Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobika

Marketing

Čačinci iznad svega

Riječ dvije o našem selu,ali ne na onakav način na kojeg ste svi odmah pomislili. Nočas sam se na poslu sjetio jedne zgode kad smo Kec,Jerbić i ja 2002 bili na moru u Zatonu u kampu. Hodamo tako nas tri frajera plažom jednog prijepodneva (još uvijek trijezni) i sretnemo tri poluzgođušne djevojke.Neznam kako smo uopće došli u razgovor s njima ali upitasmo mi njih odakle su.I dobijemo odgovor :
"Iz Koprivnice."
I gledamo mi blijedo u njih a one još bljeđe u nas!!!
"A di je to?" prozbori jedan od nas dok su druga dvojica samo slijegala ramenima. "Kaj vi stvarno neznate gdje je Koprivnica" rekoše one nama u čudu svojim podravskim naglaskom blago teleći gledajući u nas.
"Paaaa,neznamo" ogovaramo mi.
I sad nastane muka ježova pokušavajući nam objasniti gdje je Koprivnica.I da im pomognemo pitamo mi njih neka nam kažu po ćemu je poznata ta Koprivnica.
One:"Podravka!"
Mi:"???????no"
One:"Maggy juhe!"
Mi:"?????!!!!????no"
One:"Belupo!"
Mi:"????!!!!????!!!!no"
I sad one pitaju nas "A odakle ste vi?"
"Pa iz Čačinaca" odgovaramo ponosno visoko uzdignuta čela!
"A po čemu su poznati Čačinci?" pitaju one nas pomalo sramežljivo.
"Šta!!??" u čudu vikne Jerbić, "Vi niste čule za Čačince??!!"
"Pa ne" kratko će one.
"Pa u Čačincima se rodio Petar Preradović u ulici koja nosi ime po njemu"
"Aha" kažu one.Kao fol znaju tu informaciju.
"I ban Jelačić je u Čačincima imao utvrdu kad je napadao na Mađare" nastavlja uvjerljivo Jerbić puneći im glave nebulozama.A one vjeruju.Sve redom. Što je dalje bilo više se ni nesjećam,al mislim da sam odlutao do birtije jer nisam mogao izdržat a da nepuknem od smijeha.

Zašto vam sve ovo pišem? Zato što me je potaklo na razmišljanje što reć ljudima kad me pitaju po čemu su poznati Čačinci! Što im odgovoriti?
Po čemu su poznati Čačinci a da nije činjenica to što imamo najviše budala po kvadratnome metru u ovom dijelu Europe? Nemamo baš puno stvari koje nas čine ponosnima. (sad na scenu trebaju nastupiti Čačinčani i razuvjeriti me).

A vi?

Znate li gdje su Čačinci?

Da li ste znali za Čačince i prije ili ste za nas saznali putem ovog bloga?

Jeste li bili u Čačincima?

Očekujem vaše komentare na temu razgovora s one tri podravke kao i odgovore na postavljena pitanja jer me neke stvari baš jako zanimaju.Očekujem vašu punu suradnju pa ću vam uskoro uzvratiti jednim opširnim postom o našem malom ali ludom selu.
Živjeli!





Post je objavljen 14.05.2006. u 06:46 sati.