,petranemcova.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petranemcova

Marketing

O LJEPOTI....mouthwash

EVO NESTO STA POMAZE U LJEPOTI SKINUTO JE SA ISKONA PA KO NIJE PROCITA SAD IMA PRILIKU!!!!!

UMJETNOST KAMUFLIRANJA MANA

Image and video hosting by <a href=Image and video hosting by TinyPic

Crno od glave do pete i push-up grudnjaci mogu vas učiniti vitkijima i prsatijima. No najbolji stilisti imaju nešto suptilnije trikove za skrivanje tjelesnih nedostataka.
Svi bismo mogli nešto naučiti od Sophie Loren, koju još nitko nije čuo da kuka zbog svojih širokih kukova i velikih grudi. Njen savjet glasi: "Seksipil je 50 posto onog što ste dobili rođenjem i 50 posto onog što ljudi misle da ste dobili rođenjem."

I dok je Sophia dobro znala odvući pažnju s grudi uparivši ih s delikatnom ogrlicom, mnogi se znaju upetljati u nezgrapno kamufliranje. Primjerice, dijagonalne linije mogu vas učiniti vitkijima, no suptilne su koliko i natpis 'želim izgledati tanje'.

Kamufliranje zato mora biti suptilno. "Kreiranje odjeće koja kamuflira jedna je od najvažnijih stvari koju radim. Tada možete uživati u odijevanju", složila se i Donna Karan.

Stražnjica i bedra
Tkanina bi trebala biti vrlo kvalitetna, srednje debljine i s dovoljno likre da bi držala sve na mjestu, no ne toliko da vas stegne poput oklopa.

Patricia Field, stilistica koja je prikrila trudnoću Sarah Jessice Parker u Seksu i gradu, savjetuje hlače s visokim strukom. Trik jednako dobro djeluje i kod suknji. "Pomaknite struk prema gore i izdužit ćete cijelo tijelo. Široko postaje usko, kratko se produžuje."

Zaboravite jednobojno. Stilistica Inge Fonteyne na čijoj se listi klijenata nalaze imena Julije Roberts, Cameron Diaz i Gisele Bundchen savjetuje svladavanje potrebe za jednobojnim odijevanjem.

"Ako ste kruškoliki, a obučete se od glave do pete u istu boju, oko će zapaziti stražnjicu jer je najšira. Radije izaberite isprani jeans koji je svjetliji po sredini nogavica i tamniji pri krajevima."

Bijelo, ali oprezno. I žene s većom stražnjicom mogu nositi bijelo, no trebaju paziti da nose vrlo dobar materijal i svakako se kloniti džepova, posebno onih na stražnjici. Ako je potrebno, isijecite ih s hlača.
Izraženi bokovi
Hlače s niskim strukom skreću pozornost upravo na kukove. Umjesto toga, izaberite klasične hlače i jeans. Stilistica Fonteyne kaže: "Uvijek kupim hlače broj veće jer one nikako ne bi smjele pasati kao rukavice. U njima se trebate osjećati komotno."

No ako se nikakao ne možete odreći niskog struka, hlače bi tad trebale biti široke – zamisilite Katharine Hepburn.

"Najveća greška koju čine žene širokih bokova je pokušati stvoriti ravnu liniju. Pronađu gdje su najšire i onda jednako široko rastegnu i gore i dole. Tako se jedino dobiva bezoblična masa", kaže Donna Karen. "Umjesto toga predlažem ženstvenu ravnu suknju do koljena koja će istaknuti struk. Imate li uzak struk – istaknite ga! Čak i ako, po svom sudu, imate šire bokove, odjeća koja prati obline pristaje ljepše nego vrećaste stvari."

Stilisti preporučaju i majce kosih rubova s jednom stranom dužom od druge. Oko promatrača pratit će zanimljivu kosu liniju. Nosite jeans uz dužu tuniku i pete i djelovat ćete lagano od glave do pete.

Klonite se džepova, posebno onih sa strane jer će vas dodatno raširiti.

Veće grudi
Oko 70 posto žena još uvijek nosi krivi broj grudnjaka. Prvo, dakle, nabavite grudnjak čije vam se naramenice neće urezivati u ramena, koji će dopuštati disanje i neće uzrokovati glavobolje zbog zaustavljanja krvotoka.

Pronađete li dovoljno komotnu svilenu bluzu s V izrezom i zvonastim rukavima izgledat ćete gotovo ravno. Pazite da je materijal oko grudi dovoljno širok da slobodno pada.

Pažnju možete vrlo lako skrenuti na lice ako poput Sophie nosite lijepu ogrlicu, naušnice ili crni pulover s bijelim ovratnikom.

Bijele hlače skrenut će pogled prema dolje, a nosite li ih uz crni pulover, izgledat ćete vitkije i elegantnije. Također je dobro nositi suknje s čipkom, živih boja ili uzoraka.

Male grudi
Imate li manje grudi možda biste mogli poput plesačica isticati ruke, odnosno ramena. Široki izrezi koji djelomično otkrivaju ramena skreću pogled od onoga što nedostaje.

Izaberite košulje koje su šire oko grudi, no uske poput korzeta odmah ispod njih.

Ako se grozite push-up grudnjaka, no pronašli ste haljinu koja vam savršeno pristaje osim oko grudi, napravite iznimku i odaberite umjereni model.

Trbuh
Odijela su prvotno dizajnirana za muškarce, pa su šivana tako da prikriju njihov najveći problem – naslage na trbuhu. Iskoristite to imate li isti problem – nosite komotne ženstvene sakoe.

Kratke suknje iznad hlača moderne su i kao stvorene za skrivanje bilo kakavih nedostataka.

Nosite steznike.

Viša peta natjerat će vas da se ispravite i stegnete rbuh.

Deblje ruke
Tričetvrt rukavi kao stvoreni su za žene jačih nadlaktica.

Izbjegavajte široke trake koje zaokružuju ramena jer samo naglašavaju gornji dio ruke.

Dona Karan vjeruje da je najbolji izbor ženstvena svilena haljina koja prati obline, posebno ako je tkanina izvezena lijepim detaljima.


TRIKOVI ZA POMLAĐIVANJE

Image and video hosting by TinyPic


Grozite li se skalpela i kemijskih pilinga, predlažemo vam osam jednostavnih trikova za efikasno pomlađivanje.
1. Izbijelite zube. S godinama zubi postaju žuti.

2. Redovito nježnom krpicom, ujutro i navečer, perite lice ili napravite mjesečni piling. Mrtve stanice kože nepotreban su teret na licu.

3. Posvijetlite kosu samo za nijansu od vaše prirodne boje.

4. Koristite kremu ili podlogu koja daje sjaj. Sjaj će omekšati lagane bore.

5. Koristite sjajilo. S vremenom se usne mogu stanjiti - sjajilo ih čini punijima.

6. Posvijetlite oči blijedim sjenilom. I kapci s vremenom tamne.

7. Izbjegavajte krute forme frizura. Izaberite razigrane slojeve.

8. Jedite! "Ispijeni obrazi i 35-godišnjakinji mogu dati lice 45-godišnjakinje", upozorava dermatolog Amy B. Lewis.

ZA SVJEŽ IZGLED LICA:

1. Stavite korektor ispod očiju i na točkice koje želite prikriti, pa lagano utrljajte.

2. Lagano prijeđite kistom.

3. Iznad korektora kistom nanesite malo pudera u prahu. Na taj ćete način fiksirati podlogu, koja će duže trajati.


OCAT JE DOBAR ZA KOSU

Image and video hosting by TinyPic

Vjerovali ili ne, ocat je odličan regenerator za kosu. Uz to, pomaže u uklanjanju nataloženih slojeva šampona i masnih regeneratora. Pitajte svoju baku, i ona će vam to potvrditi.
Jedna žlica octa bit će sasvim dovoljna.

Šalicu octa možete dodati i u vodu za kupanje, koža će biti mekša, kada čistija, a i kosa će profitirati.

Kosa isprana u otopini octa i vode će zabljesnuti. Brine li vas mogući miris, kosu ćete morati ispirati nešto duže. Stručnjaci ionako smatraju da prekratko ispiremo šampon čiji se slojevi zbog toga nakupljaju u strukturi vlasi.

Ocat se može koristiti i za liječenje peruti. Jednostavno izlijte nekoliko žlica na kosu i umasirajte u tjeme. Pričekajte 3-4 minute, zatim isperite kosu i operite je kao inače. Ovu kuru ponovite u nekoliko sljedećih pranja.

Ocat će vam posebno koristiti ako kosu ispirete tvrdom vodom.

SA SJAJEM

Image and video hosting by TinyPic

Vrhunski vizažisti za kraj ljeta i početak jeseni predlažu odličan trik - sjajnu kožu na kojoj se preljeva svjetlost. A kako?
Svjetlucava ljetna koža, tamno uokvirene oči i mekana zarolana kosa. Ova se kombinacija mogla vidjeti na modelima Zaca Posena. Vizažisti su koristili iluminatore i highlightere. Iluminatori u obliku kreme, losiona ili pudera s finim česticama svile i svjetlucavim komponentama suptilno ističu najbolje dijelove lica i daju svježinu čak i umornoj starijoj koži.


MITOVI O NJEZI KOSE

Image and video hosting by TinyPic

Je li hladna voda dobra za kosu? Pomažu li pakunzi od maslinovog ulja i jaja? Raste li kosa brže mažete li je posebnim pripravcima? Ako potvrdno klimate, nasjeli ste na barem tri mita o njezi kose.
Neki popularni 'lijekovi' za kosu poput ispiranja hladnom vodom i natapanja u ulju zapravo su tek nešto manje od samokažnjavanja. Evo i zašto:

1. MIT: Žumanci, maslinovo ulje, majoneza i pire od avokada odlični su regeneratori

ISTINA: "Masna hrana i ulja mogu isprva dati osjećaj vlažnosti. No ove tvari tek sjede na kutikulama čineći ih teškima i masnima", kaže poznata stilistica za kosu Eva Scrivo.

Nešto slično rade i kupovni regeneratori, no njihova je prednost što se bolje raspoređuju po kosi i ne ostavljaju ljepljivi talog.

2. MIT: Hladna voda vraća sjaj kosi

ISTINA: Jedina stvar koju će hladni tuš ubrzati je osjećaj hladnoće. "Kosa se širi i skuplja ovisno o vlažnosti, a temperatura vode s tim nema nikakve veze", objašnjava Jim Hammer, kemičar laboratorija Shuster iz Massachusettsa.

3. MIT: Ocat i limunov sok odlični su za sjaj

ISTINA: "Kiselkaste tvari doista djeluju kao prirodna sredstva za bistrenje. I ni jedno od njih ne uzrokuje isušivanje ili oštećenja. Koristiti ih povremeno, kako biste uklonili nakupljene tvari, sasvim je dobro. No ne pretjerujte jer biste mogli ukloniti prirodne masnoće koje zapravo daju sjaj. Ako već koristite ocat ili limunov sok, razrijedite ih s dva dijela vode", savjetuje Hammer.

4. MIT: Biljno ili riblje ulje potaknut će rast, a kosa će biti čvršća

ISTINA: "Jedini vitamin koji djeluje na rast kose je biotin. A kemijska i toplinska oštećenja koje većina žena nanosi kosi imat će veći utjecaj na kvalitetu i rast kose nego što bi to mogao popraviti bilo kakav dodatak prehrani", kaže Neil Sadick, dermatolog iz New York Cityja.

NJEGA DUGE KOSE

Image and video hosting by TinyPic

Većina žena reći će da nije zadovoljna svojom kosom. Ne budite jedna od njih: njegujte svoju kosu, uložite nešto vremena i trud će vam se isplatiti.
Duga kosa zahtijeva pažnju, ali vrijedna je truda jer zdrava sjajna duga kosa ukras je koji pristaje svakoj glavi. Stoga promotrite par dobrih savjeta:

1. Kosu perite od tjemena prema vrhovima (kao da muzete kravu). Tijekom pranja nikada ne skupljajte svu kosu na vrh glave.
2. Regenerator koncentrirajte na vrhove.
3. Zadnje ispiranje neka bude u hladnoj vodi - osvježavajuće ljeti, no vrijedno muke i zimi.
4. Sušite kosu bez fena kad god možete.
5. Ako koristite fen, upotrijebite ga nakratko; potom ostavite kosu da se sama prosuši, a onda opet upotrijebite fen. Ponavljajte ovaj postupak dok vam kosa ne bude posve suha.
6. Prije feniranja kosu omotajte ručnikom i držite je tako neko vrijeme.
7. Nikada, ali baš nikada ne češljajte mokru kosu.
8. Raščešljajte prvo vrhove, a zatim idite prema gore. Nikada ne raščešljavajte od vrhova prema tjemenu.
9. Povremeno mijenjate šampone i regeneratore - možda naiđete na neki kao stvoren za vas.
10. Tijekom zime i ljeti koristite različite proizvode. Primjerice, nečija kosa će zimi biti nabijenija statičkim elektricitetom i ne toliko masna.
11. Svatko ima različito tjeme i kosu od ostalih - dakle, nečiji omiljeni šampon i regenerator ne moraju i za vas biti najbolji izbor.
12. Učestalije šišanje ispucalih vrhova efektnije je od naglih i većih zahvata.
13. Nikada se ne šišajte kod frizerke koja mrzi dugu kosu.
14. U društvu s bebama koje vole potezati kosu, skupite je u rep ili punđu.
15. Ako je vjetrovito, sklonite kosu unutar kaputa ili jakne.
16. Ne bojajte kosu jakim sredstvima i ne podvrgavajte jakim kemikalijama - kosa će izgledati zdravije ako to ne budete radili.
17. Ne idite na nagle dijete - mogle bi uzrokovati opadanje kose.
18. Ne pušite - kosa će vam bolje mirisati.
19. Ne pušite - kosa neće izgledati beživotno i dosadno kako izgleda kosa većine pušača.
20. Ne budite u društvu pušača - pogledajte prijašnja dva savjeta.
21. Kaže li vam tko: "Tvoja kosa je tako duga", a vi niste sigurni radi li se o komplimentu ili ne, recite: "Hvala".

I, posljednje: ne očajavajte, svatko ima dana kada mu je kosa nemoguća.


TAJNE MAJSTORA ULJEPŠAVANJA

Image and video hosting by TinyPic

Koja će vas šminka podići iz svakodnevnog sivila, a koja iz depresije, te što je uvijek najbolje za kožu, objasnit će ukratko dva top-modela i jedna velemajstorica šminke.
Rachel Hunter, fotomodel: ''Evo odličnog savjeta koji sam pokupila u Japanu. Maramice za čišćenje lica čuvam u hladnjaku. Kad ih koristim ovako hladne, doista revitaliziraju lice. Moj omiljeni proizvod je Classified spray-on podloga. To je kao Evian za lice. Naravno, da bih održala čisti ten, pijem i galone vode - dehidriranje je najbrži način da ostarite. Ono nužno bez čega ne bih nikada izašla iz kuće su maskara, sjajilo za usne i crni tuš - mada, kad god mi se to dogodi, slika osvane u novinama!"

Erin O'Connor, fotomodel: ''Ako osjetim sjetu, crveni ruž postaje moj najbolji prijatelj, tako našminkana ponovno postajem samouvjerena. Negdje sam pročitala da je redovito večernje (prije spavanja) i jutarnje (natašte) ispijanje 5 dl vode odlična stvar za organizam, stoga to pokušavam provoditi svaki dan. S vremenom, kad steknete naviku, postaje lakše, a mora da je odlično i za kožu. Kad ne znate što biste, natrackajte se kremom prije spavanja - osjećat ćete se užasno ljepljivo, no sljedeće jutro izgledat ćete odlično.''

Sharon Dowsett, vizažistica: ''Kad je u pitanju šminka koja traje, uvijek pobjeđuju smoky eyes. Ja obično nanesem dobar sloj sjenila i maskare i za dosita zdrav izgled koristim Guerlainov duo matt i shine bronzer. U Body Shopu također rade odlične šljokice koje možete koristiti samostalno za isticanje ili pomiješati s već nanešenim slojem sjenila i dobiti intenzivnu sjajnu boju. To je univerzalna šminka za dan i noć. Pospite još s malo Benefitovog pudera Get Even, nanesite njihovo predivno sjajilo za usne, i to je to.''

I POSTO JE OVAJ POST STVARNO BIA DUG SLJEDECI PUT JE NASTAVAK JOS IMA....A VI RECITE JELI VAM SE SVIĐA,VOLI VAS JESSICA!






Post je objavljen 12.05.2006. u 20:52 sati.