Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poucneprice

Marketing

O Allahu,zamalo sam prodao Islam za dvadeset centi!

Davno jednom jedan imam doselio se u London.Cesto bi se vozio autobus iz centra do njegovog stana, isti broj autobusa od mesdzida do stana gdje je zivio.Nekoliko sedmica, vozac autobusa slucajno mu je dao dvadeset centi vise kusura.Sjedajuci na sjediste iza, imam razmisljajuci poce govoriti sebi:vrati to vozacu, nije ispravno zadrzati taj novac.

Onda bi pomislio, ma to je samo dvadeset centi.Koga bi bilo briga za tako malo novca.Autobusna kompanija ionako dobije previse.Oni nece ni primjetiti da im fali.Prihvati to kao dar od Allaha i nastavi dalje.

Kada je stigao do svoje stanice, Imam je zastao na momenat i onda je pruzio vozacu dvadeset centi nazad, rekavsi: dali ste mi previse kusura.

Vozac se nasmija i odgovori:

Vi sto novi imam u mesdzidu, zar ne? Mislio sam da pocnem svracati u vas mesdzid da klanjam.Htio sam samo da vidim sta biste uradili snovcem, zato sam vam dao vise kusura.
Kad je imam napokon izisao iz autobusa, njegova koljena su zadrhtala i pocela klecati.Morao se sabrati na trenutak, pogledao je u nebu i zaplakao:

" O Allahu, zamalo sam prodao Islam za dvadeset centi!"

Preispitajmo svoje nijete i pazimo na svoja djela, jer, cesto mi smo ti zivi primjeri koje drugi ljudi promatraju.


Post je objavljen 17.05.2006. u 14:10 sati.