[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.5.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.5.

» The Minx je bio odličan Vertigov strip krajem 90-ih, ali nažalost nikad nije postao komercijalan ongoing kako se očekivalo, pa je ugašen s brojem 8. Pisao ga je Peter Milligan a crtao Sean Philips. Minx je također ime novog nezavisnog stripa kanadske autorice Andreje Grant i, kako sada stoje stvari, vjerojatno neće uskoro ugledati svjetlo dana. Kako javlja NY Post, kompanija DC Comics u sklopu koje se nalazi i biblioteka Vertigo, registrirala je ime Minx kao svoje, te je Andreji ozbiljno zabranila korištenje istog. Grantica je najavila žestoku borbu protiv ove odluke, a razvoj događaja možete pratiti na njenom blogu. Andrea Grant je inače multimedijalna umjetnica i trenutno živi u New Yorku. Zanimljivo je da fura image i izgleda jednako kao ona Minx iz Milliganovog stripa, a zanimljivo je i to da se DC danas tako odlučno ne želi odreći prava na naslov jednog davno ugašenog stripa. Rekao bih da postoji velika vjerojatnost da ga uskoro gledamo u kinima, ili da — što bi definitivno bilo bolje rješenje — Milligan i Phillips uskoro počnu raditi na novim nastavcima stripa.

» Jamie Hewlett, nagrađivani britanski ilustrator i crtač stripova, lik koji je između ostalog izmislio Tank Girl i osmislio vizualni identitet grupe Gorillaz, neki dan je dobio još jednu prestižnu nagradu kao najbolji Dizajner godine. Više o tome na Guardianovim stranicama, a mi i dalje žalimo što Hewlett u posljednje vrijeme sve manje crta stripove, a sve više radi kao animator i dizajner.

» Prije nekoliko dana linkali smo strip-interview s Jeffom Smithom, autorom Bonea, a danas s ponosom predstavljamo njegove nove, upravo otvorene, web stranice Boneville. Možda se pitate — zašto s ponosom? Jednostavno. Zato što je Jeff tamo blogger, isto kao i mi ovdje, te je odlučio bloggerski pratiti stvari koje ga zanimaju i koje su vezane uz njegov rad. Tek nekoliko dana nakon pokretanja sajta, kod njega možemo čitati inside informacije i saznati stvari kojih nema nigdje drugdje. Za sada, tamo ćete naći korak po korak objašnjen proces bojanja Bonea, a sve ono ekstra što vas eventualno zanima možete pitati na Bone forumu koji se nalazi u sklopu ovih stranica.

(zveles)

Post je objavljen 26.05.2006. u 10:00 sati.