Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvoneradikal

Marketing

Je li to MOGUĆE !!!!!

Pročitao sam upravo članak u Večernjem listu (a link je ovdje)

Ne mogu vjerovati što sam pročitao. Odbijam povjerovati što sam pročitao. A opet, znam da je istina.

A u vijesti se kaže kako je policajac u prometnoj nesreći prije 9 godina prošao kroz crveno svjetlo, sudario se na raskrižju s autom koje je prolazilo kroz križanje (čiji je vozač regularno prošao kroz zeleno) i usmrtio ga. Policajac je, kako to već obično biva u takvim slučajevima, preživio.

Kakvu je kaznu dobio ?

GODINU DANA UVJETNO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Prvostupanjski sud ga je osudio na godinu dana zatvora, a u žalbenom postupku mu je to promijenjeno u godinu uvjetno. Svjedoci i vještaci su potvrdili da je crveno već bilo na semaforu cijelih 7 SEKUNDI u trenutku kad je on prošao. A olakotna okolnost je da zadnjih 9 godina nije imao probleme s zakonom, i, ovo me dotuklo (citiram Večernji): "Upućena je i packa nižem sudu jer nije vodio računa o tome da je u istoj nesreći teško ozlijeđen optuženi te njegov brat".

Bogati. Skoro je ubio i svog brata pa je zato MANJE KRIV !!!

Što reći ? U sebi sam izgovorio stotine beštima (ie. psovki). Došlo mi je da njima ispunim pola stranice ovog posta. Ali, stvarno bi grubo to izgledalo na "papiru", a i čemu ?

Stotine stranica bi se moglo napisati o disfunkcionalnosti hrvatskog pravosuđa, ali mislim da ova priča sve to sasvim lijepo sumira. Sažeto i jasno ... čak bih rekao i ubitačno jasno.

I što reć' na kraju. Pa eto, lijepo je što Evropa ide civiliziranim putem ukidanja smrtne kazne. Lijepo je što se šire liberalne ideje oprosta i rehabilitacije prijestupnika, kriminalaca i zločinaca. Sve je to lijepo. Lijepo je što u Evropa "vjeruje" kako su svi ljudi u biti dobri i da im treba pružiti priliku za popravak i pomoći im u tome. Sve je to lijepo.

Al nakon ovoga, mogu samo reći - JEBEŠ TI TO - VRATITE NAM SMRTNU KAZNU !!!!!

Prvi post u kojem nemam smajlića. Nažalost, sigurno neće biti posljednji.

Post je objavljen 26.05.2006. u 21:25 sati.