Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

PETAK: ASTROOKVIR

26.05.2006.g.

OVAN



Ovan
je samosvjestan, uporan. Njime vlada pozitivni muški princip, vladajući planet mu je Mars. On živi nagonski, nezasitan je ljubavnik. Sex mu je glavna preokupacija, naročito u mladosti. Rekorder u nevjerstvu. Voli izazov, drskost, provokaciju. Vrlo je ljubomoran, dinamičan, neovisan i nesređen karakter. Vatra!

Posebne značajke: Istodobno stvaralački i razorni impulsi. Razornost vatre i životinjske snage, mužjačka agresivnost. On je kolerik, žučljiv, svadljiv, naprasan. Brzo plane-brzo se smiri. Ljubav i sex su elementarno električno pražnjenje. Emotivan, aktivan, primaran (dominantan); strast, brzina, životnost, nagoni, element Vatre i imperativ: Jesam!

Ovan je znak vođe i pionira. Uvijek je impulsivan, koncetriran i spontan. Djeluj prvo a poslije razmišljaj o onome što si učinio – je njegov moto. Ulijeće u ono u što drugi nikada ne bi niti pomišljali ili tamo gdje postoje rizici i opasnosti, jer je njegova energija usmjerena ka sticanju pažnje. Uvijek provocira reakciju drugih ljudi. Često započinje mnoge projekte ali ih isto tako olako i napušta te ne dovršava započeto.

Ovan vjeruje od danas do sutra u svoj veličanstveni san koji sniva, ali nikada ne može lagati. Ranjiv je i bespomoćan kao beba. Osnovna karakterna crta mu je odlučnost i obično je oštar, rijetko kad blag i neodređen. Svjestan je jedino samoga sebe te su njegove potrebe uvijek na prvom mjestu. Pod utjecajem Marsa, gleda te u oči drsko i pošteno te sa priličnom vjerom. Odustajanje od nekog plana su potpuno strani za Vašu prirodu iako niti sami niste uvijek najpouzdaniji.

Bolesti: Prehlade, moždani inzulti, migrena, živci, oči.
Slažu se: Lav, Strijelac, Blizanci, ribe
Brak: Lav, Strijelac
Neutralni: Ovan, Bik, Djevica, Vodenjak, Škorpion
Nepovoljni: Rak, Vaga, Jarac


I dekada: Hrabar, naoružan čovjek, vitla mačem u desnoj ruci; označuje smjelost, hrabrost i nedostatak skromnosti. Njime upravlja Mars (žestina, agresivnost i ratobornost), jer Mars (Ares) simbolizira: Snagu volje, smjelost, pritisak, agresivnost. On je Mali zlokobnik. Dominira vatra želje, dinamizam, muški spolni organi, ratobornost, bjesomučnost, ludilo. Vjetrogonja, osvetnik. Hrabrost. Uništiti!

II dekada: Čovjek u halji, nalik svećeniku; označije plemenitost, veličinu, moć i velik autoritet. Njime vlada Sunce (snaga života i uništenja), jer Sunce je: Središte, život i smrt, zdravlje i bolest, jasnovidnost, razum, kretanje, poticaj, toplina, svjetlost, autoritet, nadsvjesno (Duh), muški princip. Osvijetliti!

III dekada: Mlada žena sjedi na stolčiću i svira na lutnji. Predstavlja profinjenost u svim vrstama poslova, blagost, ljupkost, radost i ljepotu. Njome vlada Venera (privlačnost, nježnost, sklad itd.), jer Venera (Afrodita) je: Instiktivna privlačnost, osjećaji, ljubav, simpatija, sklad, nježnost, umjetnost, osjetilna izoštrenost, užitak, veselje ženstvenost, raskoš, ukus, stil, estetika, ukras, senzualnost, zavodništvo, sreća. Voljeti!

Za znatiželjne: časopis Alter je u zadnjem broju (od danas na kioscima) objavio veliki intervju sa mnom, možete pročitati i možda otkrijete i drugu stranu medalje.....vaša Irida



Post je objavljen 25.05.2006. u 23:23 sati.