Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

Zbog ptičje gripe karantena u dvjema bukureštanskim četvrtima

DVIJE četvrti u rumunjskom glavnom gradu u kojima je otkrivena ptičja gripa u subotu su stavljena u karantenu, izvijestio je u subotu dužnosnik bukureštanske veterinarske sanitarne uprave Constantin Savu.

Četvrti Andronache i Luica u kojima su otkriveni slučajevi ptičje gripe kod peradi nalaze se na periferiji Bukurešta. Ondje živi oko 2.000 stanovnika.

Obje će četvrti "u predstojećih nekoliko dana biti izolirane, onamo se neće moći ulaziti vozilima, a upravo se postavljaju i filteri za dezinfekciju", rekao je Savu za agenciju Mediafax.

U petak je rumunjski ministar poljoprivrede Gheorghe Flutur najavio "mogućnost pojave dvaju slučajeva ptičje gripe kod peradi" u spomenutim četvrtima.

Perad za koju se sumnjalo da je zaražena virusom ptičje gripe već je uništena, a vlasti su počele s dezinfekcijom obaju područja. Flutur je kazao kako još nema konkretnog objašnjenja u pogledu pojave ptičje gripe u predgrađu Bukurešta te je stanovnike glavnog grada pozvao da ne podliježu panici.

U petak navečer gradonačelnik Bukurešta Adriean Videanu ocijenio je da na perifernim dijelovima grada još uvijek ima oko 50.000 komada peradi. "Ozbiljno razmišljamo o zabrani njihova uzgoja", kazao je.

Od pojave prvog slučaja ptičje gripe u Rumunjskoj 7. listopada, do sada je u toj zemlji otkriveno više od 70 žarišta bolesti, no nije zabilježen nijedan slučaj te bolesti kod ljudi.


Index

Post je objavljen 20.05.2006. u 09:05 sati.