Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceangoddess

Marketing

malo o puškama...

s čime sam ja naoružana:


picasso century


Image Hosted by ImageShack.us


Handle: Made from nylon grade 6.6 and reinforced with glass fibre for maximum strength. Two exchangeable handles for different hand sizes. Detachable chest loading butt. Inox steel, mono release mechanism.
Head: Designed for maximum accuracy. Large entrance hole for fast, easy loading.
Tube: Special matt aluminium. Antireflective.
Spear: Stainlesster 6.5mm. 190 Kg/cm2.
Wishbone: Articulated heavy duty competition.
Rubber: Mega 20mm.
Length: 82 cm.



kako sam se odlučila na ovaj model? e, pa..

nakon prijašnje omerove zračne 75-ice koja služi isključivo za lov po rupama htjela sam neku pušku koja ce poslužiti za kombinaciju. nije da su 82-ice baš najidealnije za lov na otvorenom, ali posluži :)
dvojba je bila 90 ili 82, ali moram priznat da mi se ova veličina pokazala idealna. kako i ovako imam manjih problema sa napinjanjem 20 mm-skih laštika dulja bi mi samo zadavala još veće nevolje. a i mnogo je zgodnije rukovati s manjom puškom zbog otpora u vodi. u svakom slučaju ovaj model pokazao se iznimno preciznim i praktičnim. jedino što joj nedostaje je mulinel, ali to se lako stavi :)


evo da se osvrnem i na pravilan položaj za napinjanje puške:

za pravilan stav treba biti u plićaku, uspravnog tijela, sa jednom nogom podignutom na neku uzvisinu ili kamen tako da bude savijena u koljenu. pušku naslonimo na kaiš od olova i laštike napinjemo sa dvije ruke. paziti da kukica dobro prione u zarez da se nebi dogodilo da laštici polete pri čemu može doći do ozljede prstiju.
iako pravilan, ovaj stav se možda toliko često i ne prakticira, jer nismo uvijek u prilici otplivati u plićak niti svaki teren to dopušta, a isto tako nakon iscrpnog i dugotrajnog ronjenja ponekad je u tom položaju teško postići dovoljno snage za napinjanje puške.
stoga kao prihvatljivija alternativa nudi se napinjanje na prsa. u tom položaju se koristi maksimalna snaga, a moguće ga je i izvesti u dubini. međutim kod ove metode potrebno je imati odijelo s pojačanjem za prsa.
kraće puške, zračne, mogu se bez teškoće napeti na bedro.


noviteti:


twin century speargun


Image Hosted by ImageShack.us


The first speargun with two spears which can be shot simultaneously.

Handle: A unique from Picasso. The first speargun with two spears that can be shot successively. Made from nylon grade 6.6, reinforced with glass fiber for maximum strength. Two exchangeable handles for different hand sizes. Detachable chest loading butt. Inox steel, mono release mechanism. Comes with two triggers, confortably spaced. Prepared with nylon thread and rubber shock absorbed.
Head: Special head designed for the discharging of two spears.
2nd.Shot System: Positioned between the tube and the handle, allowing a secure engagement of second spear.
Tube: Made from 32mm.Duralumin.Antireflective matt-coated barrel.
Spear: Stainlesster 6mm. 190kg/cm2.




monstrum


Image Hosted by ImageShack.us


monstrum, prezentiran na ovogodišnjem sajmu ribolovne opreme u ateni, dužine je 140 cm i ima čak osam laštika. ovo 'malo' čudovište izbacuje strijelu debljine 10 mm čak do 12 metara, a na 5 metara probija tunu od 200 kg. cijena puške je 2000 eura, a težina 10 kg!!

Post je objavljen 12.05.2006. u 22:26 sati.