Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babinagreda

Marketing

GOJZERICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

u duhu priprema za dugoočekivanu i visokocjenjenu europopevku
b1 i b2 će iznjeti kratak osvrt na djelo u cjelini...
dakle...
moja gojzerica...pardon,štikla kh,kh
pjesma je zapravo fantastična i u umjetničkom smislu znači prekretnicu u severininu radu.u dosadašnjem opusu koji bi se mogao nazvati "raste trava zelena",sad se vidi da trava zapravo nije nikla(di je stala štikla).šta je s onom travom od ranije?je li popušena?je li nas netko ranije lagao?
pjesma opisuje osjećaje hrvata i odnos prema Europskoj uniji.zato pjesma kaže "dođi,dođi,hop,hop".dakle ona poziva EU,i to bez obzira na doba dana ili noći(oko pola tri),iako mi dobro znamo da su iz EU skloni seksualnim perverzijama(štipnut ćeš me da se ne vidi),i da su moralno nepoćudni(đavoli su tvoji kumovi) te poziva ujedno na širenje EU(kuc,kuc,kucaj nekoj drugoj).
u prvotnom opusu kojega karakteriziraju stihovi "noga mi je bosa",sada se vidi rast standarda hrvatskih građana(djevojčice daj obuci čarapice),što je više nego jasna poruka o prihvaćanju eurostandarda.
no prava vrijednost očituje se tek u nastavku,kada opisuje kako hrvati postaju svjesni te zablude i njihovih nakana(sssssex,hop,hop.mrk,mrk),te odlučno i jasno kažu ne(šic,bježi nekoj drugoj).
nadalje govori o povratku tradicionalnim vrijednostima(sijeno,slama,sir,salama).sir je naravno paški.govori se tu nadalje o ekološkoj proizvodnji cikle(cikla nikla) i teškoćama u toj proizvodnji(cikla rikla,cikla je riknula),te izvozu paprika u Afriku i povtratku na trag nesvrstanosti,što će u dalekoj budućnosti rezultirat daljnjim porastom standarda(zlatni prsten) i opće profinjenosti i brige o vlastitom tijelu i održavanju svih vrsta frizura(tanki brčići).
toliko od nas
pozdravfv...


Post je objavljen 13.05.2006. u 22:07 sati.