Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/analitichar

Marketing

Crna Gora odabrala samostalnost (U 10:50 - 55,4% ZA)

UPDATE:

10:50

Republička referendumska komisija objavila je prve neslužbene rezultate glasovanja i objavila da je Crna Gora na jučerašnjem referendumu izabrala neovisnost.

Odgovor "Da" na glasačkim je listićima je zaokružilo 55,4 posto birača izašlih na izbore, dok se njih 44,6 izjasnilo se protiv neovisnosti Crne Gore - prenosi Index


00:48

CEMI je poslao podatke sa 100% mjesta i riječ je o 55,5% glasova za neovisnost. Očekuje se obraćanje Mile Đukanovića građanima.

00:43

Predrag Bulatović, unionist, kaže da je za temelju 80-ak posto obrađenih biračkih mjesta rezultat 54% za neovisnost, a 46% za zajedničku državu. Ovakav rezultat bi značio da Crna Gora ostaje u državnoj zajednici s Crnom Gorom. No, ovaj rezultat treba uzeti s velikom rezervom.

00:05

Razlika se još više smanjila - riječ je o 55,3% u korist nezavisnoti. Crna Gora je neovisna za samo 0,3% za sada. A mogućnost margine je 0,4%. No vjerojatnost da se postotak spusti ispod 55% je jednaka nuli, javljaju mediji.



Danas, u ponedjeljak oko 21h se očekuju potpuni i službeni rezultati.

22.5.2006. - 00:02

Vatrometom i pucnjavom ispred zgrade Vlade Crne Gore, gde se okupio veliki broj pristaša crnogorske neovisnosti, počelo je njihovo slavlje u Podgorici. Pristaše crnogorske nezavisnosti nose zastave Crne Gore, kliču neovisnosti i crnogorskom premijeru Milu Đukanoviću.

Slavlje pristaša neovisne Crne Gore počelo je i u Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori. Mnogo građana izašlo je na ulice tog grada, noseći crnogorske zastave. Nikšićkim ulicama kruže kolone automobila, a čuje se i slavljenička pucnjava.

Pristaše neovisnosti slave i u primorskom gradu Kotoru. Brojni građani su izašli na ulice iz kafića gdje su čekali rezultate referenduma o državnom statusu Crne Gore - javlja B92

23:50

CEMI je javio da je 55,8 posto glasalo za neovisnost, na temelju 90 posto obrađenog materijala. Situcija bi trebala ostati stabilna. Bulatović i dalje tvrdi da je sav cirkus preuranjen. Drašković ne odustaje od Monarhije.

22:49

Vuk Drašković, šef diplomacije izjavio kako bi se Srbija trebala vratiti svojim korijenima - i to Srbiji kao Kraljevini - ustavnoj i parlamentarnoj Monarhiji!

22:45

Uskoro bi se javnosti trebao obratiti i Milo Đukanović. No Predrag Bulatović - predstavnik unionista upravo iznosi podatke kako su unionisti pobjedili i da se može pouzdati u CEMI-jeve rezultate.


Prema informacijama s terena koje dobivam i od kolega koji su trenutno u Podgorici i Cetinju, te prema posljednjem izvješću Centra za monitoring (CEMI), za neovisnost je glasovalo 56,3% gražana Crne Gore. Za konačnu odluku je bilo potrebno 55%.

Oko 23h će se saznati još precizniji rezultati, premda izvješće govore kako je ovaj broj od 56,3% vrlo stabilan i da su izgledi za promjenom rezultata vrlo maleni.

Službeni rezultati bi trebali poznati sutra oko 21.h.

Na ulicama Podgorice odjekuje pucnjava, a grad je okupan u svjetlu vatrometa. Ekipa s terena javlja kako slave i unionisti i suverenisti. Unionisti provociraju i pjevaju nacionalističke pjesme.

Vaš Analitichar će se javljati kasnije s preciznijim rezultatima ovog referenduma.

Post je objavljen 21.05.2006. u 22:40 sati.