Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hskzrinjskimostar

Marketing

KOŠARKA: ZRINJSKI MC BEZ FINALA

Ne sjećam se odavno veće groznice i potrage za kartama za neku sportsku predstavu u gradu kao ovu večeršnju polufinalnu utakmicu košarkaške lige BiH između Zrinjskog i Bosne. Cijeli dan mi je telefon zvonio svi su tražili taj dragocjeni komad papirića. Pola sata pred početak susreta dvorana se počela puniti da bi u 19h bila popunjena do posljednjeg mjesta.
Preko 1500 gledatelja natiskalo se u ipak školsku dvoranu da vidi sraz ponajboljih u državi Bosne i Plemića koji su u stalnom usponu. Dobar dio dvorane popunili su Ultrasi koji su došli pomoći Zrinjskom da pokuša pobjediti. Odavno dvorana nije bila punija, niti je odavno ovako odzvanjala pjesma Ultrasa.

Utakmica počinje sa svečanošću, naime prvo je darovan veteran Jozo Prskalo koji se ovim oprostio od aktivnog igranja, a zatim i mladi as Bojan Bogdranović koji nakon ovog meča ide u kraljevski klub Real iz Madrida.

Zrinjski počinje sa ovom petorkom:

Terzić, Pinjuh, Šarenac, Mršić i Bogdanović.

Nošeni Ultrasima Plemići itekako dobro otvaraju utakmicu i sve konce drže u svojim rukama. U 5 minuti Zrinjski vodi 11-8 ponajprije zahvaljujući poenima Pinjuha. Sve je to ličilo na sraz ravnopravnih protivnika koji su poprilično izjednačeni. Prva četvrtina završava sa 22-20.

Druga četvrtina počinje kao i prva u dobroj igri Zrinjskog. U 24 minuti još uvijek je Zrinjski u vodstvu 31-28, zatim gosti trojkom izjednačavaju, a iz dva dobra napada Zrinjski ima 36-31.

Nakon toga na scenu stupa Dragan Kralj poznati krvnik mostarskih košarkaša koji je ko zna koliko puta pokrao Plemiće. Nekoliko njegovih odluka na štetu domaćina vraća Bosnu u igru a sve to izaziva revolt pune dvorane. Nakon toga dosuđuje i tehničke pogreške treneru Zeleniki i Terziću.4 slobodna i lopta za tako iskusnu ekipu kao Bosna značilo je pola pobjede. Poluvrijeme završava sa 38-49. Zaista naši košarkaši nisu mogli i protiv Bosne i sudaca.

Suci su pokušali izaći na poluvremenu u svlačionicu, ali im to nije dozvolila gnijevna publika izrevoltirana njihovim krojenjem nepravde.

Ostatak meča bio je samo rutinski za goste, Plemićima pokradenim od sudaca nije pomogla ni glasna i raspoložena publika predvođena Ultrasima. Samo je bilo pitnje sa koliko će poena Bosna dobiti meč. Na kraju je bilo 70-93 premda je to najmanje važno.

Bosna je neuporedivo bolja momčad od Zrinjskog i sigurno je da momčadi takvog renomea ne treba pomoć sudaca. To svi znaju i Markovoć kao izbornik reprezentacije i naravno i krvnik Zrinjskog Kralj. Ova pobjeda Bosne u njegovoj režiji ide na obraz i Bosni.

Nažalost još se jednom pokazalo da je KS BIH u stvari KS Bosne i Širokog a ostali su tu samo marionete. Prvo ih se oslobađa igranja u domaćoj ligi, a kada se uključe u doigravanje tu sva voda ide na njihov mlin. Ova liga nema smisla sa takvom organizacijom i ljudima kao Kralj u sudačkoj organizaciji.

Večeras su ovih 1500 ljudi koji su došli pogledati vrhunsku košarku Kralj i njegovi pomoćnici napravili vrhunskim budalama. Uprava Zrinjskog mora nešto poduzeti protiv ovog djelitelja nepravde jer ovo nije prvi put da je pokrao Zrinjski.

Na kraju velike čestitke treneru Zeleniki i igračima na srčanosti i borbenosti.
Velike pohvle Ultrasima na gromoglasnoj podršci tako se voli svoj klub.

Sretno Jozi Prskalu u košarkaškoj mirovini, a Bojanu Bogdanoviću u Realu.

zrinjski.info

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Post je objavljen 17.05.2006. u 10:31 sati.