Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podgorametal

Marketing

Celtic Frost



Definitivno jedan od kultnih bendova osamdesetih koji je često proglašavan jednim od prvih bendova koji su svirali black metal. Moram odma reć da Celtic Frost nema skoro nikakve veze sa blackom. Po mom je mišljenju to jedan od najboljih thrash bendova ikad.



Bend je osnovao Thomas Gabriel Fisher (a.k.a. Thomas Gabriel Warrior) nakon što se njegov prvi bend Hellhammer raspao. Godine 1983. izdaju svoj prvi album "Morbid Tales" koji postiže kultni status u undergroundu. Godinu poslije izdaju svoj najbolji album ikada: "To Mega-Therion" na kojemu se nalazi i daleko najpoznatija pjesma benda "Circle Of The Tyrants". Ipak, njihov treći album iz 1987. "Into The Pandemonium" je značio početak promjene smjera u sviranju. Bilo je puno više eksperimentiranja sa raznim instrumentima i ženskim gostujućim vokalima. Sve u svemu, album je polučio ogroman uspjeh. Ova prva tri albuma se smatraju remek-djelima metala uopće.

To Mega-Therion:


Sljedeći albumi već nemaju veze sa starim Celtic Frostom, zvuk se mjenja u hard-glam rock kakav su imali Twisted Sister ili Motley Crue. Nakon tri takva albuma, bend se raspada. Tek ove godine izlazi novi album "Monotheist" s kojim se vraćaju starom zvuku iz 80'ih...

Post je objavljen 14.05.2006. u 15:52 sati.