Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Očekujemo još

"Pit bullovci" na svjetskoj razini

U mađarskom Szegedu u tijeku je Svjetski kickboxing kup na kojem sudjeluje 576 natjecatelja iz 9 zemalja. Na tom natjecanju sudjeluje i 17 hrvatskih natjecatelja iz 6 klubova - članova Hrvatskog kickboxing saveza.

Na kraju drugoga dana može se ocijeniti da su hrvatski predstavnici vrlo uspješni, a pogotovo se ističu članovi splitskog kickboxing kluba "Pit Bull" koji nastupaju pod vodstvom trenera prof. Marka Žaje. "Pit Bullovci" - jedan od najuspješnijih klubova u ringovnim disciplinama Hrvatskog kickboxing saveza i ovom prilikom, na svjetskoj razini, dokazuju svoju vrhunsku kvalitetu.

Nakon drugog dana natjecanja natjecatelji u low kicku i thai kickboxingu ostvarili su odlične rezultate: "Pit Bullovci" Goran Mimica u low kicku do 51 kg, Renato Gogošević u low kicku do 67 kg, Marina Horvat u low kicku do 56 kg, Nevena Juranović u thai kickboxingu do 65 kg i Miro Šarac u low kicku do 91 kg te bjelovarac Matija Međimurec iz kickboxing kluba "Kobra" u thai kickboxingu -60 kg.

Pored ovih finalista - sigurnih osvajača srebrnih medalja, svoj nastup zaključili su Mateja Blažević iz kaštelanskog MOKK-a u low kicku -65 kg osvojivši srebrnu medalju. Brončane medalje osvojili su natjecatelji "Pit Bulla": Anđelko Rebić u thai kickboxingu -67 kg, i u low kicku Siniša Kovačić -60 kg i Hrvoje Kišiček +91 kg, te kickboksač iz kickboxing kluba "Otok" Branko Mikulić u thai kickboxingu -60 kg.

Mario Katić, natjecatelj iz kaštelanskog "MOKK-a" nije se uspio u low kicku -67 kg plasirati u polufinale, osvojivši 5. mjesto kao i član "Otoka" Mario Ilijević u low kicku do 60 kg.

Osim na natjecanjima u low kicku i thai kickboxingu za seniore koje Hrvatski kickboxing savez priznaje kao ostvarenja sa Svjetskog kupa, na ovom se natjecanju u Szegedu odžavaju i natjecanja u semi i light contactu koje HKBS priznaje kao ostvarenja s međunarodnog natjecanja.

U semi i light contactu nastupli su natjecatelji iz 2 hrvatska kluba - Ana Vukas iz osiječkog kluba "Viktorija - Hrvatski sokol" koja je među starijim kadetkinjama -65 kg osvojila zlatne medalje i u semi i u light contactu. Zlatom se okitila i kutinjanka Saskia Božić koja se natjecala u semi contactu među mlađim kadetkinjama, srebro je među dječacima +32 kg osvojio Luka Mesić dok je 5. mjesto u semi contactu među juniorima -79 kg osvojio Zdravko Hasan.

Čestitke osvajačima medalja, njihovim trenerima, ali i ostalim natjecateljima.











Svečano otvaranje (lijevo) - Saskia Božić (Kutina), još jedan u nizu svjetskih trofeja




Post je objavljen 21.05.2006. u 23:17 sati.