Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

28. druženje go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 18. 05. 2006.

Prelazimo kao grupa od Kumičića u Centar. Sva trojica, Luka, Filip i Marko odlaze na još jedan turnir u Centar. Filip po običaju uzima vrečicu s kamenčićima i odjuri naprijed. Pripremiti garniture za rad. Tamo nas već čekaju standardni Predrag i Jakov. Oni ne propuštaju turnire u Centru. Adil nas je dočekao, a pridružili su se još Tomi i Mario. Osmero su taman za jedan lijepi turnir gdfje će igrati svak sa svakim. Procjenjujem da imamo dovoljno vremena za to odigrati. I krenulo se. Igralo se atari-go za sve na 9x9 uz potreban broj zarobljenih za pobjedu prema kategoriji. Maksimalan broj je 15 kamenčića, a toliko ovaj puta treba Luki.
Pogledajmo konačni redoslijed:

Luka Vračan 15. kyu, 13 bodova i sds-bodovi 76
Adil Karupović 21. kyu, 11 bodova i sds-bodovi 57
1. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 10 bodova i sds-bodovi 50
Filip Galeković 25. kyu, 7 bodova i sds-bodovi 28
2. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 7 bodova i sds-bodovi 27
Marko Bačurin 2. interna kategorija, 6 bodova i sds-bodovi 18
3-4. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija i Mario Krznarević, 3. interna kategorija 1 bod i sds-bodovi 1
Nove kategorije: 3. interna kategorija: Marko Bačurin
Današnja zanimljivost je bila što su svi susreti prvoga kola završili nerješeno.
Adil danas nije bio vladar igre ovdje, jer došao je Luka, koji je jedini nerješen ishod imao u prvom kolu s Predragom, a sve ostale susrete je dobio. Bio je tako Luka pobjednik turnira sa 13 osvojenih bodova.
Osade tako drugo mjesto Adilu. On je, neočekivano igrao nerješeno sa Filipom, koji je njegov ujčenik.
Predrag je bio najuspješniji učenik Centra ovdje. Jedini nije izgubio od pobjednika Luke, ali mu je Adil bio prejak. Nerješeno je odradio s prijateljem Jakovom.
Filip je treći s istim bodovima kao i Jakov, ali je imao sds-bodove za jedan bolje. Jakov je drugi među učenicima Centra.
Marko Bačurin pčokazuje da može on i sa novom obvezom od tri zarobljena i sa šest bodova prelazi u 3. internu kategoriju. Bio je šesti.
Tomislav i Mario su igrali međusobno nerješeno, ali od ostalih izgubiše. Ostade im tako dijelidba sedmog i osmog mjesta, a ujedno su tako dijelili 3. i 4. mjesto među učenicima Centra i zaslužili male diplome, koje se ovdje dodjeljuju za prva tri mjesta.
I tako prođe još jedna školska godina sa goom u Centru za odgoj. Već je sedma generacija djece ovdje što nose sobom poznavanje ove igre. Ne svi, ali oni kojima se to svijelo. Slijedi nastavak početkom nove školske godine. Go je ovdje već jedna od uobičajenih aktivnosti i biti će tako i ubuduće. Doći će novi maleni. Igrati će i oni.
bl.Muradenu wave

Post je objavljen 19.05.2006. u 10:00 sati.