Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/film

Marketing

Od portugalaca do Cannesa ...

Ono što je obilježilo protekli tjedan a definitivno i ovaj ... jesu dani portugalskog filma i zahuktala atmosfera na Canneskom filmskom festivalu.
Dakle prošli tjedan kako je o tome obavijestila Unspeakable
je započeo ciklus suvremenog portugalskog filma u presjeku od 1997. do 2004. Nije tematski oblikovana već su tu zastupljeni razni žanrovi.

Druga bitna stvar jesu projekcije i odjeci pokojih projekcija na festivalu u Cannesu (od 17. do 28.). Tako da je među ostalim loš odjek kod kritike doživio "Da Vinchi", dok je po nekim našim filmskim kritičarima "VOLVER" Pedra Almodovara ponovo na tragu njegovih najboljih ostvarenja. U posljednjem finalnom tjednu u gradu na Azurnoj obali biti će podosta posla za zanimljiv žiri na čijem čelu je prominentni filmaš Wong Kar Wai (tu su među ostalima i Elia SULEIMAN, Helena BONHAM CARTER, Lucrecia MARTEL, zamamna Monica BELLUCCI, Patrice LECONTE, Samuel L. Ou Sam JACKSON, Tim ROTH, ZHANG Ziyi). Danas je recimo na premijeri film "X - men 3" (pa ćemo sutradan imati prve službene reakcije na ovaj toliko izreklamirani film.), i film "LAITAKAUPUNGIN VALOT (LIGHTS IN THE DUSK)" Aki KAURISMÄKIA, sutra su na programu je "BABEL" Alejandro González IŃÁRRITUA a prekosutra film velike nade američkog filma "MARIE ANTOINETTE" Sofie COPPOLE. Uh... vrlo zanimljiv program. Naravno ne sve ali podosta filmova koji će biti viđeni na Cannesu biti će prikazani u konkurenciji Motovuna i Sarajeva, neke od ovih gore pobrojanih priželjkujem vidjeti unas.

Dakle prava poslastica slijedi, a za danas mogu samo najaviti neke od filmova koji se prikazuju u kinu Tuškanac ... naravno besplatno.

Ponedjeljak, 22. svibanj 2006
19:00 "Nha Fala" ("Nha Fala", 2002); r: Flora Gomes
21:00 "Besmrtnici" ("Os Imortais", 2003); r: António-Pedro Vasconcelos

Post je objavljen 22.05.2006. u 10:38 sati.