Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kimi4ever

Marketing

Mclaren razmišlja o promjeni strategije


Iz McLarena su priznali da su nakon Španije njihove ambicije prema osvajanju šampionata znatno poljuljane. Tim iz Wokinga očekivao je da će ozbiljno konkurirati Renaultu i Ferrariju u Barceloni, nakon što su bili pokazali izvjestan napredak na Nurburgringu, ali iz Španije su otišli samo sa petim mjestom Kimija Raikkonena.

Time je Finac ostao 27 bodova iza Fernanda Alonsa, a McLaren za Renaultom zaostaje 36 bodova u ukupnom poretku. Martin Whitmarsh bio je iznenađen razočaravajućim nastupom u Španiji i fokusiran je na to da vrati McLaren na čelne pozicije, a tek onda se upusti u razmišljanja o osvajanju titule.

"Zaista moramo razvijati bolid", izjavio je. "Ovog vikenda pokazali smo se samo kao ekipa koja želi nešto postići - imali smo treći najbolji bolid. Bili smo peti, ali to nije ono po što smo bili došli. Što se šampionata tiče, trenutno je cilj posvetiti se svakoj utrci posebno i pokušati pobijediti."

"Trenutno se ne bismo trebali fokusirati na šampionat već na to da učinimo naš bolid što bržim te da pobijedimo na nekoliko utrka, a onda ćemo razmišljati o ostalome."

No, Whitmarsh je priznao da neće biti munjevitog rješenja da se McLaren vrati na stare pobjedničke staze.

"Konkurencija je tako jaka da ukoliko vam performanse opadnu za 1%, to već znači da se borite za opstanak. Mislim da nema samo jedan segment da kojem trebamo raditi, neće biti nekog zlatnog rješenja koje će riješiti sve naše probleme, moramo raditi na svakom planu. Napredovali smo, ali nedovoljno."

Pored iznenađujuće loših performansi, Whitmarsh i McLaren mogli bi se suočiti s odlaskom obojice njihovih vrhunskih vozača i prije kraja sezone.

Raikkonenov ugovor ističe ove godine i povezivan je sa Ferrarijem, a u međuvremenu je i Renault isplivao kao potencijalni poslodavac Fincu.


Post je objavljen 18.05.2006. u 13:22 sati.