Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

Digresija

Iz Rječnika stranih riječi B.Klaića, digresija : odstupanje od predmeta; zastanjivanje u govoru; dio govora tuđ predmetu o kojem se raspravlja

Došle su mi danas čudnim spletom okolnosti neke tiskovine u ruke. I listam ja tako. Izvlačim iz konteksta. I evo ti digresije.

Prvo sam se razljutila i pomalo zabrinula

Privredni vjesnik – članak: Jesu li žene (pre)zaštićene?
Podnaslov: .. jedan od osnovnih prigovora Europske komisije je da hrvatsko zakonodavstvo u nekim uvjetima previše štiti žene, čime se krši načelo ravnopravnosti.
....
"Europska unija, primjerice, traži izjednačavanje dobi odlaska u mirovinu između muškaraca i žena u policiji, vojsci i državnoj službi. Traži da se zaštita majki s djecom do tri godine od prekovremenog rada veže i uz očeve. Jedan od osnovnih prigovora Europske komisije je da hrvatsko zakonodavstvo u nekim specifičnim uvjetima previše štiti žene, čime se krši načelo ravnopravnosti. Zakon o radu ženama u Hrvatskoj ne dozvoljava rad u podzemnim uvjetima, pod vodom i teške fizičke poslove.
Prema stajalištu Europskog suda, noćni rad trebao bi biti dozvoljen svima, uz iznimke trudnica, rodilja i roditelja koji skrbe za dijete do druge godine života.
Europski sud smatra da nema potrebe žene štititi na takav način jer im se istodobno onemogućuje naplaćivanje noćnog rada."


A onda sam se zabavila i nasmijala

Globus, novi broj
Steve Jones – Porijeklo muškarca
Naslov: Muškarci su genetska greška
...
Ako pitate za biološku razliku između muškaraca i žena, onda je sasvim jasno da su muškarci mnogo slabiji spol. Od trenutka rođenja, slabijeg su imunološkog sustava, jer zbog viška testosterona koji, naravno, čine muškarca muškarcem, lakše dobivaju zarazne bolesti i teže ih se rješavaju. Iznenađujuća je razlika i statistički podatak da muškarce tri puta češće udari grom nego žene, što može zvučati jako čudno, ali oni se ponašaju tako da je veća vjerojatnost da ih pogodi. Planinare, igraju golf...
I naravno, muškarci žive mnogo kraće od žena. A predviđanja su takva da će se ta razlika dodatno povećati. Zbog svega toga teško je osporiti da su muškarci slabiji spol.

Image Hosted by ImageShack.us

Tek trenutak u mom danu. Ili me zabavljaju ili ljute. Sad bi trebala napisati što sam sve u današnjem danu napravila, učinila, odradila... ali koga je briga.
Europsku komisiju i sud, najmanje.
Muškarce u mom životu i manje od toga.
Bez obzira na sve, iz kuhinje će se uskoro zaoriti: šta ima za večeruuuu?



Post je objavljen 18.05.2006. u 18:41 sati.