strane. Što mislite, dali je to muško ili žensko? Crkva je rekla da je Ivan bio zgodan mladić, ali ipak ne može izgledati kao žena, zar ne? Onda promotrite Isusovu odjeću i odjeću Marije Magdalene koja mu se nalazi s lijeva. Vidite sličnost. Jing & Jang.

Image Hosted by ImageShack.us
Leonardo da Vinci: Posljednja večera

Iskreno, nikada nisam bila neke određene vjere, a sada sam još i manje. Zamislite samo što ova knjiga može uzrokovati u kršćanstvu. Biblija Isusa stalno diže u nebesa i stalno ga opisuje kao Boga. On to nije. On je bio čovjek kao i svi drugi, ali je bio Božji poslanik, kao i Muhamed. Znate i sami da ga muslimani ne smatraju bogom, ne?
Malo razmislite o tome. Dan Brown je naveo dovoljno dokaza koji potvrđuju njegove riječi. Završit ću njegovim citatom iz knjige:
" Da Vincijev kod je roman i kao takav je djelo fikcije. Likovi u knjizi i njihova djela nisu stvarni, ali umjetnička djela, arhitektura, dokumenti i tajni rituali prikazani u romanu su stvarni."

Post je objavljen 28.05.2006. u 17:54 sati.