Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

27. druženje go-sekcije O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 18. 05. 2006.

Krećem klimajuči sa dvije vrečice put škole. Svaka ruka svoju vrečicu nosi. Čuijem u desnom džepu mobitel mi zvoni. Prebacujem vrečicu iz desne u lijevu ruku, vadim mobitel i kreće: 'Mladen',
'Mladen, će biti go danas?'
'Da, evo ja idem prema Kumičiću, a gde si ti?'
'Tu sam kod Ribice, a tu je i Marko, a i Filip.'
'Evo mene brzo, već sam blizu Ribice. Idem desnom stranom.'
'Bok.' 'Bok'.
Uradih još nekoliko koraka kada vidim, žure prema meni Luka, Filip i veliki Marko. Čak potrčaše malo i uzimaju mi vrečice. Slijedi priča do škole. Tamo nas čeka Matea, a i Iva je razeredu. Tu je Ivo. Slažemo garniture i popisujem natjecatelje za turnirček. Tek što se prihvatih toga posla, čujem kako neko s vrata učionice obaještava Ivu da mora doma. Što se tu može. Iva odlazi. Vidjevši to, odlazi i Mateja. Prijateljice su pa to ispada nekako normalno. Ostaje četvorica. Od njih samo je Ivo učenik Kumičića. Dobro je i tako. Igrati će se.
Igralo se go na 13x13 uz prednosne kamenove po mrazlici u kyuevima podjelčjenoj sa tri. Bačurin je sve svoje partije igrao do prvoga zarobljavanja, aprotivnici po broju zarobljenih prema svojim kyuevima. Sistem oređivanja parova je bio berger (svak sa svakim) dvokružno.
Pogledajmo današnji redoslijed.

1. Luka Vračan 15. kyu, 10 bodova i sds 48
2. Ivo Nedić 25. kyu, 5 bodova i sds 22
3. Filip Galeković 25. kyu, 5 bodova i sds 22
4. Marko Bačurin 1. interna kategorija, 4 boda i sds 30
Za 2. mjesto jedna partija do prvoga zarobljavanja:
Ivo Nedić – Filip Galeković 1:0
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Marko Bačurin
Luka je, kako se i očekivalo, osvojio prvo mjesto. Bio je izgleda malo popustljiv prema starijem i većem prijatelju Marku. Njegova pšobjeda nikako nije upitna. Imao je dvostruko više bodova na kraju od drugo- i trećeplasiranoga.
Ivo i Filip su morali naknadnom partijom do prvoga zarobljavanja odlučivati o drugom mjestu. Bili su po svemu jedanki. Pobjedio je Ivi i bio drugi.
Filip, je već iskusan igrač. Zarobljavanje mu više nikakav problem nije.
Marko je krenuo nerješenim rezultatima u prva četiri kola. Vrijeme mu je za prelaz u jaču 2. internu kategoriju.
Bilo je ovo poslijednje druženje u ovoj školi uz go ove školske godine. Najesen sam opet ovdje animacijom novih malih učenika trećih razreda. Doći će na redi i osma generacija malenih ove škole ne računajući one iz 1990. i 1991.
Pripremio bl. Muradenu wave

Post je objavljen 19.05.2006. u 08:55 sati.