Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/redvelikogtapira

Marketing

Simboli i regalija

Kao i svaka velika religija do sad, i religija Tapirizma kao jedina prava istina ima svoj sveti simbol, jedinu i nepogresivu ikonu koja oznacava pripadnost nasoj vjeri. Koristeci taj simbol, lako se mogu identificirati mjesta koja je posvetio Veliki Tapir, te se pomocu njega clanovi Reda medjusobno mogu jednostavno prepoznati. Svetost simbola i tapirska dualnost su odrazeni u samoj njegovoj prirodi, jer simbol je, iako jednostavan, magican i izmice mogucnosti logickog shvacanja. Naime, simbol je, kao i sam Veliki Tapir, jedinstven ali istovremeno i dvostruk. Da bi razjasnili o cemu je rijec, treba poblize pogledati simbol. Simbol predstavlja glavu Tapira gledanu sa strane. No on istovremeno predstavlja glavu Tapira gledanu i sa druge strane! Tako da on predstavlja dvije strane Tapira, a opet je u stanju ujediniti te dvije strane u jednu sliku, i samim time je iznad prirodnih zakona i logike svemira. Detaljnije je simbol prikazan na ovoj slici:

Image Hosted by ImageShack.us

Na prvi pogled nije odmah ocito, no ova jednostavna ikona u sebi krije mnoge razine simbolizma. Tek kad vidimo kakoje nacrtana nam postaje jasna njena savrsenost i natprirodna harmonija. Naime, pogledajmo prilozenu shemu i pojasnimo neke detalje glede crtanja:

Image Hosted by ImageShack.us

Kao pocetak, uzmimo formulu koja ujedinjuje prakticki sve najbitnije matematicke konstante - e^(i*pi)+1=0. Ova formula, kao sto vidimo ujedinjuje konstante e i pi, imaginarnu jedinicu, nulu kao konstantu za zbrajanje i jedan kao konstantu za mnozenje, te 3 osnovne matematicke radnje - potenciranje, mnozenje, i zbrajanje. Prilagodbom i poopcenjem te formule, cija savrsenost je odraz bozanske svetosti Velikog Tapira, mozemo dobiti definiciju jedinicne kruznice, odnosno e^(i*pi). Krug kao geometrijski simbol vec sam istice mnoge naznake Tapirske svetosti, jer on nema pocetka i kraja, pocetak i kraj kruga su spojeni u jedno te je on samim time ujedinio dvije suprotnosti u jednu zajednicku tvorevinu, kao sto je Veliki Tapir ujedinio u sebi i dobro i zlo, i postojanje i nepostojanje, i sve ostale suprotnosti. Od toga kruga treba uzeti cetvrtinu (sjetimo se svetosti broja 4), te na vertikalnoj osi povuci crtu koja ju dijeli po pravilima zlatnog reza. Primjetimo da se u zlatnom rezu mali odsjecak naspram velikog odnosi kao veliki naspram cijeline, znaci dva odnosa koji su zapravo jedan te isti odnos, te samim time i ovdje odrazavaju presvetu Tapirsku dualnost. Nadalje, potrebno je izrezati isti takav odsjecak i iz malog kruga te ga unjeti u veliki na razini vertikalne osi tako da se centar tog odsjecka podudara s tockom zlatnog reza vertikalne osi velikog odsjecka. Na vrhu velikog tapira nuzno je ostaviti crtu visine 1/4 ukupne visine simbola koja simbolizira Tapirovo rilo, njegovu percepciju i shvacanje, te metodu spoznaje natprirodnog okruzenja koje iz simbola znaci. Konacno, nuzno je simbol obojati u crno a oko ostaviti bijelim, te se time postize omjer crne i bijele povrsine 1:16, odnosno tocno onoliko koliko je iznos svetog tapirskog broja. Pri tome smo postigli jos jednu uniju dviju suprotnosti, crne i bijele, te zajedno sa dvije strane glave cine sveti broj 4, koji je odrazen u 4 strane svijeta i cetiri prostornovremenske dimenzije. Uz to, primjetimo da je odnos bijele i crne povrsine na simbolu podjednak, te samim time oznacava sveti balans prirode stvorene od strane Velikog Tapira.

O svetosti i daljnjim karakteristikama svetog tapirskog simbola bi se jos dalo raspravljati, jer slika ovdje nije ni priblizno gotova, no za prakticne potrebe novopridoslog clana je ovo i vise nego dovoljno. Medjutim, kako ce clan napredovati kroz rankove, ponovno ce otkriti znacajke ovog simbola, i primjetiti kako se one cesto ponavljaju te da je njihovo shvacanje, uz meditaciju i submisiju volji Velikog Tapira, nuzno za postizanje apsolutne i istinske spoznaje. No da bi dosao do toga, clan prvo mora proci kroz inicijacijske stupnjeve. Najlaksi nacin razlikovanja stupnjeva je uvodjenjem svetih odora. Te odore simboliziraju moc tapira, no ujedno i oznacavaju rank u Redu koji je clan uspio postici. Osnovne odore se dijele na pocetnicke, svecenicke, vojne, te jednu vrhovnu odoru. Pocetnicke odore su dane na ovoj slici:

Image Hosted by ImageShack.us

Boja i dizajn odore simboliziraju mladog Tapira, Tapira koji je tek krenuo u svijet spoznaje i pred kojim su mnoga ocekivanja. Ove boje jos ne odrazavaju crno-bijelu dualnost odraslog tapira, te reflektiraju cinjenicu da novoinicirani clan jos nije potpuno spoznao svoju Tapirsku prirodu. No kako Tapir odrasta, njegove se boje iz ove smedjkaste varijante polako sve vise priblizavaju savrsenoj crno-bijeloj kombinaciji, te se tako i odora clana koji odrasta, ovaj put u duhovnom smislu, nakon prva 4 stupnja mijenja u jednu od dviju sljedecih kombinacija.

Prva kombinacija je rezervirana za one clanove koji su odlucili pratiti duhovno-teoloski poziv Tapira. Njihove odore teze jednostavnosti, no simboliziraju Tapirsku savrsenost, od dualnog izbora boja, do cinjenice da crna boja pokriva 4 ekstremiteta, dok bijela pokriva ostatak. Zajedno njih dvije cine jedinstvenu i savrsenu cjelinu Velikog Tapira. Takodjer na sebi imaju neupadljiv amblem Velikog Tapira.

Image Hosted by ImageShack.us

Druga kombinacija je slicna prvoj, no ona je rezervirana za clanove vojnog odsjeka. Razlika je u tome sto ona sadrzi sveta Tapirska oruzja, crno-bijeli stit sa svetim Tapirskim amblemom i bijelo-crni mac. Omjer crne i bijele boje na stitu treba biti 1:16, a crne i bijele na macu 16:1. Time se postize Tapirska savrsenost i balans, te clana navodi na Tapirsku umjerenost, kako u vojnim tako i u zivotnim pitanjima.

Image Hosted by ImageShack.us

Zadnja odora je rezervirana iskljucivo za Presvetog Vodju Reda i njegovu zivotnu izabranicu. Sastoji se od slicnih elemenata kao i svecenicka, no odrazava uzvisenost pozicije na taj nacin da sadrzi 4 luksuzna elementa. To su redom: Zlatna ogrlica od 24 karatnog zlata tezine 1 kile, zlatna narukvica optocena rubinima, zlatni prsten sa velikim dijamantom, te zlatni bros s oznakom Velikog Tapira. Sveta Brojka 4 je ovdje opet izrazena i pomnozena sa brojem ekstremiteta nositelja odore daje sveti Tapirski broj 16.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 21.05.2006. u 21:50 sati.