Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/risingson

Marketing

Isobel Campbell & Mark Lanegan – ballad of the broken seas

Ljepotica i zvijer, bariton izbrušen štekama i štekama nikotinskih štapića i ptičji pjev sa druge stane; Mark Lanegan u ulozi zvijeri koju je vježbao i u Screaming Trees i u Queens Of The Stone Age i Isobel Campbell iz Belle&Sebastian u novoj epizodi vokalne razrade muško-ženskih odnosa na šanku: Ballad of the broken seas.


Image Hosted by ImageShack.us

Zapravo ovo je Isobelin album, i to drugi samostalni od kada je izašla iz okrilja najboljeg škotskog pop benda svih vremena zbog osobnih razloga. Mark Lanegan je učenik stare Sub-Pop škole iz Seattlea. Probao je sa prvim bendom jahati na grunge valu i zaraditi za koju kariranu košulju sa pozlačenim felgama od 21 inč ali nije išlo. Otišao je u solo vode i na prvom albumu The Winding Sheet gostovala mu je i lijevoruka alfa i omega devedesetih osobno – Kurt Donald Cobain. Na dvije pjesme.

Dvanaest pjesama i jednostavni aranžman glasa, gitare, bas-gitare i klavira donose lagani i mračni odjek Toma Waitsa i to posebno jer Lanegan ponekad zazvuči poput njega. Uostalom nakon dovoljnog broja cigareta i Jack Danielsa na lopate teško je ne zvučati podmuklo promuklo poput Waitsa. Ali samo na prvi pogled, Cijenjeni Čitatelju jer Lanegan je ovdje samo interpretator. Mlada Isobel napisala je velik dio tekstova, svirala nekoliko instrumenata te producirala čitav album i to producirala dobro zato što minimumom aranžmana dolazi do amplifikacije kontrasta među vokalima iliti normalno rečeno: Lanegan zvuči kao da će ju pojest svaki čas jer je mamuran i boli ga glava i ne podnosi visoke frekvencije koje Isobel Campbell sa nepušačkom lakoćom postiže.

Sve u svemu, odličan album.

Tracklisting:

1. Deus Ibi Est
2. Black Mountain
3. False Husband, The
4. Ballad Of The Broken Seas
5. Revolver
6. Ramblin' Man
7. Come Walk With Me?, (Do You Wanna)
8. Saturday's Gone
9. It's Hard To Kill A Bad Thing
10. Honey Child What Can I Do?
11. Dusty Wreath
12. Circus Is Leaving Town, The


Post je objavljen 24.05.2006. u 09:56 sati.