Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Cro - Aut

Evo smo par crtica sa meca Austrija - Hrvatske 1-4.
Pletikosa, Šimić, Tomas, R. Kovač, Srna,Tudor, Babić, Niko Kovač, Kranjčar, Pršo, Klasnić su zapoceli, prvih 10 minuta rezervirano, poslje furiozno.

Prva prava akcija i gol, Babic u prostor za Prsu, ovaj za Klasnica a Klasnic vrhunski okrece Austrijanca i daje gol. Odmah potom baklje upadaju na teren pored Pletikose i korner za Austriju dok se dim jos nije ni razisao. Austrijanac iz kornera gadja gol i pametni Pletikosa hvata loptu i umjesto da je izbaci negdje, da je izboksa on ulazi u gol s njom cvrsto je drzeci ko da ju je zaljepio za ruke. Ne znam, sto se tice golmana, strah me nesto, Pletikosa stalno kiksa, sjetimo se samo Malte i sada, Butina nije dugo branio, mozda cak i Didulica dolazi u obzir, vidicemo.


2-1 opet Klasnic, uzima loptu, pored trojice prolazi, dribla i golmana i salje loptu u praznu mrezu. Zadovoljstvo je bilo gledati Killer Klasnica kako konacno igra i za reprezentaciju kao i za Werder. Da potsjetim samo, Klasnic je izabran u Bundesligaski tim godine, dakle u prvih 11 Bundeslige.yes

Image Hosted by ImageShack.us

Dolazi poluvrijeme, valja zabiljeziti ucinak Nike Kranjcara prvo poluvrijeme a to je lose. Nit je sta dobro napravio, nit je pokusao. Klasnic izlazi na HT, Olic umjesto njega.

Na 3-1 Marko Babic, uzima loptu, i krece s njom. Meni se cini da kad Babic krene s loptom izgleda kao da ni nema desnu nogu, kao da s njom ne zna igrati. A onda otvara se prostor i Babic paff sa desnom nogom sut i gol, uz pomoc Austrijskog igraca.

U medjuvremenu ulazi Balaban umjesto Prse i slobodnjak na nekih 25-30 metara. Za ocekivati je bilo da Srna odapne, ali Balaban uzima i gol u kut. Ipak mora se priznati, losa reakcija loseg Austrijskog golmana.

To je i bio konacan rezultat. Evo sad i ocjene za neke igrace.
Pletikosa dakle nista posebno, gol iz kornera mu sigurno ne ide na cast.
Simic - poneka nesigurnost zbog malog broja utakmica, prema naprijed dosta losih pasova...
Tomas - za mene iznenadjujuce dobar, miran, neprijelazan.
R. Kovac thumbup - glavni u odbrani, za reprezentaciju kao i uvijek, odlican.
Srna - nije bio raspolozen, nije ni puno lopti dobio, al nema sumnje da ce biti pravi na SPu.
Tudor - Osrednje, po meni bolje da igra u odbrani nego na defanzivnom veznom, ovako se cesto petljao sa Srnom i oduzimao mu prostor.
Babic thumbup - Odlican, mozda i najbolji ako se gleda cijela utakmica, dobri pasovi, odlican gol, jedna od boljih utakmica za HRV.

Image Hosted by ImageShack.us

N. Kovac - Defanzivni zadaci besprijekorni, prema naprijed zakazao, dosta sporo, nije dodavao loptu iz prve, zasto mora prvo primiti pa dodati?
N. Kranjcar - prvo poluvrijeme los, pasovi jos losiji, drugo ipak bolje, pogotova onaj dribling u Austrijskom sesnaestercu.
Prso - Odlican, borben, sjajni asisti, otvaranje prostora, skraceno, kao i uvijek.
Klasnic thumbup - Konacno proigrao, ocekuje se svaka da bude ovakva. za jedno poluvrijeme dva znalacka gola.

Olic - dobar, brz, stvarao dosta problema, steta sto to nije zacinio golom.
Balaban - borben, odlican gol iz slobodnjaka.
Modric - osrednje, primetno brzi protok lopte kad je usao umjesto N. Kovaca, bice koristan.
Leko - nisam ga previse zapazio.
Tokic - nisam ga previse zapazio.
Didulica - bez posla, ono sto je morao napraviti napravio dobro.

Image Hosted by ImageShack.us

Cico je najavio da ce protiv Irana u nedjelju na gol Butina, a zanimljivo sta je rekao za Brazil. Cico oce na Brazil sa 3 napadaca. Olic, Prso, Klasnic. Ne znam dal je to mislio ozbiljno, vidicemo kad se priblizi mec dal ce tako razmisljati. Kaze, Olic ce maltretirati Carlosa i Cafua, a Klasnic i Prso ce kroz sredinu probijati. Pa ako bude tako igrao mogu samo misliti kako ce ispasti. Zamisli, Olic ce maltretirati Carlosa i Cafua. Pa ako on njih bude maltretirao sta ce tek Ronaldo, Adriano, Kaka, Ronaldihno raditi nasima??? Cico smiri se malo, ovo je ipak bila nesretna Austrija.

Joe Simunic je inace napustio trening sa bolovima. Nadam se da ce ipak moci igrati, jer tesko ce biti bez njega.



Post je objavljen 24.05.2006. u 19:39 sati.