Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/porto

Marketing

KAKO IZGUBITI FRAJERA U SEDAM DANA


Poznajete li, drage moje, one zabite njemačke gradiće u kakvima se čovjek pita zašto je željeznica tu uopće izgradila stanicu? Pripizdine su to u kojima se naizgled, beskonačnost ukočila ponad nekoliko šarenih kuća s balkonima i prozorima prepunim cvijeća; okružene nepreglednim poljima žutog krmnoga bilja, osuđene na vječnu samoću, u kojima se odjednom osjeti sva njihova bezimena tuga, jer se ne vidi čovjek, ne čuje se ptica, pa čak se ne može vidjeti ni kako se lijeno proteže kakav tusti mačak. I kroz takve sam gradiće danima putovao sa svojom dragom sve do Velikog Grada. Veliki grad ima autobusnu stanicu. Autobusna stanica je prostrana i na njoj se nalazi metalna klupica. No, što ja radim na autobusnoj stanici? ...

Želite li saznati što Porto radi na autobusnoj stanici usred Velikog Grada, odskipajte na stranice online magazina Bestseler.


Ovaj tekstić napisah za magazin Cosmpolitan prije točno godinu dana. Nakon što mi u rubrici NJEGOV STAV, rubrici tik do Miljenkove, objaviše nekoliko pričica koje, jošte, naiđoše na topao prijem kod čitateljica Cosma i... - moram priznati, dobar je osjećaj slušati žensku čeljad dok hihoće nad tvojim tekstom u tramvaju, komentira ga na kavicama u gradu - bijah zamoljen da napišem nešto i na temu gubljenja muškarca na putovanju. Napisah tekst, mala kovrčava dade zeleno svjetlo pa ga poslah urednici. Kada se na kiosku pojavio novi broj Cosma, iznenadih se ugledavši tekst njihova kolumniste o muškoj žudnji za velikim sisama. I tako prestade moja suradnja s Cosmom. Niti se oni više javljahu meni, niti ja njima. Po špici se govorkalo da je Miljac poručio urednici da u Cosmu ima mjesta samo za jednog od nas.

I tako... skroz bi zaboravio na njega da se ovih dana nisam bacio na veliko pospremanje razbacanih fajlova. Pronađite ga i vi na samo jedan klik miša udaljenosti od vaših ekrana.

A na stranicama Bestelera možete čitati i kolumnu Jezdimirov teatar muško ženskih odnošaja u kojemu se naša Jezdimirka, gle čudne li koincidencije, prihvatila teme sličnog naslova: Kako izgubiti frajera u deset dana…

Uživajte u čitanju. Ne morate na kioske po Cosmo. Besteseler je džabe.


Post je objavljen 18.05.2006. u 14:52 sati.