Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

Šest novih urugana prijeti SAD-u

Za desetak dana u Atlantskom oceanu i Meksičkom zaljevu počinje sezona uragana, a američki meteorolozi predviđaju da bi ove godine to područje moglo pogoditi šest izrazito snažnih uragana koji bi, poput lanjske Katrine i Rite, mogli nanijeti veliku materijalnu štetu. Meteorolozi iz Američkog nacionalnog centra za uragane predviđaju da bi tijekom sezone moglo biti 16 uragana koji bi zbog svoje jačine mogli dobiti ime. Devet će ih dospjeti do obale te će biti prijetnja naseljenim područjima.

U New Orleansu, koji je lani najviše stradao za uragana Kartin, te u cijeloj Louisiani jučer je počela velika vježba evakuacije u slučaju uragana.

Gradonačelnik New Orleansa Ray Nagin i guvernerka Louisiane Kathleen Blanco upozorili su stanovništvo da će ove godine biti više evakuacija nego proteklih jer će opasnost biti proglašena već za uragane treće kategorije.

New Orleans još osjeća posljedice prošlogodišnjeg razaranja, a izvješća koja je izradilo Kalifornijsko sveučilište pokazuju da je obnova nasipa koji štite grad obavljena loše.


Post je objavljen 22.05.2006. u 19:47 sati.