Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kaodajevazno

Marketing

Čika Ratzko!


Evo kako sam u posljednjem postu spomenula Benedikta,htjela bih još ponešto reći o njemu.

Ja nisam kršćanka,ali ne osuđujem kršćane.Gledam ih kao i sve druge ljude.Međutim kršćanstvo ne poštujem.Previše mi je lažno,previše nametljivo i previše obezvrjeđuje žene.
Osim toga,po mom mišljenju,kada se neka vjera počne mješati u politiku tada to više nije vjera.Papu Ivana Pavla II. sam cijenila kao osobu.Stvarno je poštivao druge vjere,nije radio razliku među ljudima i više se usmjerio na dobro,na ljude,a ne na uvjeravanje ljudi kako je samo kršćanstvo dobro.Međutim ovaj novi papa mi se uopće ne sviđa.

Navesti ću samo nešto što mi je zapelo za oko:

nono1981.,Ivan Pavao II. imenovao je kardinala Ratzingera prefektom Kongregacije za nauk vjere, najvažnije vatikanske ustanove,drugim riječima prefektom moderne Svete Inkvizicije(a svi znamo šta je inkvizicija).Na toj dužnosti ostao je sve do smrti Ivana Pavla II., 2. travnja 2005.

nonoIzjava o rock glazbi: "Izraz primarnih strasti"
(kakav to papa osuđuje?Znamo da se te primarne strasti smatraju primitivnim)

nonoKardinal Ratzinger uspio je pobijediti talijanske konkurente, premda su se njegovu izboru za papu najviše protivili upravo njegovi, njemački i austrijski kardinali. Kardinal Ratzinger vješto se i inteligentno izvukao iz nevolje u nedjelju, 17. travnja, kada je londonski dnevnik Sunday Times objavio da je mladi Ratzinger bio član Hitlerjugenda(Hitlerove mladeži)-iako budimo realni,tada je to bilo obavezno.Umjesto da se brani i opravdava, on je mirno izjavio kako još nije vrijeme za papu Nijemca jer se još nisu zaboravili zločini holokausta. Time je zavarao i zbunio svoje konkurente, a kada su se oni snašli, već je bio izabran za papu.

nonoKako smo primjetili za razliku od pape Ivana Pavla II. «Ratzinger će se posvetit najviše sređivanju unutarnjeg ustroja Crkve, ognjem i mačem borit će se protiv svih devijacija, osobito nesmiljeno protiv pedofila i homoseksualaca, promovirat će njemačku strogoću i marljivost, a kao osvjedočeni konzervativac dosljedno će osuđivati abortus i istospolne bračne zajednice. Žene i laici pritom ne trebaju očekivati nikakav boljitak: za njih i dalje neće biti mjesta u crkvenoj hijerarhiji.»

Dakle žene su opet nule,a muškarci rođeni da prenose Božju riječ.Osim toga on je najkonzervativniji član crkve (od ovih poznatih i utjecajnih naravno),a to nikako ne može biti dobro.

Ne znam što reći o njemu.Meni osobno smeta to što je bio na čelu Kongregacije jer je to jedna užasna ustanova.Kad sam čitala knjigu «Inkvizicija»,susrela sam se sa nekim njegovim izjavama i djelima koja mi se uopće ne sviđaju.Osim toga piše(da li je istina ne znam) da je bio desna ruka Ivana Pavla II. i da je zapravo često on odnosio odluke i upravljao Crkvom.
Ratzinger osuđuje druge vjere i nameće kršćanstvo!To je htio još i kao prefekt Kongregacije pa sada kada ne mora djelovati iza tuđih leđa put mu je slobodan.
Ne znam,ovo je samo moje mišljenje,ali moram reći da mi se on uopće ne sviđa.Nešto mi je tako odbojno na njemu.Ne volim suditi ljude bez da ih i sama upoznam jer što se čuje od drugih često su gluposti,pa evo ako sam pogriješila u procjeni onda mi je žao.Ali nekako mi se čini da nisam.

Da,nisam pogriješila...
After all,ima nešto čudnoga na njemu... :-)

Image Hosted by ImageShack.us

Pozdrav!


Post je objavljen 27.05.2006. u 11:30 sati.