[dnevniQ]
Pregled vijesti za 20.5.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 20.5.

» Volite li stripove koji nemaju moralnu pouku? Scenarist Enrique Sánchez Abulí (znate ga kao pisca briljantne serije Torpedo 1936) i crtač Félix Vega nakon suradnje na stripovima za Playboy i albumu Asesinos Anónimos (Ubojice bez imena), objavljenom prošle godine, nedavno su predstavili još jedan naslovljen María Dólares, a pripremaju i novi projekt Los hilos de la arańa (Paukove niti) čija bi se radnja imala rasprostirati na 90 strana. Album María Dolares na standardnih 48 stranica izlazi u Španjolskoj u lipnju 2006. i cijena ce mu biti 11.95 Eura.

» Kako to radi zagrebački ilustrator i danas tek povremeni crtač stripova Igor Vilagoš (koji je svojedobno osim u domaćim izdanjima stripove objavljivao i u njemačkoj reviji Gespenster i uglednom magazinu Schweres Metal) možete vidjeti posjetite li njegove službene stranice.

» Helen Giraud, kćer jednog od najpopularnijih strip-crtača na svijetu — Jeana "Moebius" Girauda, dokazuje da jabuka ne pada daleko od stabla. Naravno, nju ni izdaleka ne krasi genijalnost oca koji je inače jako ponosan na njen rad, ali činjenica da Helen dijeli svoje internetske stranice sa zaista izvanrednim francuskim ilustratorom, crtačem storyboarda i konceptualnim dizajnerom Sylvainom Despretzom više je nego dovoljno dobar razlog da vas uputim tamo. Vjerujte mi, Sylvain vas sigurno nece razočarati!

(Marin)


Post je objavljen 20.05.2006. u 10:00 sati.