Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ribafish

Marketing

CRO Trash Enciklopedija, svezak 14: U-V

Prvo vic:

Dolazi plavuša na autobusnu stanicu i vidi da bus upravo kreće. Potrči ona za njim i jedva ga stiže. Vidi šofer da netko trči pa malo uspori i taman na zebri otvori vrata. Sva zadihana, plavuša reče:
Je li ovo trica?
Ne, ugazila si na crtu.
A kvragu, uzalud sam trčala.


Bliži se kraj enciklopedije. Žao mi ko psu. Kaj sad?

Žak ugradio balon i smršavit će do zime. Ima da me na ćevape vodi, koliko mu medijske pažnje posvećujem. Držim fige da mu uspije. Još da se Severina zaredi i Blažičko ode u mornare i ode sve u pizdu materinu…

Prošle je godine Evroviziju ćopila Grčka. Istu tu pjesmu, samo malo retardiraniju je ove godine otpjevala Serverina. Dakle, seljačija s polugolom fufom i pop aranžmanom uz puno ojkanja narodnih nošnji i pokazivanja međice i dražice prepunoj dvorani, tj. nedojebanim štreberima s George Constanza sindromom.

Zamislimo sad sljedeću situaciju – kako će se odvijati pripreme za Doru 2007. Za par mjeseci netko mora napraviti skandal – kao već spomenuta “Cipal-usta” kad je namjerno dala svoj film na net. Dakle, Točni Huljić uhvaćen kako fuka vuka Jasmina Tafrosa ili Jelena Drozga u turskoj kupelji snubi kršćansku malonogometnu momčad sa zamjenama.

Nakon toga, slijedi kopiranje lika i djela ovogodišnjih pobjednika i maskiranje u čudovišta. Rog na Huljinom čelu, klavijature u čmaru bočno, bubnjar na kolcu ispod peke i Drozga bez šminke. Rasturaju hrvatski izbor pjevajuć pjesmu “Pop-fank očenaš” i zauzimaju konačno izvrsno 17. mjesto u domu djeda mraza.

Pobjeđuje Moldavski jednonogi eunuh - albino distrofičar na neparnim bongosima, a Duško Ćućurlić sav zadihan objavljuje da je skinuo jumf sa sobom. A ni dalje se nitko ne smije. Kriste, zabavnije je gledat vlažni krmelj kako se kori na sobnoj temperaturi nego slušat njegove umotvorine. A bolji je deset puta od Konstantindindonova…

Nego, CRO Trash Enciklopedija, Tom predzadnji. Navalite s nadopunjavanjem. Kad izdam knjigu i podlo se obogatim, svi citirani idu sa mnom na tjedan dana na jahtu. Aj ž!

CRO Trash Enciklopedija, svezak 14: U-V
Uragani - Pioniri riječke scene šezdesetih, zapamćeni po karakteristično blesavom hitu Deborah. Ali, povijest im nikada neće oprostiti što su estradi i svijetu dali Dalibora Bruna.
DMJ

Ungar Miro - 1/4 4M. (Ne nije grafiterski potpis prolupalog ferovca). Jos jedan iz cijele ekipe koja je simbolizira muzicko samoupravljanje. Poznat po tome sto je bio muz Terezije Kesovije.
Pero Panonski
Ungar Miro - opet jedan brko iz muzeja naših staraca, čijim smo uratcima samo djelomično ošinuti u djetinjstvu ili još uvijek po svadbama ("volim jednu crne kose..". No, mora se priznat, Miro je štancao ploče čak i po Švabiji i Francuskoj a i bio oženjen Terezom u naponu njene snage (za što dobiva i strahopoštaovanje i sućut :)) c'est mois, Nemetz

Urban Damir - sto reci za covjeka koji si je skuril blahjanjem vlastitu kosu, koji nosi suknje i ciji spotovi su light-homo-pornjava. Fakat, kaj reci ??? (Ovi su u Rijeci opsjednuti seksom)
Pero Panonski
Urban Damir - meni izgleda ko došljak iz svemira, čelo mu zauzima previše glave, slično ima B. Leiner, samo ga je on uokvirio frizurom
Al saroukh
Urban Damir – Kako bi rekao Milojko Pantić – večiti talent, bio i ostao.
Ameba

Ukraden Neda - Nekad navodno Hrvatica, sada navodno Srpkinja, jedino ziher da je nish-koristi pjevacica. Jedan od dijelova namjestaja Splitskoga festivala za vrijeme SFRJ. Beznacajna muzicka figura koja misli da je velika pjevacica, a cesto je mozemo vidjeti na domacim redcarpetima i spicama, a zasto, samo Bog to zna.
Pero Panonski

Valić Paola - kcer Jasne UVB (Ulaga Valic Buric). Jos jedan produkt horrora zvanog Stori-super-nova-vatever-sit-sov. Veoma lijepa cura, pristojnoga glasa. Ali, zadnje vrijeme na tapeti zbog afere "zela ju droga".
Pero Panonski
Valić Paola – divan pokazatelj kako je svaka kuna koju dajemo za hateve pretplatu korisno utrošena (“Trošila sam 1000 kuna dnevno na heroin”). Pjevačica? Ko ju je ikad čuo da pjeva? Ta samo laje…
Ameba

Valentina - zagorska kraljica trasha. Jos jedan horror devedesetih. Ma imala je udarnih hitova kao prici. Meni uvijek bila i ostala seljancica.
Pero Panonski

Valentin Zdravko - bilo je to sredinom devedestih... On je bio nešto kao muška inačica Ivane Brkić. Mislio je da je zgodan, i pjevao je ljiga-pop s čvrstim uvjerenjem da je to rock. U biti je bio loš kao Katalenić i Robert -sretan ti rođendan- Mareković zajedno. U magli mi je jedan spot snimljen (čini mi se) na neboderu u Sopotu ili tak negdje - panorama grada u pozadini, a Zdravko s vjetrom u plavoj kosici i sunčanim očalama pjeva o tinejđerskoj ljubavi. Čisti trash!
Shmizlaa
Valentin Zdravko - muvao se čak i po telki, al izgleda da je potonuo u bespućima crotrash zbiljnosti… Al imao je jadan i svoj fan club :) sastavljen od prištavih teenagerki, koje su mu postere vješale na zidove svojih soba po Zagorsko-Krapinskoj županiji. Od stvari s jedinog CD-a kojeg sam uspio trackirati (ima Zdravac sigurno toga još), izdvajam "Hoću da mi budeš vjerna", "Tulipan i jorgovan" i "Svemirci".
c'est mois, Nemetz

Valter - Loš polumetal osamdesetih. Kad sam vidio likove na ploči bio sam uvjeren da je riječ o nekoj bosanskoj još goroj kopiji Hari Mata Harija, na osnovu slike benda. A onda sam shvatio da jedna od pjesama govori o Stjepanu Radiću... Može li gore od toga?
DMJ

Vanessa? - Neki tamnoputiji clon Veline koliko se sjećam u magli (više cicica i nogica, naravno nego ikakve glazbe...)
c'est mois, Nemetz

Vanna - žena nije otpjevala niti jednu zanimljivu pjesmu od «Tek je 12 sati». Podsjeća na sapun umotan u prozirni celofan koji ste dobili za rođendan pred deset godina i koji vam stoji u dnu ormara, skuplja prašinu, smeta i ne znate kaj bi s njim. Nemreš ga poklonit dalje, a nije ni za upotrebu, miris je izgubio odavno i općenito - čemu...
Ribafish
Vanna – već vidim boga i batinu ove jadne kifle od zemlje, starog Prdoljaka kako ulazi na HTV u studio i zapovijeda nekom sirotom asistentu tona da pusti spot njegove snahe direktno u eter iako je u toku kraj drugog poluvremena neke tekme. Gnjila slika hrvatskog nepotizma bez boje, okusa i mirisa.
Ameba
Vanna (Ivana Ranilovic Vrdoljak) - uh sto bjese ona meni i mojim puckoskolcima cool. Super pjevacica, jos jedno dijete Podravine, sto se vidi jerbo se ne znam dobro obuci nakon E.T.-a. Nekako nema neke dobre pjesme da je pogurne. Tonci Vrdoljak je godinama nije mogao podnijeti (skup sa svojim sinom), ali na kraju ipak popustio pa postala sasvim dijelom klana Vrdoljak.
Pero Panonski

Vatra - momci iz provincije koji nastupaju na svim rock festivalima u Hrvatskoj, odnosno na oba i to uvijek kao prvi. "To su oni što se furaju na Ekaterinu" je jedini zaključak koji da ekipa, a onda obično svi odu na pivu do početka pravog koncerta. Nepamtljive stvari ali imaju pirotehničara u grupi da im pali vatre sa strane stejdža. U publici još nikad nikog nisu zapalili.
von smile

Vatrogasci - Kao smiješno. Ma za popišat se. Ku'iš, narodnjačke verzije zabavnjaka... Smiješno kao humoristički program s Moslavačke TV, OTV-a, Z1, ili TV Krajine studio Knin.
c'est mois, Nemetz

Vitasović Alen - ok momak, odsvirao šta je imao i to dobro, barem sada ne davi ko neki sa comebackovima, obradama, pičkama materinama itd. Osvajač grand slama u jednoj godini, osvojio MIK, melodije jadrana i splitski festival.
Al saroukh
Vitasovic Alen - Kao heteroseksualno musko, pamtim ga kao besramno lijepoga tipa. Ja bi to nazvao Sean Connery effect. Dignuo se sa ca-valom. Ko ne pamtim legendarnu izvedbu Vatrogasaca "Jenu noc" na dve tisuce zapadnoslavenskih jezika. Kako je ca-val propao, tako je Vitasovic spal na ostarije i nezbjezni putujuci cirkus MIK.
Pero Panonski
Vitasović Alen - dok ga (navodno) droga nije zela, mrmljao je nekakve "žbalja" i "come va" sebi u bradu... E sad, žene su kao "svršavale" na to, i kako se on više mrgodio, manje brijao, bio što masnije kose i imao više nerazumljivijih "Daghe oio" i sl., tako su ga svi kovali u zvijezde sredinom 90-ih, kad si samo trebao bit pametan i ako si iz Istre, uzet tamburu pa nošen "ča-valom", kupit nagrade na seoskim festivalima...
c'est mois, Nemetz

Vetma Nenad - Koja je uopće etimologija prezimena Vetma? (Jel na engleskom!? op.a.) Genijalan naziv jednog starog albuma od istog: "Boliš me dušo" :) Vođa svih zadar i inih festova sa svim postojećim clicheiziranim "Adio mare", "Jadrane moj", "Oprosti mi", sklopljenim očima i životnim razočarenjima...
c'est mois, Nemetz

Velina - Ponavljam za "Šeri Šeri noćas me poderi" Velinu ono kaj sam već prije napisao... Jer to je već opakija spačka Huljića & co... on je naime gladnih ranih 90'ih smislio "projekt" u kojem ne postoji jedna Velina, nego više njih i ne zna se ni koja je prava ni tko to uopće pjeva; ona bokata teenagerka je izgleda samo statirala u spotu. Tak da Hulja može u istu večer, uz tada nezaobilaznu matricu, "Velinu" mirno poslat da istovremeno nastupa i u disco clubu u Podgariću i Šašinoj Gredi i Štakorovcu i Kozari putevima II odvojku... otuđeni kapitalizam u esencijalnom obliku....
c'est mois, Nemetz

Viki Viktorija Đonlić – Sa 16 je postala pratilja, par mjeseci poslije je snimila jeziviju pjesmu i od Slatke Kokos – Bounty (Nema veze) i uhapsila legendu splitske i svjetske košarke. Dino nije obrao Boston nego oženio koku bolju i od Ane Sasso 1976., a ona se uvalila u gliser i više ne pjeva. Konačno jedan happy end!
Ribafish

Vještice - manje kreativna polovica autorskog tandema Haustora udružila se s nekreativnim otpacima iz Haustora i Azre. Totalno drukčiji od drugih? Da. Od dobrih bendova.
DMJ

Voća Elvira - Mitski lik estrade, svi su čuli za nju (tko ne bi zapamtio tako glupo prezime), no nitko ne zna niti jednu pjesmu, iako karijera navodno traje tridesetak godina. Oni boljeg sjećanja možda se ipak sjete albuma groznih prepjeva hitova osamdesetih (Karma Kamilija, a zanam da je i Moonlight Shadow prepjevana, ali se ne sjećam naslova).
DMJ
Voća Elvira - legenda čiju niti jednu stvar nikad nisam čuo, a preko 20 godina znam za nju.
Kaco Mortale
Voća Elvira - alter ego Lidiju Prcam. Ili obratno?
Ribafish

Vuco Siniša - teža kategorija... moglo bi se reći i genijalac. U isto vrijeme vu(c)če za nos i posjetioce disca u Zmijavcima i Močvare, jer oba kluba puni bez beda ekstatičnim obožavateljima. I zapravo pokriva naoko suprostavljene polove zabave u Hrvata (i šire). Nacionalna pomirba kroz trash mjuzu (doslovce i preneseno) :)
c'est mois, Nemetz
Vuco Sinisa - Khm, najbolje poceti sa engleskom verzijom "Volim piti" koju je ovaj najozbiljnije snimio. "Love&drinking, love&drinking, that's the way I'm thinking, that's the way I was born and gonna die". E sad jel sam ja to tocno zapamtio, ali toga 4. razreda gimnazije, to je bio glavni hit u maloj prostoriji za komp gdje sam "pisao" maturalnu. Koliko moras biti ludi da balkanski folk snimas na engleskome. Inace za Vucu moram kazati da ima fascinantne glasovne mogucnosti, da znam pjevati i da je steta sto pjeva to smece, ali kako sam kaze, mora prehraniti svoju obitelj.
Pero Panonski
Vuco – Bog u koži Generala Vasilija Mitua na koncertima Živog Blata pretvara se u ortodoksnu seljačinu kad zareve retardirane narodnjake za populaciju koja po danu guzi stoku sitnog zuba a navečer iz hobija tuče žene. Ma to su sigurno blizanci…
Ameba

Vuica Alka - Sve u svemu glavna jugo-jebacica u osamdesetima. Balegina draga, sve krevete prosle od svih jugo faca. Inace nadarana pjesnikinja (khm, onda mi padne Kad svira radio i Dotakni me usnama), ali u stanju napisati svaki srot pa tako za Tajci napisala "Hajde da ludujemo" /Zrinko Tutic : muzika/. Uvela srpski izraz "lazi me" u hrvatski jezik i sad svaki neobrazovani kreten (a Hrvatska ih prepuna) govori "lagati nekoga", umjesto "lagati nekome".
Pero Panonski
Vuica Alka – Simentalka Vulvica stara je bendovska drolja koja bi dala ako bi joj snimili pjesmu. Pa koliko su joj pjesama snimili, dobro joj je išlo…
Ameba

Vujica Matija - sastavni dio grupe Grazia. Opicena modna kreatorica koja je snimila Stiklu prije Stikle. Naime, stvar se zvala Lindjo i fakat ne razmem kako se to nitko nije sjetio. Vesele poskocice bez pretenzije da budu nesta vise. Nezvao se ja Pero Panonski.
Pero Panonski
Vujica Matija – najveći gabor scene Balkana uključijući i zemlje crnomorskog sustava uz Dejana Petkovića, Seju Kitića i ružnijeg Halida. Očajan glas, jezivo ružne kreacije koje podsjećaju na masakr hrđavom motornom pilom u kavezu sifilitičnih tropskih papiga i općenito, rječju i djelom - definitivno najgori kič koji se ikad pojavio na ovim prostorima.
Ameba

Vucic Maja - 1/4 Divas. Jos jedan u nizu razloga zbog cega bi Filozofski trebalo sravnit sa zemljom, tj. od zgrade napraviti konjusnicu. Godinama definitivno najseksi clanica spomenutog Divasa. Sve dok nije dobila emisiju i progovorila. Bila u duetu s Gabi Novak, ali covjek nije dobro razumio koja je koja jerbo je originalnom duetu bila Gabi Novak i Radojka Sverko, pa se dobro kuzila razlika, a ovako to nije imalo smisla. Koje tupavo stvorenje.
Pero Panonski
Vucic Maja – Iako stoput bolje pjeva nego vodi show, tragedija je takvo nešto bezlično, kiselo, učmalo, blijedo i nikakvo držati i u susjedstvu, a kamoli puštati na televiziji. Inače najzanimljivija od svih Divasica.
Ameba

Winter Vanda - prvo prezime joj je s V, znam jerbo sam isao s njom 4 godine u istu gimnaziju, gledao je i slusao dok nitko nije cuo za nju. Izvanredne glazbene sposobnosti, jedina zena koja je na skolskim priredbama imala totalnu tisinu jerbo su svi bili ocarani njenim glasom. Problem je u tome, sto je nisu nasli nekoga dobroga skladatelja, jer vidite da je tu znam pjesme za koja vecina vas nije u cula a zivotu, a njezinih se nemrem setit. Nastupala u Komedijim mjuziklima. U zivo petneast puta ljepsa.
Pero Panonski
Winter Vanda - riba zvana bevanda, otpjevala jednu pjesmu sa Dinom, poslje se nije za nju čulo.
Al saroukh




Post je objavljen 25.05.2006. u 01:33 sati.