Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Kažu oni «Držte lopova», pa možda upali

Znam za onu izreku da onaj tko kopa po smeću, i sam zasmrdi. Moj prošli blog i kolumna u «24 sata» o plaćurinama nelegalnih i nelegitimnih sisačkih gradskih čelnika, uz istovremeno uvođenje prireza građanima Siska, kao i napis o tome u «Jutarnjem listu», baš je razljutio Siščane, što se moglo čuti na svakom koraku. Bijesni zbog toga Pintarić i Novak, taj redikulozni dvojac, sazvali su pressicu na kojoj su rekli da su podnijeli kaznene prijave protiv direktora «Sisačkog vodovoda», predsjednika nadzornog odbora te tvrtke te predsjednika skupštine, a to sam po njihovom mišljenju bio ja. A za što se prijavljuje? Navodno je direktor toga gradskog poduzeća, negdje iza Nove godine, sklopio ugovor s nekom informatičkom tvrtkom (navodno u suvlasništvu zeta Đure Brodarca) o nabavi opreme i to tako da nije konzultirao NO, razbio narudžbu od oko 3,5 mil. kuna na 20 malih (da izbjegne natječaj).
S pressice o toj važnoj odluci uvaženih vagabunda, izvijestio je opet «Jutarnji» koji u tekstu korektno navodi što se događalo na toj pressici. Ali naslov teksta je takav da stvarno moram razmisliti da li da zatražim i sudsku zaštitu od šikane i javnog prljanja. Naime u naslovu « Uskok istražuje Vidovića zbog krađe 3,6 milijuna» naprosto ne samo da ništa nije točno, već je i potpuno apsurdno. Uz to su objavili i moju slikicu i za one koji čitaju naslove stvar izgleda ozbiljno, a zapravo je riječ o potpunoj konstrukciji i nebulozi. Prvo, prijavu policiji i Odvjetništvu može podnijeti bilo tko, za bilo što, a što ne znači da policija i odvjetništvo na nebuloze uopće, kada ih razmotre, reagiraju. Takve se prijave odbacuju, a protiv prijavitelja, ako se utvrdi da su svjesno lažno prijavljivali, se podnosi kaznena prijava. Drugo, kako mi se čini iz medija, direktor je potpisao ugovor (istina vrlo sumnjiv) koji nije konzumiran i nije počinjena nikakva šteta za tvrku i koji vjerojatno čak nije niti u sukobu sa Zakonom o javnoj nabavi, pa ako nema kaznenog djela nema ni osude. (Direktor javno tvrdi da je to potpisao po nagovoru upravo Pintarića i Novaka, kako bi navodno stigli participirati za ISPA fond, što ga naravno ne oslobađa od odgovornosti ako je štogod učinio protuzakonito). Treće direktor uopće o toj svojoj odluci nije obavijestio članove NO (provjerio sam kod jedine članice NO iz redova SDP-a). Četvrto, ja nisam bio nikakav predsjednik skupštine Vodovoda, kada je direktor potpisivao sporni ugovor, jer nisam imao nikakvog pristupa gradskoj upravi od divljačkog upada Pintarića i Novaka, tj. prije Nove Godine. Za one koji ne znaju gradonačelnik je po funkciji predsjednik skupština svih trgovačkih društava u vlasništvu grada, a skupština je poglavarstvo. U tim trenucima poglavarstvo su činili Pintarić, Novak i društvo. Moguće je da su prijavili sami sebe! Peto, čak i da jesam bio predsjednik skupštine, operativno vođenje tvrtke nema nikakve veze sa skupštinom. Naime, ona dva puta godišnje razmatra izvještaj o poslovanju i eventualno na prijedlog NO razrješava ili imenuje direktora.U protivnom bi npr. Bandić bio kriv za krađu svake lopate u nekom gradskom poduzeću.
Sve ovo ova dvojica dobro znaju. Ali po staroj «držte lopova» i mene bi htjeli makar i ovakvim apsurdnim prijavama učiniti bar malo sumnjivim. Jer se nadaju da će barem netko povjerovati naslovu, po onoj još starijoj «gdje ima dima, ima i vatre». Konačni je cilj, kad već znaju da su oni politički mrtvaci, i mene osobno bar malo kompromitirati, kako bi onima kojima je političara pun kufer dali dodatni argument za njihovu tezu «da su svi oni isti». E, pa gospodo nismo svi isti. Jer ja nikada i nikome nisam ukrao niti lipu, a protiv Novaka i Pintarića jest u tijeku istraga baš zbog onoga što mi podmeću, samo puno konkretnije. Naime, oni su u prošlom mandatu namještali natječaje članu njihova poglavarstva za nabavku rashladnih uređaja, a Novakovi su dečki radili posao na obnovi zgrade političkih stranaka, čiji je investitor bio Grad Sisak u čijem je poglavarstvu taj isti Novak sjedio. Eto, tako stoje stvari. Žao mi je da sam morao post potrošiti na ovo, ali kad te javno pljunu moraš se javno prati. Većina Siščana vrlo dobro zna tko je tko, pa je za njih ovo bilo suvišno. Ali je možda korisno za nekog Drageca.


Post je objavljen 14.05.2006. u 23:21 sati.