Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

RUKOMET: ZRINJSKI OBRANIO NASLOV PRVAKA

Jučer je igrano 22 ujedno i posljednje kolo rukometne lige BiH i sastali su se uvjetno rečeno domaća Katarina i Zrinjski. Ovom prilikom dobili smo i novog-starog prvaka a to su rukometašice našeg Zrinjskog. Plemkinje su završile prvenstvo uvjerljivom pobjedom nad Katarinom i tako potvrdile osvajanje ove druge uzastopne titule.
Neugodan dnevni termin privukao je samo nekoliko stotina gledatelja i šteta je što nije više gledtelja došlo pozdraviti prvakinje rukometašice Zrinjskog.
Susret je počeo obostrano dobro i sa blagom prednošću Plemkinja koje su predvođene Martinom Jukom polako preuzimale igru i rezultat.

Prvo su povele sa 4-7, a u 15 minuti bilo je 5-8 za Zrinjevke. U tom periodu i jedna i druga golmanica su izvrsno branile i nije bilo puno golova. U 23 minuti semafor pokazuje 9-10.

Zatim Zrinjevke sa 2 pogotka Juke i Turudić odlaze na 9-13. Tada nastupa blagi pad u igri prvakinja i Katarina se približava na 12-13. U zadnjim sekundama Bajagić pogađa za 12-14 i tako završava poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme počinje izjednačeno i u 34 minuti rezultat je izjednačen 15-15. Od tada pa do kraja na terenu su samo rukometašice Zrinjskog i iz minute u minutu povećavaju prednost.

U 39 minuti je 16-21 i Plemkinje nisu davale puno šansi Katarini. Izvrsna Lulić sve je branila a rukometašice Zrinjskog su punile mrežu suparnica. Ubrzo je bilo 10 razlike u korist prvakinja 17-27. Nakon toga Katarina smanjuje na 20-27.

Trener Papak daje šansu i onim igračicma koje nisu imale prilku igrati često, i one tu prilku koriste. U jednom momentu Zrinjski ostje bez dvije isključene igračice ali Katarina to nije uspjela iskoristiti.

Dvije minute do kraja rezultat glasi 23-30, a zadnji zvuk sirene donosi rezultat 26-31 i ujedno veliku radost igračica i navijača novih (starih) prvkinja rukometašica Zrinjskog.

Najbolje u sastavu Plemkinja svakako golmanica Lulić i sjajna Juka sa 9 pogodaka. Još su se istakle Turudić i Ljubas sa po 5 golova. Čestitke zaslužuju sve rukometašice Zrinjskog kao i trener Papak.

Nadamo se da će ove godine naše rukometašice nastupiti i u Euro-Kupu, svakako to i one i grad zaslužuju.

zrinjski.info

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
(foto:pincom.info)


Post je objavljen 27.05.2006. u 15:15 sati.