Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/analitichar

Marketing

Slobodna Crna Gora? Oh, yes!

UPDATE

21.5.2006. - 21:55

Prvi rezultati su tu - 56,3% je za neovisnu Crnu Goru. Ostanite s nama!


21.5.2006. - 21:52

Konferencija za novinare kasni. Za oko 10 minuta bi nevladine udruge trebale objaviti prve i neslužbene rezultate izbora. Politički predstavnici unionista su izjavili "kako im je pobjeda na dohvat ruke", a to temelje na podacima o vrlo visokom postotku i odzivu birača. Ostanite i dalje uz Analitichara dok pratimo Crnu Goru na putu prema neovisnosti!

21.5.2006. - 21:40

Očekuje se javljanje i Republičkog referendumskog povjerentsva koje bi trebalo samo iznjeti svoje podatke o izlaznosti. Za nekih 20ak minuta ćemo i neslužbeno saznati je li Crna Gora i dobila neovisnost.

21.5.2006. - 21:14

Posljednje informacije kojima raspolaže Centar za monitoring CEMI ukazuju na izlaznost od 419 800, odnosno 86.6%. Unionisti i suverenisti su najavili velike proslave. Dok su unionisti pozvali svojoje pristalice da ih se okope u Podgorici, suverenisti su za svoje mjesto okupljanja odabrali šarmantno Cetinje.


U Crnoj Gori je danas referendum - postavljeno je pitanje: "Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom?".

U Crnoj Gori pravo glasa ima oko 485 000 birača. Da bi referendum uspio mora ih izaći barem 50%, a da bi se referendumska odluka donijela, za njum mora glasovati najmanje 55% od svih koji su izađli na izbore.

Dobije li Crna Gora danas neovisnost (koju je izgubila prije 90-ak godina ulaskom u Kraljevinu JUgoslaviju), bit će to posljednja cigla koja je sa Srbijom činila Jugoslaviju.

Naravno, ne treba isticati kako su obije strane (Đukanovićevi zagovornici neovisnosti i Bulatovićevi unionisti) uvjerene u svoju pobjedu.

Analitičari, pak, ističu kako je prednost na strani onih koji zagovaraju neovisnu Crnu Goru.

Interesantno je da je u Beogradu za večeras u 22 sata najavljen skup na kojem će se slaviti "Neovisnost Srbije od Crne Gore". Maštovito, nema što!

A neke stvari već sada mogu sa sigurnošću zaključiti - referendum će uspjeti - tj. na njega je već do 13 sati izašlo više od 50% birača. Kakva će biti konačna odluka - to je pitanje na koje ćemo odgovor saznati oko 22 sata.

Naravno, popratit ću ga na blogu.

No jučer, još pod "dojmom" Eurosonoga sam zaključio kako će naš predstavnik ili predstavnica na idućem Eurosongu dobiti još više bodova nego Serverina jučer. Naime, sada će tu biti i Crna Gora koja će nekome morati dati svoje bodove... Već čujem...

Hello Helsinki, here is Podgorica voting. Eight points to Macedonia. Ten points to Croatia. And finally, our 12 points go to.... Serbia.


Nek se zabrine Nordijski i proRuski blok - Balkanci se još nisu prestali dijeliti - sve dok jednom Eursong ne bude NAŠ! blabla




Post je objavljen 21.05.2006. u 16:54 sati.