Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endless1

Marketing

posto je ovaj blog posvecen bureku eto i jedan recept

Bosanski burek

Sastojci:
# tijesto za savijače
# 60 dkg sočnoga ovčjega mesa od buta (može i miješano goveđe i ovčije, a može i samo goveđe, ili juneće s goveđim, a uvijek možete probat i neko drugo)
# 4 glavice crvenoga luka
# 20 dkg maslaca
# sol
# papar

Priprema:
U tavici na masnoći lagano popržiti luk, posoliti, ohladiti, potom dodati meso, sol i papar, pa izmiješati. Tijesto narežite na veličinu tepsije. Tepsiju namastiti i prekriti jednom korom tijesta koja se začini rastopljenim maslacem, pa preko toga nova kora, tako da se stvori donja podloga. Zatim ravnomjerno stavite pripremljeni nadjev, pa opet kora tijesta pa nadjev i tako redom. Svaku koru polijte (poprskajte) rastopljenim maslacem. Na kraju se stavljaju dvije zavrsne kore tijesta i svaka pomasti. Ispecite u pećnici.


Post je objavljen 21.05.2006. u 19:22 sati.