Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Mills-McCartney zbrda-zdola

Pticice su pokusavale cvrkutat, stanovnici ovog otoka su se pokusavali ipak malko stoplit usprkos nemilosrdnoj i odurnoj ledari koja udara ima vec skoro tjedan dana, ja sam se bjesomucno muvala po Top Shopu povrsine otprilike citave Rvacke u mom slobodnom popodnevu. A Temza je i dalje odurno prljava.

I stignem kuci u 16 sati sto je, po kapitalistickim mjerilima ekvivalentno ko da i nisi bio na poslu, kadli na teveu oci para naslov The McCartneys split!. Oliti, Paul i Heather se razvode. Ajme nesrice, ajme kukumavcenja, ajme smaka svijeta! Odmah specijane reportaze u zivo iz obliznjeg mi Hove-a (jedna od kucerina im), mislis, sad ce ekskluziva i ne znam sta sve ne, kadli ono: reporterka i ogromna kisobrancina koje je sussexska buretina skoro otpuhala ispred, erm, zanimljivog sivog betonskog zida. Da, nalazimo se odje, errrm, nema jos nikoga vani, javit cemo se jos. Super, super, novinari su predana bica mitska.

Rece' kolega Jamajkanac da mu je jucer na busu neka zenet'na preko ramena skrisom citala njegov The Sun (Macca & Heather ovo-ono), a ko fol u rukama imala i jos ko folije citala Financial Times. Nes' ti inflacije, nes' ti cijene benzina.

Uostalom, Paul & Heather: priznajem da se malko zagrcnuh srcuci moju besposlicarsku kavu toga besposlicarskog dana. Svi jarici mi bili utekli pa moradoh nekog/nesto krstit. Macca je odje ipak tradicionalna institucija. Nesto poput kraljice, kisurine i uticnice sa 3 rupe. Naravno, sve reportaze, bilo na teveju, bilo u novinama bijahu popracene sa nekim od neizbjeznih Beatles stihova. Pa mogah uzivat u She's Leaving Home, We CAN'T Work It Out, All You Need Is Love (not). Ko tu koga, nemam pojma. Sad svi bulje u nju jerbo ce, izgleda, ovo bit najbogatiji razvod u britanskoj povijesti. Mogla bi dobit i do 200 milijuna. Ne, nisu kune. Paul nije htio ni cut za predbracni ugovor, za razliku od poduzetnih i nadasve simpaticnih Douglasovih.





I jebo sad, Paul ispusio, Heather ispusila. Kao, nikad se nije ni slagala sa njegovom i Lindinom djecom. Pa uzela ga samo za (ovo je jedan od favorita) donatora sperme; pa, naravno, za pare i tako redom. Stogod da bio razlog, Heather mi je bila i ostala draga. Te ima onaj izuzetno seljacki Geordie naglasak (okolica Newcastlea); te je odrasla u siromastvu; te je majka napustila; te je izgubila pola lijeve noge kad je na nju naletio policijski motor i pokosio je; te ima krivo zubalo (nije ih isla ravnat ko onaj Bowie iz Croydona). I tako redom. Dobro, imala je i svojih biserluka poput dokumentarca otprije par godina parafrazisticki naslovljen Heather nije golddigger (i to puno prije onog Kanye Westa). Pa kao, kako se mogla udat za nekog tko koristi Just For Men farbu za kosu, caca i dida bi joj mogo bit? Sigurno za pare. Te da si podigne vlastiti profil. Te ovo, te ono. No, manimo se sad corava posla. Da je htjela bit gold digger samo bi mu scapila spermu i rodila mu dijete. Bilo bi tu para i te kako. Znam, naivna sam, ali njegujem ja tu svoju naivnost. Zalijevam je, djubrim i tako to. Kao primjer toga jest da ne bih trazila ni pare nego bih 'osla glavom bez obzira. Pre-nup? Bejbe, kakav pre-nup, all you need is love (recimo, kad se Vincent i ja konacno uzmemo). No, dovoljno je vec da se dadnoh u profesionalne vode koje takvu paru donose da prosto ne znam da li da zaplesem po stolivima od silne srece? 'Nuff said.

Linda mi nikad nije bas legla. Ne mogu objasnit zasto. Uvijek imadoh osjecaj da je bila neka drvena Marija. Usprkos pjegama na licu, jaganjcima, gumenim cizmama do koljena, farmama, Mull of Kintyre i rucno strikanim dzemperima sa pletenicama i super pratecim vokalinim sposobnostima u Wingsima.

Mozda i to bijase prokletstvo, prokletstvo mitova i legendi: Paul & Heather ne zvuci kao Paul & Linda. Ili, recimo, partnerstva kao Burton & Taylor (jel' se itko sjeca da je ikada bilo super rec' Fortensky & Taylor?), Sonny & Cher (Cher & Rob Camilletti - what the fuck??), Bradgelina (Pitt & Aniston, sooo yesterday's news).

Zapravo, ni ne znam sto htjedoh reci sa svim ovim. No, sad kad iskrstih jedno citavo stado jarica i jos po koje jagnje lakse mi je i mogu se vratit natrag u (ne)normalu.

Post je objavljen 19.05.2006. u 11:33 sati.