Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paranormalno666

Marketing

OPERATIVNA MAGIJA


Pojam operativne magije označava ono na što smo svi intuitivno navikli kad govorimo o magiji, ali što doista rijetko nalazimo u literaturi a u životu jos rjeđe. Riječ je o istinskom djelovanju, sposobnostima koje nisu samo prazno meditiranje i razglabanje o energijama koje struje uokolo, a koje nitko nikada ne vidi.

Područje je neobično široko, i nije ga moguće u potpunosti opisati u kratkom napisu. Usredotočit ćemo se na djelovanje atraktora.

Takozvani uroci i njihovo uklanjanje, proricanja i izbjegavanja nezgodnih događanja, astralna projekcija, psihičko djelovanje na daljinu i obrana od psihičkih napada, telekineza, telepatija, psihometrija, utjecaj na procese u prirodi... sve su to elementi koji pripadaju operativnoj magiji.

Međutim, broj istinskih poznavatelja tajni prirode manji je nego ikada, a većina onih koji sebe nazivaju takvima skloni su smišljanju nevjerojatnih izgovora zato što se baš ništa ne događa. Kažu kako nitko ne smije ništa magijski učiniti jer to je zlo, to je crna magija, djelovanje protiv volje Boga i tome slično.


Ništa nije nerješivo

Govorit ćemo o magiji kakva jest, ni crnoj ni bijeloj, već samo magiji. Na svakome je da upotrijebi eventualna stečena znanja prema svome nahođenju i sam snosi odgovarajuće posljedice.

Atraktori, podsjetimo se, su kozmičke sile koje nas privlače određenom životnom iskustvu, a uobičajeni naziv u narodu bio bi "sudbina". Ipak, atraktori se razlikuju od sudbine po tome što se mogu izbjeći, i time izravno opravdavaju filozofiju slobodne volje. Svakako, postavlja se pitanje: Kako izbjeći određeni atraktor? Odgovor nije uvijek jednostavan. Prije svega treba uočiti koji nas atraktor privlači i zašto. Različitim metodama proricanja, moguće je vidjeti prema kojem se iskustvu kreće naš život. To je preduvjet za uspješnu borbu protiv nezgodnih atraktora. Kada se bavimo proricanjem, ili "gledanjem budućnosti" važno je znati kako je svaka metoda proricanja dobra ukoliko se bazira na kaotičnosti.

Nikada nitko neće moći izračunati ishod jednog bacanja karata, taloženje taloga kave, pada novčića i slično, budući je ishod povezan sa najsuptilnijim kvantnomehaničkim zakonitostima i mehanikom nenewtonskih fluida u najsitnijoj skali materijalnosti.

Sve su te metode dobre ukoliko uspijevamo njihovu nepredvidljivost povezati s nepredvidljivošću životnog iskustva. To se čini psihom i duhom, koji nadvladava ograničenja materijalnog svijeta. Duboka koncentracija na određenu tehniku neophodna je za kvalitetno proricanje. Nikakvi zvukovi sa strane ne smiju ometati operaciju.

Osim toga, potrebno je zauzeti i odgovarajući stav prema svemu tome. Postupak treba uvijek izvoditi poput rituala, s poštovanjem prema nadmaterijalnim silama i inteligencijama koje u tome sudjeluju. Tek tada će nam I Ching, Tarot, Geomantija ili neka druga metoda dati rezultat koji ćemo moći upotrijebiti. Ukoliko se sve izvodi kao šala, rezultat će najvjerojatnije izostati.

Kada dobijemo rezultat, znat ćemo čemu naš život teži. Sada treba odbaciti svaki fatalistički stav o sudbini i težini problema. Ni jedan problem nije toliko težak da ga se ne bi maglo riješiti uobičajenim načinom djelovanja, a još manje magijskim sposobnostima i znanjima. Uvijek treba imati na umu kako to što smo saznali nije sudbina, statička i nepromjenjiva kategorija već samo jedan od najvjerojatnijih ishoda. Naše djelovanje u pravilu ga može promijeniti (kada nam ne odgovara, to treba i učiniti).


Detekcija problema

Najteži problem predstavljaju prokletstva i uroci. To su vrlo snažni atraktori postavljeni od jedne ili više osoba koje privlače velikom silom, a budući da su fokusirani baš na nas i sva njihova snaga je okrenuta protiv naše sreće. Riješiti ih se zaista može na brojne načine. Često imaju svoje materijalne nositelje, tj. simbole, poput talismana ili simbola ispisanih na pergamentu, drvetu, papiru i metalu. Svima je poznato kako takav objekt treba uništiti. No ukoliko to učinimo samo na fizičkom nivou - spaljivanjem ili bacanjem u ponore, rijeke i tome slično - nećemo ništa postići. Pored materijalnog djelovanja potrebno je i psihičko, jer takvi su objekti oformljeni i u astralnom svijetu, i najčešće djeluju upravo preko njega. Tako treba prilikom uništavanja uvijek zamišljati njegovo svijetlo koje poput sfere okružuje predmet. Zatim zamislimo kako se to svijetlo odvaja od predmeta i odlazi postupno se rasplinjujući sve dalje i dalje. Nakon toga treba ne samo uništiti predmet već i sebi samome sugerirati kako su svi problemi njime prouzročeni nestali. Time ćemo izbjeći nastajanje novog žarista atrakcije u sebi samima, a što se često događa jer energija koja je uložena u predmet još uvijek jedno vrijeme ima svijest i nastoji se zatvoriti unutar našega psihičkog sklopa.

Ukoliko atraktor nema svoga predstavnika u materijalnom svijetu, potrebno ga je uništiti na višim planovima na taj način što ćemo sakupiti što je moguće više informacija o samom postupku koji ga je stvorio, i neprekidno zamišljajući određeni scenarij, sugerirati njegovo uništenje. Za one naprednije koji uspješno izvode astralnu projekciju, moguće je otići direktno do objekta atrakcije koji u astralu postoji kao larva prikačena za našu auru i uništiti ga. Možemo se poslužiti i drevnim magijskim oruđima poput Paracelzusovog trozupca kojim ubadamo larve prikačene za našu auru. Zaista je velik izbor metoda uništenja nametnutih atraktora, i svi oni u pravilu djeluju, ukoliko su potpomognuti odgovarajućim psihičkim raspoloženjem. ...

P.S. PITANJA I SVOJE KOMENTARE O OVOM BLOGU MOZETE I POSLAT NA E-MAIL ADRESU apokalipsa_1@net.hr


Post je objavljen 16.05.2006. u 19:11 sati.