Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Barcelona vs Arsenal,,,Juve tone sve dublje...

Samo da Arsenal ne napravi bunker! Wenger je odlican trener ali ako se prepadne Barcelone gledacemo ultra-defanzivni Arsenal sa Henry-jem koji sam trckara oko Puyola i Marqueza. To je vec vidjeno u polufinalu. Ako je Arsenal igrao zatvoreno protiv Villarreala, sta onda ocekivati ovde? Villarreal ima Riquelmea i Forlana dok Barca ima mnogo vise. Znaci mnogo vise opasnosti po Lehmanna.

Medjutim Wenger je jedan od najboljih trenera na svetu pa sigurno zna bolje od mene da nema sanse protiv ovakvog monstruma ako se bude branio. A i nema razloga da se brani. Eto'o i Ronaldinho su najveca Barcina snaga ali njima su ravni Henry i Reyes. Reyes i Henry mogu da se pouzdaju u svoju brzinu. Mozda se i Wenger pouzda u to pa odluci da ipak igra na na kontra-napade.

Arsenalova snaga je kolektiv. Kada napadaju onda napadaju slozno. Henry se otkriva i gradi igru ali ta igra ne mora u potpunosti da zavisi od njega. Hleb, Ljungberg ili neko treci moze da se ubaci iz drugog plana i da zavrsi akciju. Ashley Cole se konacno oporavio i najverovatnije ce zauzeti svoje staro mesto. Campbell ce najverovatnije imati prednost u odnosu na Senderosa. Ali sa Campbell-om se dogadja nesto cudno. Dugo je bio nezamenjiv i u Arsenalu i u reprezentaciji ali ove godine je dosegao dno. Brojne povrede i psihicki problemi su od njega stvorili igraca od koga u svakom trenutku mozes ocekivati kiks. To je jos jedan veliki razlog da Arsenal ode u Pariz i da igra svoju igru.

Image Hosted by ImageShack.us

Barcelona je osvojila najveci europski trofej samo jednom. Naravno, zele ga osvojiti opet. Cak i da ga ne osvoje ovo je samo pocetak slavne generacije na celu sa onim koji u svakom trenutku zna sta radi. Ronaldinho je najavio da je za Svetsko prvenstvo spremio novi dribling i da ce on svoju premijeru doziveti upravo tamo. A mozda je spremio neku nenajavljenu caroliju za 17.5.2006.

Barca je tim koji ne zna da se brani. Ne znam zasto je to tako ako u timu imaju Puyola, Marqueza, Edmilsona i ostale odlicne defanzivce ali eto tako je. Kada ih neko napadne u odbrani zavlada takva panika da je stvarno sramota gledati takve igrace da se gube na terenu. Ali to se uglavnom dogadjalo u utakmicama sa slabim timovima u Spanskoj ligi koje sam ponekad gledao dok kad igraju sa Realom ili Milanom odbrana izgleda veoma sigurno. Malo su cudni ali verovatno je u pitanju opustanje.

Image Hosted by ImageShack.us

Barcelona se sigurno nece braniti. A kad vidi da je vrag odneo salu verovatno se ni Arsenal nece braniti. Ne zele valjda da ostanu u senci proslogodisnjeg finala. Ova utakmica treba da predstavlja pobedu nad robotizovanom igrom, tipa Chelsea ili Juventus i zbog toga ova utakmica mora da bude praznik za oci.

Evo dogodilo se nesto zanimljivo. Linijski sudija Ole Hermann Borgan se slikao u Barceloninom dresu za neke lokalne novine pa ce biti zamenjen. Zamenice ga sunarodnjak, Norvezanin, Arild Sundet. E sta mu je to trebalo?


Juventus tone sve dublje, a Berlusconi trazi da se Milanu pripisu Scudeta od prosle i ove sezone. Sumnja je pala i na Fiorentinu i Lacio. Moggi je navodno ucenjivao Fiorentinu da ce ispasti iz lige ako ne bude igrala za Juventusovu korist. Moggi je mogao da ostvari svoje navodne pretnje jer je u saci drzao ogroman dio italijanskog fudbala. Kada se jedna utakmica zavrsila lose po Juve, Moggi se zakljucao u svlacionici sa sudijom a sta je tamo radio ( nista perverzno, ne brinite ) samo on i taj sudija znaju.

Juventusu preti ispadanje u Seriju B. Vec su im pale akcije za 20% i ostvarili su znatne gubitke a ako ispadnu iz lige preti im bankrot. Bozja kazna za dovodjenje Capella na klupu koji je od odlicnih igraca stvorio robote. U slucaju da Juve stvarno ispadne, onda Roma ulazi u Ligu Sampiona. Kako ce prvenstvo tek postati zanimljivije. Mozda ce onda cak i Inter konacno osvojiti Scudeto.

Image Hosted by ImageShack.us

Stvarno ne zelim propast Juventusu. Oduvek mi je taj klub drag ali ako je to jedini nacin da se Capello otera sa klupe onda im zelim sreca put u Seriju B. Ako je Genoa mogla u Seriu C jer je namestila poslednju utakmicu proslogodisnjeg sampionata Serie B, zasto onda ne bi ispao i Juve koji namesta utakmice vec ko zna koliko godina. Koliko ce se onda naci sjajnih igraca na trzistu.

Image Hosted by ImageShack.us
Oni sad ne znaju dal da slave ili...

Del Piero je izjavio da ne napusta klub i ako se dogodi najcrnje. Ali sve sumnjam,da ce se ovde pravda isterati do kraja. Pare ce se staviti u prave dzepove i tu ce biti kraj price kao da se nista nije ni dogodilo.

Godfather

Post je objavljen 16.05.2006. u 22:46 sati.