Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efze

Marketing

Bal Vampira

Sad se nekako stalno pokušavam sjetiti šta smo prije 10 godina, dok smo bili srednjoškolci, predviđali za ove današnje dane. Zanimljivo, ne mogu se sjetiti nijedne prognoze, ni dobre ni loše. No zato je ovih 10 godina proletjelo brzo, ko zanimljiva utakmica, a ima već mjesec dana da mi doma kod staraca stoji poziv na večeru povodom desetljeća odlaska iz škole. Dobro, rekoh, nisam bio na petu godišnjicu, bio bi red doći na desetu.
Pa smo se pojavili u mojoj dragoj Makarskoj iznenada, nisam ni svojima kazao kad ću doći. Autocestom, pa kroz onu smiješnu "Krajinu" u kojoj života nema šta god tvrdili, došli smo tamo di sam ja inače maximalno 3 puta godišnje.
Što kazat? VIdio sam dva frenda koja vidim više manje stalno u Zagrebu, i ostatak ljudi s kojima sam dijelio istu školsku zgradu.Sve kolegice iz škole se poudale, vodaju klince i rade u mjenjačnicama, buticima, ili obavljaju časni posao domaćice. Iste kolegice koje su skupljale petice dok su mene ko maturanta izbacivali iz škole. Jeli smo skupu večeru, pili vino i pravili se sretni. Gledali dvd sa snimkom maturalnog iz 1996. Kad sam se vidio u gomili dok čekam na spuštanje, tad sam recimo peti put sakrio glavu rukama.
Uspjeli smo se obeznaniti svi redom. Radi buke. Konobar bi došao, pa bi netko od nas naručio 2 boce bijelog, ovaj drugi to ne bi čuo par bi dobronamjerno naručio 2 litre crnog, a treći koji opet ništa nije čuo bi nam donosio duple jegere. Tako smo funkicionirali od 8 do 1. Kad su svi počeli plesati, nas par junaka se maklo i otišlo do Rokija na piće. Šteta, polakomio sam se za Badelovim pelinkovcem kojeg je tamo bilo, popio dva dupla i završio doma previše pijan. Frend me zvao oko 3 pitati di sam. Nije mi se dalo više oblačiti i izlazit opet u grad. Jebeš sve to. Isto će bit i za deset godina, a za dvadeset ćemo osnovnoj fotografiji počet dodavat štake. Za trideset će se broj štaka povećavati, a nekako mi se čini da će nas na fotografijama biti sve manje.Dobro je bilo vidjeti ih, ali hvala, ne bi opet.
Baš je bilo kao da sam na balu vampira. Zato sam valjda bio nervozan. Mislio sam da će nam upast specijalna jedinica s glogovim kolcima i sve nas poubijat.

Post je objavljen 14.05.2006. u 10:42 sati.