Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biciklin

Marketing

Ronaldinho Gaucho

Ronaldinho: Nisam najbolji na svijetu

Iako su ga i FIFA i UEFA službeno proglasile najboljim nogometašem na kugli zemaljskoj, skromni Brazilac ne smatra da je, unatoč svom čudesnom umijeću, najbolji nogometaš na svijetu. Ronaldinho je, naime, proglašen najboljim svjetskim nogometašem 2004. i 2005. godine, te je s Brazilom 2002. osvojio naslov svjetskih prvaka.

Sezonu 2005/2006 okončao je na najbolji mogući način, osvojivši Ligu prvaka i nacionalno prvenstvo s Barcelonom. No, ni najveći uspjesi i priznanja nisu uspjeli navesti Ronaldinha da se pohvali titulom najboljeg nogometaša na svijetu.

"Mislim da igram vrlo dobar nogomet, ali svjestan sam činjenice da postoji mjesta za poboljšanje. U svakoj zemlji postoji puno odličnih igrača." - kazao je Ronaldinho u nedjelju, pa poimence naveo neke od nogometaša koje smatra izvrsnima.

"Henry, Zidane, Ronaldo, Adriano, Robinho, Kaka, Ševčenko.. ima ih puno u svakoj momčadi." - ustvrdio je Brazilac, pa dodao kako se nada da će Selecao obraniti naslov svjetskih prvaka, ali i da njegov cilj nije postati najboljim nogometašem SP-a.

"Nadam se da će ovo Svjetsko prvenstvo biti u znaku brazilske reprezentacije, a ne mene." - kazao je Ronaldinho, pa priznao kako želi ići stopama najvećih legendi svjetskog nogometa.

"Pričam o igračima kao što su Pele, Diego Maradona i Franz Beckenbauer. Želim osvojiti sve moguće trofeje kako bi me ljudi pamtili kao igrača koji je napravio nešto vrlo važno u nogometu." - zaključio je skromni Brazilac.



Post je objavljen 24.05.2006. u 08:57 sati.