Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Tko to mene gleda?

Zaključujem i druge dvije ankete koje su bile postavljene gotovo od samoga početka pisanja ovoga bloga. Dva jednostavna pitanja s ponuđenim odgovorima trebala su dati odgovor tko su čitatelji ovoga moga bloga i kako su saznali za ovaj moj blog.

Rezultati su sljedeći:



Dakle, najviše čitatelja ovoga bloga su sportaši, pretežito kickboksači, a u velikom broju su i oni iz drugih borilačkih sportova i ostali sportaši. To me veseli. Iznenađujuće je malo trenera i sportskih dužnosnika (suci, predsjednici klubova i njima slični), ali očito se radi o "ozbiljnijim" ljudima koji svoje informiranje baziraju na nečem tvrđem.

Blogera, hm, malo, ali nije iznenađujuće - nisam od onih koji gdje god stignu ostavljaju komentare pa onda blogeri pogledaju tko ih je posjetio. S druge strane, ipak je velika većina blogova literarno kreativna i tu se nalaze i blogeri i čitatelji. Manje je blogova čisto informativnih, što je pretežiti sadržaj ovoga moga bloga. Ali, da nema nanjina, ne bi bilo ni većine stoga zaštitimo naše manjine, one su naše blago!



Na ovaj blog, barem anketa na to ukazuje, posjetitelji su došli najvećim dijelom slučajno i postali su redovni čitatelji (ah, kako se statistika može lijepo prilagoditi onome što želiš) i zbog toga mi je jako drago.

Naravno, posjećenosti ovoga bloga vrlo je pomoglo pojavljivanje na naslovnici Blog.hr-a kao i pretraživači. Najmanje je posjetitelja došlo s Nokaut foruma gdje objavljujem gotovo iste ili malo reducirane informacije, ali bez slika. Stavljanjem linka u potpis na Nokaut forumu očekujem i više posjeta s tog popularnog web portala. Ali, očekujem i više konstruktivnih komentara o temama kojima se bavim. Živi bili pa vidjeli.

I na kraju, u trenutku pisanja ovoga posta moj blog je u nešto manje od 4 mjeseca (brojač je postavljen kasnije od početka pisanja bloga 10.siječnja 2006.) posjetilo 17700 posjetitelja - čitatelja i to je ono što najviše veseli. Naravno, nije bilo toliko različitih posjetitelja, pa i sam sam u ovoj brojci dosta sudjelovao, ali nije cilj ovoga bloga posjećenost sama za sebe, već je prvenstveni cilj ono što sam i napisao kao svrhu ovoga moga bloga:

"Razne teme i razmišljanja, komentari, ideje vezani uz kickboxing kao sport s ciljem približavanja kickboxinga široj sportskoj, ali i onoj drugoj javnosti."

Nadam se da tu svoju misiju i ispunjavam.

Eto.




Post je objavljen 23.05.2006. u 21:19 sati.