Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelonestar

Marketing

"Cirkus Sunca"





... ili najpoznatiji svjetski cirkus "CIRQUE DU SOLEIL" dokazao je da moze postati najbolji u svijetu zabave i bez tocaka sa zivotinjama, kojih se btw davnih dana odrekao te tako postao Cirkus kao kazalisni fenomen.

Jucer sam ga isla po prvi puta pogledati uzivo na nagovor prijateljica koje su ga vec po par puta isle pogledati u LV, inace Las Vegas im je jedna od 3 stalne lokacije uz Amsterdam i Montreal. Zapravo je LV mjesto u kojem svaki san o zabavi postaje stvarnost, te im predstave igraju 8 puta tjedno. Imaju oko 3000 zaposlenih koji dolaze iz 40-tak zemalja. To samo za sebe govori. Inace Cirque Du Soleil ima cak 11 produkcija s kojima putuju svijetom, ali vec najavljuju nove i to o "The Beatles-ima" no o tome kasnije..

Predstava koju sam ja pogledala je "CORTEO" a izvodi se vec par tj. u Randall's Island Parku, New York, koji je sam po sebi specifican mali zeleni otocic, pun teniskih, nogometnih, atletskih, golf i ostalih terena, okruzen rijekama uz jedinu manu na njemu je i jedan od vecih NY zatvora :) al dobro..

No da se mi vratimo na "Corteo", odmah da naglasim ulaznice su kostale podosta (od 100-250$) al vjerujte da se isplatilo. Jer Cirkus Sunca kombinira ono NAJbolje iz cirkusa i kazalista! A kazu, a ja prenosim vama, da ih je odgledalo sto milijuna ljudi sirom svijeta. zujo pa vi pomnozite koja je to zarada..

Pozornica Kanadskog cirkusa je kruzna, nesto kao arena, efekti koristeni prije predstave, za vrijeme i nakon, ne da su fenomenalni nego nesto sto se nemoze opisati.. zaista.. kada su mi cure pricale o predstavi nisam ih bas najbolje shvacala otkud im tolika euforija za cirkus, al sad znam.. Jer pozornica im je bila kao mjesto neke fantazije na kojoj se odvija neka prica, u kojoj se masta, ali na zadanu temu, objedinjenu jakom dramaturskom misli. Svi sudionici predstave, a bilo ih je oko 60-70, su stvarno aktivno ispunili svoju satnicu predstave.. Koliko sam saznala u predstavi Corteo najdominantniji su akrobati iz Rusije, pa po koji iz Kanade, Bjelorusije, Ukrajine, Rumunjske, Brazila, Argentine, USA i samo jedan predstavnik iz Italije.. Hrvata nema ni u jednoj predstavi :) bit ce da kao nacija nismo dovoljno fizicki gipki i aktivni (osim jezicno)!

Nazalost strogo je zabranjeno koristenje camcordera i fotica tako da nemogu sa vama podjeliti fotose, a nazalost ni rijecima se nemoze bas docarati utisak nakon gledanja predstave.. Stoga vam mogu samo preporuciti ako vam se ukaze kakva priliga za pogledati ih, iskoristite ju i pogledajte bez obzira na cijenu, Isplati se!!









Post je objavljen 22.05.2006. u 13:11 sati.