Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

80 godina Sodome i 50 Gomore

Hrvatska Radio-Televizija iliti skraćeno i popularno HRT, danas slavi veliki datum – 80 godina od osnutka radia i 50 godina televizije. Nije malo za ´Halo, halo! Ovdje Radio Zagreb´ zar ne? Nečiji čitav životni vijek. Točnije - radio nosi vijek naših djedova i baka, a televizija naših očeva i majka.
Još se i danas sjećam pokojnog dide kako i u polje nosi onaj mali crni radio i sluša Drugi program sve nešto gunđajući na njega ka na starog priku, a na TVu je priznavao samo Mlakara, Jadranske susrete i kasnije Kviskoteku (opet Mlakar na kojeg je također stalno gunđao, onako sve od dragosti ´nu ga i jopet on´).
Oni, naši djedovi bake očevi i majke mogu svjedočiti o ´crno-bijelim´ vremenima i trapavim počecima ovog moćnog medija kad je on još uvijek imao za cilj informiranje javnosti, a mi – mi svjedočimo onomu u što se nacionalni medij pretvorio danas. Najslabija karika - Ljubav u zaleđu. Ha! Argument Sodome i Gomore odmah djeluje uvjerljivije. No ako i jest Sodoma i Gomora - barem više nije ´Katedrala hrvatskog duha´, eto i u mraku ima nekog svjetla. ;0)

Jesam preoštra prema HRTu, a? Sa ovim Sodoma i Gomora? Da citiram svoju babu: ´Ćerce, kako se uzme.´ Evo na primjer, ona se danas kune u nedjeljnu misu u jime i oca i sina i duva i Tarika sveteg amen, a na Dnevnik čini tuj-tuj-puj. A ja opet od onoga prvoga zazirem i pribježem Ćelavon Aci, ali i on je HRTe, ne? ;0)
No i bez zezanja moramo priznati da današnji slavljenik HRT (i općenito televizija kao najmoćniji medij) koliko god pljucali po njemu, velikim dijelom ulazi u naše živote. Toliko velikim da toga često nismo ni svjesni. Postanemo svjesni znate kad – kada nestane struje. Eh da! I kad inkasator dođe po harač.
Baš se pitam što bi recimo patentirao Leonardo da Vinci da je kojim slučajem imao TV? Pretpostavljam boksačku rukavicu na feder, jedno -PAU– i TV baj-baj! Leonardo je ipak bio genij. Skužio bi on odmah s kakovom opasno manipulativnom stvari ima posla.

Za kraj čestitke slavljeniku, čestitke HRTu, a vi narode ako ste pametni gasite to i mrš u prirodu!

P.S. post mi je zbrčkan kao HRT-ova programska shema.
Ej, mislim da je to najgora moguća uvreda, gora i od ćuko vam činija nešto neprilično materi van - čovječe zbrčkan si ko HRT-ova programska shema! ;0)

Post je objavljen 15.05.2006. u 21:34 sati.