Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tola007

Marketing

10. DIO --- LE CLERC "THE BOSS"

Aj, kad su već neki navalili (posebno Oskar...pas mu mater..), pisat ću o još jednom liku iako ja ne bi pisa o njemu jer je tolika faca i legenda da nema dovoljno riči da se njega opiše. Svi kažu da slika ima 1000 riči a ja mislin da 1000 slika nebi bilo dovoljno da se opišu njegove postole... Ozbiljno govorin! Nema mu ravnih... A pošto kolega Oskar toliko inzistira (sto posto ga puno voli i ludo je zaljubljen u njega..), uslišit ću mu želju i napisat par besidi o toj osobi. To je LE CLERC (A.T. 23), iako neman blage zašto ga tako zovu, čovik koji je poznat po dobrom karakteru, pozitivnoj energiji i humoru. Smiješan je do boli.. Ima želju da bude stand up komičar ali ga niko ne razumi i ne podržava iako ima talenta. Bavi se glazbom, svira nekoliko instrumenata ali još ne može stić Oskara koji može svirat cili orkestar! Nije šala.. Gitara mu je zlato, vridi više nego bilo šta na svitu..osim suvih marelica. Uspoređuju ga sa Jimi Hendrixom, Kirk Hammetom i Miro "Dva janjca i malo kapulice" Stanićem. Ima potencijala da bude NAJVEĆI ROCK-STAR IKAD!!! Ali, u skladu sa životnim standardima, razmišljanjima i utjecajima, odabra je ne-profitabilnu vrst glazbe s kojom se i dan danas bavi.. Svira u punk-rock bendu, koji će nastupat na Dori '07 i Melodijama Jadrana '08 i pretendiraju da budu najveći hrvatski punk bend ikad, stvara glazbu i dionice za sve instrumente, piše opere i kazališne komade, druži se sa siromašnim pukom odakle kupi sve ideje za stvarat velika djela. Čak su ga pitali da napiše glazbu za "Moju štiklu" ali nakon šta je vidija onako odličan i zahtjevan tekst koji ga je bacia s nogu, reka je da je to malo prevelik zalogaj za njega.. Nema šta, glazbu poznaje ka svoj džep. Stavite ga za džoker-zovi na Miljunašu i pokriva cili glazbeni opus bilo koga i čega.
A šta se tiče mentalnih sklopova, pametan je ka 100 pametnih! IQ je priko 150, keve mi.. Iša je na razna natjecanja di triba razmišljat, bit pametan i slično. A nakon nezgode na nogometnim terenima, postat će najbolji šahist nakon Gerija Kasperskog (neman licencu na njegovo ime pa ono.. jebat ga!). Eh, nogomet.. Uništija mu je život. Ima je sve, lipe aute i brze žene (ili obrnuto..), kuće i vile i otoke i bazene i mora, sve ama baš sve! Velika nada kvarta Spinut, igra bi u Njemačkoj sada za 20dana da nije bilo tog 1.5.2004. Na dan nerada, igra je utakmicu protiv španjolskog prvoligaša Barcelone na stadionu "Grbavica" pred više od 50,000 duša. Normalno, postigao je 2 zgoditka i taman kad je triba zabit za hetrik, ozlijedio je kolino i zauvik napustio stadione i nogometne travnjake. Ali još nije odigrao oproštajnu utakmicu pa možda ovi mlađi naraštaji budu imali šanse vidit ga uživo...
Da, još jedan kraj jedne epizode jedne sapunice o ekipi iz snova, koja dere pere po našem gradu i ostavlja dubok i vidljiv trag na kulturu izričaja i spomenike domovine koji će naša unučad i pra-unučad čitat u školama za lektiru ili na satu povijesti...ako onda bude još škole, who knows.. Nadam se da je šjor Oskar zadovoljan ovom pričom i da neće flekat ekran kad bude čita ovo.. hoho.. Ajte ljudi adio i ne zamjerajte autoru ovog štiva ako je uze malo više slobode i mašte i napravio dobar tekst, to je okej.. :)

Post je objavljen 16.05.2006. u 12:14 sati.