Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dnevnikjednecarobnice

Marketing

Prvi dan u Hogwartsu

Probudio me tatin glas iz prizemlja. Nešto je vikao. Otvorila sam oči i pogledala kroz prozor na suprotnom zidu. Moja sova Ledwigus kucala je kljunom po prozoru, a do nje je bila nekakva crna ušara, sova sa pismom u kljunu. Digla sam se iz kreveta i otvorila prozor sovama. Ušara mi je spustila pismo na krevet. Adresa je bila ispisana smaragdnozelenom tintom i imala je crveni štambilj u obliku slova H. Pismo je bilo adresirano na sestre Isabell i Anabell Black, na mene i moju sestru. To je bilo pismo iz Hogwartsa. Otvorila sam pismo. Evo što je u njemu pisalo:

Isabell i Anabell Black,
moram Vas obavijestiti da se danas javite profesorici Minervi McGonagall u njezinom kabinetu na trećem katu, u hodniku Preobrazbe čim dođete u Hogwarts. Ona će Vas svrstati u Vaš novi dom i objasniti pravila naše škole, a kasnije ćete se pridružiti ostalima na velikoj gozbi dobrodošlice.
Nadam se da ste nabavile sve potrebne stvari i da će Vaš put u Hogwarts biti ugodan!

S poštovanjem,
ravnatelj Hogwartsa, Albus Dumbledore


Anabell: Kako će nas to svrstati? Hoćemo li morati položiti neki test ili nešto tako?
Ja: Nemam pojma. Samo se nadam da nije ništa komplicirano.

Odmah sam se sjetila kako su nas svrstavali u Durmstrangu. Morali smo samo stati pred čarobnu knjigu koja je nekada pripadala osnivaču Durmstranga, i ta knjiga se otvorila uz ime jednog doma u koji će učenik ići. I ja i Anabell smo otvorile knjigu gdje je pisalo Polfinov. Sišla sam u prizemlje, pozdravila tatu i pojela prepečenac. Pitao me jesmo li spremne. Naravno da smo bile spremne. Tata nam je došao u sobu, uzeo naše kovčege, i kako sam vidjela kroz prozor, stavio ih u auto. I ja i Anabell smo izašle iz kuće i sjele u auto. Tada je bilo već pola deset. Krenuli smo prema kolodvoru King's Cross. Kada smo napokon došli, bilo je već petnaest minuta do jedanaest, pa smo požurili kroz barijeru na peron broj devet i tri četvrt. Tamo je stajao Hogwarts express koji će nas odvesti u našu novu školu, Hogwarts. Ja i Anabell smo se pozdravile s tatom i unijele kovčege i naše ljubimce u vlak. Sjele smo u prvi slobodan odjeljak na koji smo naišle. Hogwarts express je ubrzo krenuo. Odjednom su u naš odjeljak upali neki učenici Hogwartsa. Tri cure, jedan dečko i Harry Potter. Jedna cura pitala nas je mogu li sjesti sa nama i ja sam joj kimnula glavom. Ta cura mi je odmah pružila ruku i predstavila se.
Arwen: Ja sam Arwen Kiptorn, ovo je Joanne Jenkins...
Jo: Za prijatelje Jo ili J.J.
Arwen: ...Hermione Granger, Ron Weasley i Harry Potter.

Cijelim putem do Hogwartsa smo razgovarali i svi su se činili jako simpatični, pogotovo Harry. Ja sam mislila da je on full umišljen i to, ali zapravo je totalno normalan. Napokon smo došli u školu.
Ja: Arwen, možeš li nam pokazati gdje je kabinet profesorice Minerve McGonagall?
Arwen: Naravno, dođite samnom, kovčege ostavite tu, bit će dopremljeni u vaše spavaonice. Nadam se da ćete postat Griffindorke. I ja i svi iz odjeljka su u Griffindoru, to vam je najbolji dom koji postoji. Ma, zapravo, u bilo koji dom da vas smjeste, nadajte se samo da nećete biti Slythrinke, u tom domu su bili svi najveći crni magovi. Sretno!

Pokazala nam je put do kabineta, pa nas pozdravila i otišla. Anabell je pokucala na vrata i profesorica McGonagall nam je otvorila.
McGonagallica: Uđite, cure! U Hogwartsu postoje četiri doma, a to su Griffindor, Slytherin, Ravenclaw i Hufflepuff. Prvo vam moramo odrediti dom. Dok ste u Hogwartsu, dom će vam biti poput obitelji. Sada nećete morati napraviti ništa zahtjevno, samo ćete morati staviti ovaj Razredbeni klobuk na glavu i on će vas razvrstati u jedan od ova četiri doma. Koja će prva? Starija?

Prišla sam stolici i stavila taj klobuk na glavu. Klobuk mi je progovorio u uho. Nisam mogla vjerovati. Klobuk koji govori?
Razredbeni klobuk: Čudno, jako čudno. Nisam siguran, nisam siguran. Hmmm, vidim, u tebi teče Slytherinova krv, ali ipak imaš sve kvalitete i za Slytherin i Griffindor. Možda bi se mogla okušati u Slytherinu... Hmmm... Vidim da ti ne želiš u Slytherine, pa ću se ipak odlučiti za... Griffindor!!!

Ovu zadnju riječ izgovorio je da čuju i profesorica McGonagall i Anabell. Ali kako je znao da ja ne želim u Slytherine? Ja sam to u sebi mislila, ali ništa nisam rekla. Sada je bio red na Anabell. Razredbeni klobuk je i nju dodijelio Griffindorima. Nakon toga nas je McGonagallica povela nekim dugačkim hodnikom i stubama. Na dnu tih stuba smo srele J.J. iz vlaka.
Jo: Bok cure! U koji ste dom upale?
McGonagallica: Iako je Razredbeni klobuk dugo razmišljao za obje, zadnja njegova riječ je bila Griffindor! A sada moram ići. Ima još onih koji moraju biti svrstani.
Ja: A kaj joj to znači? Da ima još onih koji moraju biti svrstani?
Jo: Vidiš ovu sobu? Unutra su prvašići, McGonagallica im sad objašnjava ono što je vama upravo objasnila. U Hogwartsu postoje četiri doma... Bla, bla, bla! Taj dom će vam biti kao obitelj... Bla, bla, bla! To priča svima novima u školi. Ona vam je zamjenica ravnatelja i predstavnica Griffindora, pa je zato bila tako vesela kad je čula da ima nove Griffindore. I predaje Preobrazbu. A sad ajmo na gozbu, umirem od gladi!

Otišle smo dalje hodnikom i ušli kroz velika vrata. U Velikoj dvorani bilo je pet stolova: stol Griffindora, stol Hufflepuffa, stol Ravenclawa, stol Slytherina i učiteljski stol. Strop je bio začaran tako da pokazuje nebo. Trenutno je bilo posuto zvijezdama. J.J. nas je odvela do Griffindorskog stola i sjela sam između Harryja i Hermione, a Anabell između J.J. i Harryja. U tom trenutku je u Veliku dvoranu ušla McGonagallica i donijela onaj isti klobuk koji je mene i Anabell maloprije smjestio u Griffindore. Klobuk je zapjevao pjesmu. Nakon te pjesme u dvoranu su ušli prvašići i McGonagallica je počela prozivati, a Razredbeni klobuk razvrstavat učenike u domove. Za naš su stol sjele Serena Diggory i Patrizia Granger. Razvrstavanje je završilo i odjednom se stol ispred nas ispunio svakakvom hranom.
Hermione: I dalje tjeraju vilenjake da nam rade hranu i služe nas. Morat ću se opet potužit McGonagallici!
Harry: Hermione je osnovala Zbljuv. To ti se ona bori za prava kućnih vilenjaka...
Hermione: Nije Zbljuv nego je ze - be - lju - ve.
Harry: Aha...

U tom trenutku sam primijetila prekrasnog dečka koji je sjedio nasuprot Arwen. Imao je tamno smeđu kosu i smeđe oči. U tom trenutku činio mi se kao najljepši dečko kojeg sam ikad vidjela.
Ja: Tko je onaj dečko nasuprot Arwen?
Hermione: To ti je David Conty. Ak hoćeš, Ron i Harry te upoznaju su njim, oni su si najbolji frendovi.
Ja: Sutra...
Hermione: Nema beda!

Kada smo svi pojeli, Dumbledore je ustao. Imao je srebrnu bradu i naočale u obliku polumjeseca. Doimao se kao veoma mudar i pošten čovjek. I jako dostojanstven. Ali on je uvijek bio više od toga, što sam tijekom školovanja u Hogwartsu i saznala.
Dumbledore: Dobrodošli, prvaši, i oni koji su naknadno došli u Hogwarts. A onima koji su duže u Hogwartsu, sretan povratak u školu. Moram vam opet reći da je svim učenicima zabranjen ulaz u Zabranjenu šumu, osim uz dopuštenje profesora. A gospodin Argus Filch, naš kućepazitelj, rekao mi je da vas upozorim da ne smijete u školu donositi nikakve proizvode iz Zonka. A sada, svi u spavaonice! Prvaši, slijedite prefekte! Vidimo se ujutro na doručku!

Hermione, J.J. i Arwen su povele mene i Anabell u našu spavaonicu. Stale smo pred portretom neke debele žene u ružičastoj haljini. To je bila Debela dama koja je čuvala ulaz u Griffindorsku društvenu prostoriju. Arwen joj je rekla lozinku, pa se ona pomakla i pustila nas da uđemo u sobu. Nije bilo gotovo nikoga unutra, svi su već spavali. Hermione je pokazala Anabell gdje je njezina spavaonica i ona nas je pozdravila i otišla. Arwen, Hermione, ja i J.J. smo se popele drugim stepenicama. U našoj spavaonici bilo je još pet cura: Anna Rackwish, Lendora Henesy, Naomi Rebecca Shields, Sandra Chenyx i Summer Dumbledore. One su spavale. I ja sam ubrzo legla u krevet i razmišljala. Razmišljala kako sam već prvi dan stekla prijatelje koji mi se sviđaju. Razmišljala o onom prezgodnom dečku za Griffindorskim stolom, Davidu Contyju.

Post je objavljen 15.05.2006. u 08:15 sati.