Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonreal23

Marketing

Naši u finali teniskog kupa nacija....

Hrvatski mušketiri u finalu!
Image Hosted by ImageShack.us
Hrvatski tenisači izborili su finale World Team Cupa u Düsseldorfu, u kojem će se sutra sastati s njemačkom reprezentacijom. Ivan Ljubičić i Mario Ančić su u današnjoj borbi za prvo mjesto Plave skupine bili prejaki za Čileance, uz odluku nakon dva singla...Ljubičić je u prvom meču sa 7:5, 6:7(4) i 6:4 svladao Fernanda Gonzaleza, a Ančić donio odlučujući drugi bod sa 6:3 i 6:2 protiv Nicolasa Massua.
Ivan je za dva sata i 50 minuta došao do pobjede nad Gonzalezom i time barem djelomično uzvratio Čileancu za ne tako davni poraz u četvrtfinalu Masters Series turnira u Monte Carlu, koji je označio početak Ljubičićevog rezultatskog pada na zemljanim terenima. Obzirom da je Roland Garros pred vratima, nadajmo se da će ova pobjeda značiti kraj tog slabijeg razdoblja.
Ljubo je riješio današnji triler s ukupno dva breaka, kod 6:5 u prvom i 4:4 u trećem setu. Time je izbrisao manji propust u tie-breaku drugog, kad je imao 4:3 i dva servisa, da bi ga do kraja seta potpuno izdao dotad dosta pouzdani forhend. No, u nastavku je sve bilo po starom, osobito na danas odličnom servisu, s 15 aseva i solidnih 65 % ubačenog prvog na kraju meča.
Vjerojatno je pomoglo što su organizatori zbog kiše prije početka bili prisiljeni prebaciti meč s otvorenog u dvoranu i time osigurati da se sve okonča prije sutrašnjeg finala. Ivan voli igrati pod krovom i to se dosta osjetilo u njegovom nastupu, bio je znatno agresivniji i ambiciozniji nego u prekjučerašnjem glatkom porazu od Davida Ferrera.
Ančić je osigurao hrvatski prolaz u finale za samo sat i 11 minuta i s tek pet izgubljenih gemova protiv Nicolasa Massua. Mario je u odličnoj formi na zemlji, a tu formu danas je potvrdio s jednim breakom u prvom i još dva u drugom setu, dok je servis bio posebna priča.
Čileanac nije mogao ni do break-lopte, a kako bi i mogao - kad se jedva se sastajao s poenima; drugi hrvatski reket je u svojim servis-gemovima ukupno ispustio samo sedam poena. Bila je to potpuna dominacija, garnirana s devet aseva i odličnih 84 % ubačenog prvog servisa. Massu je, s druge strane, bio na slabih 43 %, s čime se jednostavno ne može protiv Ančića u naletu.
Plava skupina, treće kolo:
Hrvatska - Čile 2-0 (Ivan Ljubičić - Fernando Gonzalez 7:5, 6:7(4), 6:4, Mario Ančić - Nicolas Massu 6:3, 6:2).

Post je objavljen 26.05.2006. u 19:24 sati.