Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wendykroy

Marketing

Eppur si muove

Već vidim da će ovo biti jedan dosadan post. Nema nekih zanimljivih događanja u mom životu. Trenutno sam samo pasivni promatrač. Svijet ide dalje, a ja se malo čudim, pa sam u čudu što se čudim.

Tako se čudim tomu da bi se posjedovanje jednog jointa moglo izjednačiti s pohotnim štipkanjem male dječice za guzu. Ne tvrdim da dilere ne treba kazniti, ali eto, Vlada predlaže kazne od 3 do 15 godina za posjedovanje ili raspačavanje droge, dok pedofilima širokogrudno nudi 3 do 12 godina. A ministrica Lovrin kaže da nema potrebe za uvođenjem doživotne kazne zatvora. S time bih se složila da vjerujem kako se pedofilski mozak može rehabilitirati. Ali ne vjerujem. Protivnik sam smrtne kazne. Dakle, mislim da svaki pedofil treba životni vijek provesti iza rešetaka. Ili bolje na prisilnom radu. Pustila bih ga van jedino kad bi ga uškopili i amputirali preostale udove. Nek ostane samo torzo. Jer nikad se ne zna da li bi naučili štipkati i nožnim prstićima. Usput bi im mogli iščupati i jezik. I staviti flaster preko usta, za svaki slučaj. Nisam sadist, ali nekako bih voljela svoje najcrnje mučiteljske maštarije ispoljiti na onima koji se usude nedolično i pomisliti na djecu.

Gledam sinoć tekmu. I čudim se s kojom preciznošću je čovjek u stanju predvidjeti brzinu i putanju nogometne lopte. Pitam se što čini razliku između vrhunskog igrača i onih koji haklaju u našoj ligi. Može biti da je stvar u midiklorijanima. Da, da, to je ona Jedi umotvorina. (May the force be with you...) Sposobnost predviđanja bliske budućnosti, koje nismo ni svjesni, utječe na naše odluke. Tko vidi dalje, u stanju je brže donijeti ispravnu odluku. Tako bismo onda mogli objasniti i fenomen "rađanja pod sretnom zvijezdom". Onda pogodak dobitnih brojeva na lotu nije ništa drugo doli nesvjesno predviđanje koje će brojke izletiti iz bubnja. Ili koje će brojeve lutrija naštimati da se izvuku. Bezbroj primjera mi je prošlo kroz glavu. I opet se čudim što bi me ono što me potaknulo na ovu kontemplaciju moglo stajati tri godine života...

U slobodno vrijeme (to je onda kad se ne čudim ničemu) nadoknađujem propušteno na DVD-u. Gledam National Geographic dokumentarce i pamtim interesantne podatke, koji bi mi mogli zatrebati samo ako se prijavim za neki kviz. Ili da ponovo isprepadam nekog jadnika s kojim odem na dejt. Od zaostataka iz svijeta filma ponovno izdvajam Tima Burtona. "Mrtva nevjesta"... Nemam riječi. Obavezno pogledati i skinuti soundtrack!


Post je objavljen 18.05.2006. u 17:16 sati.