Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

26. druženje na go-sekciji O. Š. 'Jurja Habdelića' Velika Gorica – 15. 05. 2006.

Dolazi kraj školske godine što se rada go-sekcija po školama tiče. Ovaj tjedan je poslijednji u ovoj školskoj godini uz go. Prvi su na redu učenici u Habdeliću.
Odradili smo to lijepim natjecanjem u osmero. Bilo je tu kyueva, internih kategorija, pa i jedan dan. Interne su sve svoje partije igrali atari-go do prvoga zarobljavanja. Kyuevi i danovi su igrali međusobno go na 13x13 uz prednosne kamenove po razlici u kategorijama podjeljenoj sa tri.

1. Marko Vračan 10. kyu, 14 bodova
2. Matej Zakanj 6. kyu, 10 bodova
3. Luka Vračan 15. kyu, 7 bodova
4. Antonio Pavlović 19. kyu, 6 bodova
5. David Vračan 24. kyu, 4 boda
6. Ivan Lerotić 1. interna akategorija, 2 boda
7. Marko Bačurin 1. interna akategorija, 1 bod
8. Mladen Smud 2. dan, 12 bodova van konkurencije
Novih kategorija nije bilo.
Desilo se manje iznenađenje. Matej je izgubio čak dvije partije i bio drugi. No, pogledajmo zbivanja po redu.
Već u prvom kolu se Marko Vračan jedva izvukao u partiji sa svojim najmlađim bratom Davidom. Imao ga David, ali nespretno je izgubio na kraju tri poena i izgubio od Marka za 2,5. U drugom kolu Marko igra s Mladenom. Bilo je frkovito i Marko dobiva za samo pola poena. U trećem Marko pobjeđuje i Mateja, ali čak malo više, sa 15,5 poena razlike. Nastavlja Marko i dalje tijesnim pobjedama. Protiv Antonia je uspio se izvuči za samo 3,5 poena. S Lukom tek malo više za 12,5. Atari-go mu nije bio problem. I dobio je Marko svih sedam partija i bio uvjerljivo prvi.
Matej je brzo uvidio da je danas Markov dan i nastojao je da mu ne pobjegne drugo mjesto. Mladen je bio van konkurencije, pa mu od tuda nije prijetila opasnost. Bila je s njim partija međusobnog dokazivanja. Mladen je pao u 2. dan i sada se igra s dva prednosna kamenčića. I nije to bio Mateju veći problem. Dobivao je partiju, ali nekako se Mladen provukao i spasio veliku palu grupu radeći seki. I pobjedi Mladen za tijesnih 2,5 poena. Pobjedio je Matej sve ostale osim Marka i Mladena i bude drugi.
Uz tri poraza Luka je treći.
Antonio je četvrti. Startao je sa tri uzastopne pobjede, a potom izgubio preostale četiri. David pobjeđuje u atari-gou.
Ivan i Marko u atari-gou sticali su početna znanja. Bila im je tu i poneka pobjeda i tako Ivan ima na kraju dva boda, a Marko jedan.
Nema nas ovdje do jeseni uz novu generaciju malih igrača ove lijepe igre. Doviđenja! wave
bl. Muradenu

Post je objavljen 16.05.2006. u 13:42 sati.