Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/deadline

Marketing

Evo jedne pričice samo za moje najdraže blogere……..

Neki otac prije smrti ostavi dvojici sinova veliko žitno polje. Braća ga podijele na dva jednaka dijela. Stariji ode i stekne veliko bogatstvo. Briga da ne propadne blago toliko ga je zaokupila da se nije stigao ni oženiti. Drugi ostade siromašan jer je podigao veliku obitelj, pa ni uz najveće napore nije mogao mnogo prištedjeti.
Jednog dana, nakon žetve, stariji se brat za noći vrtio na ležaju razmišljajući: «Ja sam bogat, čemu meni toliko žita? Moj je brat siromašan i treba mnogo hrane za tolika usta.» Ode u žitnicu po noći, da ga nitko ne vidi, i veći dio žita prebaci na bratovu stranu. Iste noći siromašniji brat prije nego će usnuti, promisli: «Moj stariji brat nema ni žene ni djece. Jedino što mu može pružiti radost to je bogatstvo. Zašto da mu ne povećam tu sreću?» Ustade i on, ode u žitnicu i prebaci veći dio na bratovu stranu. Kada su obojica ujutro ušli u žitnicu, iznenadili su se kad su zamijetili da se ništa nije promijenilo.
Sljedeće su noći učinili isto. Svaki ej dio svoje žetve prebacio bratu i opet je ujutro ista količina bila na objema stranama. Treće noći se obazrivo dignu oba brata i baš se tom prigodom susretnu, s vrećama na leđima. Tada shvate što se zapravo dogodilo, nasmiju se i izgrle. Iz neba čuju glas: «Ovo mjesto na kojemu se očitovala tolika bratska ljubav zaslužuje da na njemu bude podignut moj hram: hram bratske ljubavi.»

-nadam se da vam se sviđa ova priča, inače to je priča iz jedne knjižice koja se zove «Priče o pahuljici» …….mene je ta priča jako razveselila kad sam ju pročitala…no i na neki način iznenadila….jer rijetka je takva bratska ljubav…..vrijeme se zbilja mijenja…..sad će se prije braća poubijat negoli prije…….ali dobro…..sviđa mi se pričica jer je veoma poučna……..evo ja sam napokon napisala post……iako nemam vremena….eto to je sve za sada….kissssssss svima


Post je objavljen 23.05.2006. u 14:03 sati.