Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Vampiri Istre i Kvarnera

Eto, Jure Grando je prešao Učku i u Voloskom sreo svog tristo godina mlađeg kompanjona!
Bio sam sinoć u Voloskom, gdje su domaćini iz udruge Komitet organizirali "večer vampira" u sklopu SF konvencije Abbakon koja je pak dio kulturnog festivala OP-ART. Konvencija se nastavlja danas i sutra u Opatiji, eto me opet tamo u subotu navečer.
Spontano se spojilo nekoliko ljudi koji se bave istim ili sličnim stvarima, i odradili smo zanimljiv program koji se dopao i domaćinima i publici, i iza kojeg će sigurno slijediti neka slična događanja u budućnosti. Odmah smo se usuglasili da treba pokrenuti manifestaciju, festival, što li, pod radnim nazivom "Vampiri Istre i Kvarnera".
Mjesto radnje bila je krčma Skalinada u Voloskom, simpatično mjesto koje se iznutra doima puno modernije nego što to proizlazi iz imena i kategorizacije. Nastupili su Zoran Krušvar, koji će čitao ulomak iz svoje interaktivne priče "Fascinantna priroda živih bića", Boris Perić koji je, uz predstavljanje romana "Vampir" čitao i jednu novu priču o vampirima u kojoj se pojavljuje i Jure Grando, a čiji je naslov "Kapital", opatijski pisac s dva objavljena horor romana iza sebe Ernie Gigante Dešković čitao je vrlo simpatičnu priču na opatijskom dijalektu "Nosferatu di Volosca" o vampirskom slučaju koji se u ovom mjestu, s domaćim akterima, dogodio potkraj 19. stoljeća, čitali smo ponešto i iz istrakonske zbirke "Sami na svijetu", Mladen Rajko pozvao je sve poklonike ove teme i žanra da se pridruže Festivalu fantastične književnosti koji će se održati 11. i 12. kolovoza u Kringi i Pazinu, a Robert Hrvatin iz Kringe je gostima Skalinade pripremao svoje vampirske koktele, na opće oduševljenje. Osim čitanja, puno smo i čavrljali, publika je bila jako zainteresirana, a i dekor je bio sasvim primjerem (vidi sliku), dako da pohvaljujem domaćine za inicijativu i zahvaljujem što su nas lijepo ugostili.

Post je objavljen 19.05.2006. u 09:52 sati.