Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bonreal23

Marketing

Budućnost nogometa......................................

Cesc Fabregas
Datum rođenja: 04.05.1987
Nacionalnost: Španjolac
Klub: Arsenal
Pozicija: Vezni igrač
Barcelona ga se olako rješila. Nakon razočaranja na Nou Campu preselio se u London. Pod palicom Arsena Wengera zablistao je te je dokazao da se radi o igraču izvanrednih sposobnosti. Osim što može trčati «za dvojicu», Fabregas odlično sudjeluje kako u obrambenim tako i u napadačkim zadacima...
Dvije odlične utakmice u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka protiv Real Madrida potvrdile su da je Cesc Fabregas veznjak kojeg bi svaki trener u svojoj momčadi želio. Između mnogo igrača, kako nekadašnjih tako i današnjih, izdvajamo riječi bivše Arsenalove legende Paul Mersona: »Kada ga gledate, ako uspije postati standardni član Španjolske, mogao bi postati jedan od najboljih pojedinaca na Svjetskom prvenstvu. Toliko je dobar.»
Fabregas ima odlične rezultate u mlađim uzrastima. Na U-17 Svjetskom prvenstvu u Finskoj 2003. godine, pokupio je nagrade za najboljeg igrača i najboljeg strijelca turnira iako njegova momčad nije osvojila turnir. Izgubili su u finalu od Brazila. Nakon turnira bilo je svima jasno da je Arsenal kupio odličnog mladog igrača. Nakon što je prošao Barceloninu školu, sa 16 godina dobio je ponudu koja se ne odbija. Arsene Wenger želio ga je u svojoj momčadi. Sa 16 godina to je dosta rizičan potez, ali Cesc se odlučio na njega. Nakon početne prilagodbe na život u Engleskoj, Fabregas je danas nezamjenjiva karika Arsenalove momčadi.
Image Hosted by ImageShack.us
Godinu dana nakon dolaska iz Barcelone, Wenger mu je pružio šansu u Premiershipu. Na otvorenju sezone 2004/2005 protiv Evertona, postao je najmlađi igrač u povijesti Arsenala koji je zaigrao za prvu momčad. Ali to mu nije jedini rekord. Sa samo 16 godina i 177 dana, postao je najmlađi igrač Gunnersa koji je zaigrao za prvu momčad. Dogodilo se to u Liga kupu protiv Rotherhama. 35 dana kasnije postao je najmlađi strijelac u povijesti Liga kupa, ali ovaj puta protiv Wolvesa. Ali tu nisu stali rekordi. U istoj sezoni srušio je još jedan. Postao je najmlađi član prve postave Arsenala koji je nastupio u europskim natjecanjima.
Sa mladenačkim izgledom, poletnom igrom i još uvijek razvijajućim talentom mogli bi reći da Fabregas još uvijek ima vremena za napredak. Ali kada taj dečko izađe na teren izgleda kao gotov proizvod. Sjajan u razbijanju protivničkih napada, odličnog dodavanja i uvijek čvrst u duelima, jak u destrukciji i kreativan u napadu te nerijetko strijelac.
2005. godina bila je prekretnica za mladog Španjolca. Na FIFA juniorskom Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj dokazao je svoj talent iako je Španjolska ispala u četvrtfinalu od osvajača turnira, Argentine. U istoj godini dobio je i svoj prvi poziv za «A» selekciju. U ožujku ove godine debitirao je za seniore protiv Obale Bjelokosti. U svojoj prvoj utakmici za «A» selekciju odigrao je fenomenalnu utakmicu, ali i ušao u povijest kao drugi najmlađi igrač poslije Angela Zubiete koji je nastupio za španjolsku reprezentaciju. Španjolci od njega, s pravom, očekuju da bude jedna od najvećih mladih zvijezda turnira u Njemačkoj…

Post je objavljen 25.05.2006. u 20:49 sati.